את המתכון הזה אתם חייבים להכין לפחות פעם אחת
כי בפעם האחת הזו אתם תתמכרו וזה הולך להיות לחם קבוע אצלכם
אמאאאאאאאאאאאאאאאאא איזה טעים זה !
ובגרסה החלבית עם הגבינות זה שיא השחיתות הטעם והיופי.
תקשיבו זה לחם אליפות !!!!!!!!
א ל י פ ו ת
הוא עשיר במים מה שמעניק לו מרקם של סופגניה ,ברגע שאתם לוקחים ביס ,אתם פשוט מתעלפים מהמרקם הספוגניות והטעםםםםםםם
אם אמא שלי אמרה לי כל הכבוד איזה לחם טעים עשית
אז אני מעולפת ורצה מה זה רצה …..ללמד אתכם
אני השתמשתי ב2 סוגי זיתים קלמנטה של זיתא ירוקים ושחורים וזה פשוט תעלפתתתתתתת
הזיתים סוף הדרך והם מעניקים תיבול ללחם אל תוותרו על הטעם של הזיתים!
אז בואו נתחיל ?
חומרים:
קילו קמח לבן או כוסמין
2 כפות שמרים יבשים
כף סוכר
3.5 כוסות מים (כוס מידה 240)
כף מלח
רבע כוס שמן זית זיתא
קופסא של זיתים ירוקים ללא גלעין זיתא
קופסא של זיתי קלמנטה ללא גלעין זיתא
לגרסה החלבית
250 גרם מוצרלה לכל כיכר אם עושים 2 אז חצי קילו
אופן ההכנה :
שמים בקערת המיקסר קמח שמרים סוכר שופכים מעל 3 כוסות מים ומחכים עשר דקות רבע שעה
אחכ מתחילים ללוש את הכל.
כאשר נוצר גוש בצק מוסיפים כף מלח וחצי כוס מים ומחליפים וו לוו גיטרה
הסיבה לכך שהבצק עשיר בנוזלים קשה לו לעבד בצורה אחידה
הוו גיטרה אוסף את כל הבצק למרקם אחיד למרות כמות המים.
לשים הכל 7 דקות במהירות נמוכה של 3 אחרי 7 דקות מוסיפים רבע כוס שמן זית ומערבלים עוד 2 דקות
מערבלים הכל ומעבירים לקערה משומנת
מתפיחים שעה
שעה וחצי בחורף.
חוצים את הבצק לשתיים
מקמחין היטב את השיש מורידים חצי ראשון
משטחים את הבצק לצורת מלבן מפזרים מעל זיתים
אם עושים גרסה חלבית אז גבינה מוצרלה מגורדת
סוגרים את זה מימין ומשמאל שוב מפזרים זיתים
סוגרים את זה.
עושים צורת עיגול ומניחים בסיר שנכנס לתנור בקוטר 26
אפשר תבנית חד פעמית .
מתפיחים שעה
מכניסים לתנור עם מכסה שימו לב שהמכסה נכנס לתנור אופים 40 דקות על חום 200 מצב טורבו
אחכ מוצאים את הלחם מהסיר .
פשוט מרימים את הנייר אפיה
מניחים על התבנית ואופים עוד עשר דק
מתעלפיםםםםםם מהיופי
מקררים לפחות חצי שעה
ואז אוכלים מתעלפים ואומרים אמאאאאא היא צדקה זה תעלפתתתתתתתתת
מהממת, לא צילמת את הקיפול?
האם אפשר לחם גבינה וזיתים עם קמח מלא.
אם כן, מה הכמויות ויחס למים.
ת ו ד ה רבה
היוש
ראשית את משהו…
עוקבים אחרייך כל הזמן!
שאלה, אפשר קמח כוסמין מלא?
והאם אפשר ללוש ביד?
תודה מראש
ערב טוב יונית. ראשית תודה על מתכונים מעולים. במידה ולא אופים בסיר אלא בתבנית, האם צריך גם לעטוף? ואם כן האם מספיק בנייר אלומיניום?
תודה
יונית זה הלחם הכי טוב והכי מושלם בעולם שיצא לי להכין הכנתי פעם אחת ומאז אנשים עפים עליו אני מכין כל הזמן !!!
נראה מעולה!
יש אפשרות להקפיא אותו ולהפשיר? יישאר אותו הדבר? אני רוצה להכין אותו בשישי בבוקר ושיהיה אפשר לאכול אותו במוצ"ש
אני מעוניינת לרכוש את הספר שלח וכמה זה עולה
יש לך מתכונים מעלפיםתודה מקווה לקבל תשובה
היוש
ראשית את משהו…
עוקבים אחרייך כל הזמן!
שאלה, אפשר קמח כוסמין מלא?
והאם אפשר ללוש ביד?
תודה מראש