רק תגידו לי ……
מי אמר שאין מספיק אוכל בפסח וכל הזמן רעבים ?
מייייי?
מיד !תביאו אותו לבלוג של מלכת המטבח !!!
ותראו לו כמה אוכל מדהים וטעים יש בחג פסח
בכלל עם הקדמה של היום וכל נושא הללא גלוטן שתפס תאוצה בישראל
חג פסח משנה לשנה הופך להיות קל ,נגיש ובעיקר טעים !
קחו למשל את הלזניה בשר חצילים שלמדתי להכין מפרלה השכנה
אני עושה אותה כל השנה והילדים והמשפחה משוגעים עליה
עכשיו בחג פסח בזכות אותם דפי פסטה של ברילה שהם בעצם ללא גלוטן
אני מכינה גם בחג פסח !
ותקשיבו לא להאמין אבל אין בכלל הבדל .
הרי אני מצלמת את המתכונים לפני החג ,אז השבוע הכנתי ואחרי שסיימתי לצלם
הנחתי את תבנית הלזניה בתנור ויצאתי לסידורים
שחזרתי הבת שלי החיילת שאלה אותי לכבד מה הכנתי את הלזניה ?
החלטת לסיים את כל החמץ נכון ?היא שאלה
אז זהו שלא !
זה הגרסה הכשרה
דייייייייייייייהיא ענתה לי איזה קטע אין הבדל
בדיוק !
טעים ברמות על חלל ממליצה בחום להכין ולפנק ואם פסח נגמר כאשר אתם קוראים את המתכון
אז כןןןןןןןן אפשר עם דפני לזניה רגילים של ברילה
אז שנתחיל ?!
חומרים :
חבילה וחצי של דפי לזניה ללא גלוטן של ברילה
2 חצילים גדולים או 3 קטנים
לרוטב :
2 קופסאות רוטב עגבניות טוסקנה ברילה
1 בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
כמון מלח פלפל מרק עוף (לא חובה )
מלית בשר :
קילו בשר טחון
2 בצלים קצוצים
תבלינים מלח פלפל כמון
אופן ההכנה :
אופן ההכנה קל מאד …….אבל ……דורש מעט שלבים אני אכתוב שלב שלב ותראו(עלאק תראו תקראו)שזה ממש קל להכנה!רק דורש שלבים לא שום דבר אחר מעבר
בקיצור לא לפחד מהשלבים זה כלום עבודה והתוצאה שווה ביותר!תחשבו עח הביס החלומי ואיך כולם מתענגים
נתחיל עם החצילים:
את החצילים אני פורסת לאורך לפרוסות בעובי חצי סמ מרססת בספרי שמן
ומכניסה לתנור חם ,מצב גריל ,קומה עליונה 200 מעלות עד הזהבה
לא בא לכם תנור ?
אפשר לרסס בשמן ואז לצלות במחבת טובה שלא נדבק בה דברים כלומר עם ציפוי נוו סטיק.המחבת צריכה להיות חמה כאשר מניחים את פרוסות החציל המרוססת בספרי שמן.ומטגנים במחבת עד הזהבה מ2 הצדדים ויש לכם את זה .
הפעם……אתם מחליטים מה קל ומה נוח לכם
אופן הכנת מלית הבשר
מטגנים את הבצל עד שקיפות מלאה בשקיפות מלאה מוסיפים את הבשר הטחון
ומבשלים עד שהבשר משנה את הצבע לחום
לאחר מכן שמים כף מלח חצי כפית פלפל שחור כף כמון חצי כפית פלפל שחור גרוס זה לא טעות גם טחון וגם גרוס !
מערבבים הכל ויש לנו מלית מהאגדות ,כן אפשר לטעום ????
קל נכון ??
אופן הכנת הרוטב :
מטגנים עם הבצל הקצוץ עם 2-3 כפות שמן וכף סוכר למשך 4-5 דק .לא לפחד הסוכר יאזן את העגבניות ויוציא טעמים נפלאים מהבצל !
אחכ מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן עוד 2-3 דק(לשים לב לשום שלא ישרף)
אחכ שופכים את 2 קופסאות רוטב עגבניות טוסקנה של ברילה מוסיפים מעל כוס מים רותחים ומערבבים .
ברתיחה מוסיפים תבלינים:כף שטוחה כמון חצי כפית פלפל שחור כפית מלח וכפית מרק עוף (לא חובה אפשר כף מלח מחוקה סהכ במקום מרק עוף )
מערבבים היטב הכל ומבשלים עוד 3 דקות וזהו יש לנו רוטב טעים טעים
משחק ילדים או לא ?
הערה :מי שאוהב טיפה חריפות ממליצה לקנות רוטב עגבניות אחד טוסקנה ורוטב שני פיקנטי של ברילה והמיקס הזה של 2 הרטבים פשוט יוצא שוס!!!!!!!!
הרכבת הלזניה !!!
משמנים היטב תבנית מלבנית רחבה גודלa4
מניחים שליש רוטב
מעל הרוטב מניחים דפי לזניה
מעל דפי הלזניה מניחים מחצית ממלית הבשר
מעל הבשר מניחים חצילים
מעל החצילים מניחים שוב שליש רוטב מעל דפים מעל בשר ומעל חצילים(כלומר חוזרים על הפעולה הקודמת )דפי לזניה שהם למעשה סוגרים את הרכבת הלזניה
מעל הדפי לזניה מניחים רוטב ואם נשאר חצילים אז אפשר לשים מעל כקישוט
אופים בתנור חם 170 מעלות 50-60 דק
מוציאים …..
מצננים מעט
ומתעלפיםםםםםםםםםםםםםםםם
האם אפשר להוסיף משהו אחר במקום בשר?
חזה עוף טחון או פרגית טחונה
יונית היקרה "גנבת " לי את המתכון.
אצלי הוא נקרא :
" לזנקה "
צריך לכסות שמכניסים לתנור?
אני מוסיפה בין השכבות גם פרוסות דקות של בטטה ככה איך שהיא וזה יוצאאאאא אמאלהה
האם לכסות בתנור? תודה רבה