אחד הדברים הטעימים שאמא הייתה מכינה בילדות שלנו זה קרסה לחם מרוקאי מפוצץ בבשר מפורק.
אני זוכרת בראש שלי תמונות שהייתי ילדה קטנה יושבת בגינה מאחורה בכסא פלסטיק בשמש ואמא הייתה שמה לי בנייר מטבח ומביאה לי לאכול בחוץ.
לא יודעת למה הזיכרון הזה צף לי דווקא.
אבל זה היה טעיםםםםםםםםםםם ברמות על חלל
במיוחד הטעם של הלחם שספוג בטעמים של המילוי העסיסי והפקינטי יווו ושלא נדבר על העקצוץ של החריפות שעושה חשק לעוד קרסה אחת(קרסה =לחם )
כאשר התחלתי לבשל וללמוד את המטבח המרוקאי מאמא התעקשתי שאת זה אני רוצה ללמוד.
קניתי סיר גריל פלא קטן בשוק ב40 שקל (לפני המון שנים )והייתי מכינה מידי פעם כמויות קטנות .
עד שהבנתי שהסיר גריל קטן עליי והלכתי על סיר גריל גדול הכנתי פעם אחת כמות גדולה וחילקתי לכל האחים והאחיות שלי.
ומאז זה הפך להיות התפקיד שלי וכל פעם שמתחשק למישהו הוא מבקש ממני להכין וכל המשפחה המורחבת נהנת כי זה אחד הדברים הכי הכי הכי טעימים במטבח המרוקאי שלנו.
אפשר להכין את הלחם בתנור ואפשר במחבת יוצא טעים אבל הכי טעים בסיר גריל.
חומרים :
ללחם:
קילו קמח
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים/קוביה טרי/שקית טרי
2.5 כוסות מים (כוס מידה 600 מל סהכ)
חצי כוס שמן (מידה 120 מל )
כף מלח
מילוי:
לציר:
קילו מאתיים בשר מס 5/אונטרייב/אסאדו
ענף סלרי,בצל קטן,גזר,3 פלפל אנגלי ו2 עלי דפנה
למילוי:
3-4 בצלים בינוניים או 2 ענקיים
כף סוכר, כף מלח ,כפית פלפל שחור גרוס ,חצי כפית פלפל שחור טחון ,כף צ'ילי טחון חריף (לא חובה אפשר מתוק )כף כמון,כף שטוחה פפריקה,כפית מרק עוף(לא חובה בכלל אני אוהבת !)
חצי כוס נוזל שהבשר בושל
סיר גריל
רדיד אלומיניום דיאמונד נון סטיק
אופן ההכנה :
נתחיל עם הבצק שמים את הקמח סוכר שמרים מים בקערה ומתחילים ללוש/לערבל כאשר נוצרים גושים מוסיפים את השמן וכף המלח וממשיכים ללוש את הבצק למשך 7 דקות נוספות .
מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים שעה וחצי
בזמן הזה מכינים את המילוי האגדי
אופן הכנת הבשר:
נתחיל עם הנתח הכי טעים לדעתי זה בשר מס 5 זה קצת יקר אבל שווה כל ביס.
גם האונטריב יוצא מצויין והאסאדו גם אבל וזה אבל חשוב !!כאשר אתם קונים אסאדו יש לבקש נתח ללא עצמות ובלי הרבה שומן !אל תתביישו תבקשו אחרת אתם תתבעבו כי אחרי שהאסאדו עובר בישול הוא מתכווץ חאז נשאר לכם מעט בשר והרבה שומן !!!
מכניסים את נתח הבשר לסיר לחץ עם גזר אחד בצל אחד 3 פלפל אנגלי וענף סלרי ו2 עלי דפנה ומבשלים הכל 50 דק מרגע הרתיחה.
אין לכם סיר לחץ אין דאגה אפשר לבשל בסיר רגיל במשך שעתיים- שעתיים וחצי עד שהבשר רך בודקים עם מזלג .
מוציאים את הבשר מקררים מעט ומפוררים את הבשר
אפשר לעשות את זה יום קודם שבוע קודם.להכין לפרק לקרר לשים במקפיא ולהפשיר לפני שימוש!
אופן הכנת המילוי:
פורסים את הבצל לרצועות ומטגנים עד הזהבה ברגע שמתחיל להזהיב מוסיפים כף סוכר וממשיכים להזהיב את הבצל
כאשר הבצל זהוב מוסיפים את הבשר חצי כוס מי בישול תבלינים
ומערבבים היטב ומבשלים הכל 2-3 דקות טועמים מתעלפים ולא ממשיכים לטעום כי אז לא ישאר לכם מילוי מניסיון חחחחח חחחח
אופן הכנת הלחם:
מחלקים את הבצק 16 כדורים ,כל כדור פותחים לעיגול
מניחים במרכז בנדיבות מילוי סוגרים בצורה של שק.
מכדררים ומשטחים את הכדור לפיתה.
לוקחים את המגש של סיר הגריל ועוטפים אותו ברדיד אלומניום אני השתמשתי בנייר כסף מהחלומות של דיאמונד נון סטיק ששום דבר לא נדבק בו אתם לא מבינים איזה מוצר מעולה זה!!!!לפיצות ,לזניות ,דגים כלום לא נדבק לדיאמונד נון סטיק זה כמו קסם !!
מניחים את הלחם הממולא על התבנית ומכניסים לסיר גריל.
אופים עד הזהבה.
הערות:
אם אין לכם סיר גריל אז אפשר לאפות בתנור מצב טורבו 180 מעלות עד הזהבה חשוב לציין שזה מרקם קצת שונה אבל גם טעים !
אפשר גם במחבת ומכסה על אש בינונית אבל לשים לב שרידדתם דק ושזה אפוי.
מגישים לצד סלט ומתעלפיםםםםםםםםםםם כמה שזה טעיםםםםםםםםםםםםםםם
ייצא טוב גם בסיר נינג'ה פודי?
לדעתי כן
איפה אפשרי להשיג סיר גריל טוב??
אני קונה בשוק בלוד /רמלה וכל חנות חשמל
במרכיבי הבצק כתוב פעמיים שמרים – האם זה לא טעות?
אפשר בטאבון?
מעולה בטאבון !
מה זה סיר גריל??
סיר חשמלי כזה של פעםצ
האם אפשר למלא באותו בשר דם בצק פילו לבורקס?
אפשר תמונה של הסיר גריל
היי יונית, אפשר גם לאפות את זה בסיר חשמלי של פיתות?
יונית המתכון נראה מעולה!! לא ככ הבנתי את נושא הסיר- האם מדובר בסיר ששמים על הגז והמכסה שלו חשמלי? אם כן איזה חלק ממנו ציפית בנייר כסף והכנסת לסיר? לי יש סיר אבל אין תבנית נוספת
בסיר הגדול יותר יש תבנית שיושבת על החלק התחתון.
היי יונית,
תודה ענקית על המתכון!
מתה על המתכונים שלך ?
האם ניתן להחליף את נייר הכסף בנייר אפיה? (מטעמי בריאות כמובן)
נראה אששש
אפשר בתנור ?
יונית, בצק מעולה, מילוי מדהים. אבל בסיר גריל החלק העליון כמעט נשרף והבצק בפנים לא היה אפוי. מה עשיתי לא נכון?
עם כמה מים מבשלים את ציר הבקר?
אני רואה ששמת נייר כסף על הטאבון
זה לא נדבק לבצק?
בשר גולש מתאים?
אכן מלכה את…..עשיתי בתנור ויצא פצצה …פשוט מדהים.תודה לך
נהנת מהמתכונים שלך,
האם תבנית הגריל שלך על חשמל בחלק העליון וגם התחתון.
אשמח לתשובה. תודה רבה
האם ניתן להוסיף גם שומן או שאין צורך?
ובמידה וכן על איזה שומן היית ממליצה וכמה?
יונית, האם תוכלי להעלות תמונה של הגריל החשמלי? גם אני רוצה להתענג על אחד גדול.
ובהזדמנות זאת אני רוצה להודות לך על המתכונים המעולים. אני רחוקה שנות אור מהעדה במרוקאית (נולדתי וגדלתי בארה"ב), אבל לאט לאט בעזרת הבישול שלך הופכת לאחת מהעדה (למרות ששלך יותר מוצלח משלי)
הי רוצה להכין לחג בע"ה ממתי אפשר להכין את זה? אפשר להכין כמה ימים לפני ולהקפיא? שימוש בפלטה וכו'תודה רבה מראש