לזניה בטטה כזו טעימה אתם חייבים להכניס למחברת המתכונים שלכם.
אני לפעמיים מכינה להם לצהרים…מגישה להם לצד סלט קליל….ויש לי פטור מארוחה.
כמובן שהיא מתאימה לאירוח חלבי /ארוחת ערב או סתם שרעבים.
הרבה אנשים חוששים מהכנת הלזניה וזה נראה להם קשה וזה ממש לא…30 דקות וזה שלכם .
החיסרון היחיד זה שצריך לשטוף 2 סירים מחבת וקערה.
אבל היתרון הגדול זה הטעם והעונג שבכל ביס.
הלזניה שאלמד היום מורכבת מ3 שכבות בטטה בצל בטטה.
לכל שכבה אני מוסיפה רוטב שמנת שמעשיר את הטעם ומאחד את השכבה כיחידה אחת.
ורוטב עגבניות הכי טעים שתכינו אי פעם והכי קל להכנה.
אז שנתחיל ?!
חבילת דפי לזניה ברילה
500 גרם מיקס גבינות(כמה סוגי גבינות צהובה מגורדות)
חומרים לשכבה 1 ו3:
4 בטטות יפות☺ לא קטנות! קלופות.
שכבה 2:
3 בצלים גדולים קלופים פרוסים לפלחים או פרוסות.
רוטב 1.
קרם פרש /שמנת חמוצה 27 אחוז
שמנת מתוקה
כוס ורבע חלב.
כף אבקת מרק פטריות.
כף מחוקה קמח.
30 גרם חמאה
מלח פלפל אגוז מוסקט
רוטב 2
רוטב עגבניות עם עשבי תיבול של ברילה.
שמנת מתוקה 38
2 כוסות מים רותחים.
כף גדושה של תבלין פילדלפיה
מלח פלפל.
אופן ההכנה :
ראשית לנשום עמוק מרשימת החומרים והשכבות.
זה כלום זה משחק ילדים.רק אחרי שתכינו תבינו ?
אנחנו נעשה שלב שלב.
שלב ראשון הכנות:
קולפים בטטות פורסים לעיגולים רוחב כל עיגול 1 ס"מ.שמים את הבטטות בסיר מים .גובה המים צריך להיות ס"מ מעל הבטטות בגובה .לבשל עד ריכוך קל.לא ריכוך מלא כי זה יהיה כווץ.זה בערך רבע שעה בישול מרגע הרתיחה.
אחרי הבישול מסננים ומניחים בצד.
בזמן שהבטטות על הגז לא מבזבזים זמן מטגנים 3 בצלים שפרסנו לפלחים עד הזהבה.ברגע שמתחיל להזהיב להוסיף מלח ופלפל.בערך חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל.בהזהבה להוריד מהגז.ולהניח לצד.
בזמן שהבצל והבטטות על הגז מכינים בקלי קלות את הרטבים.
בקערה שמים רוטב ברילה בטעם עשבי תיבול בלבד!!!!!
מדגישה בטעם עשבי תיבול.לא טעם אחר.הוא במבצע עכשיו 10 שקלים שווה לקנות . והוא מעולה.אל תשאלו אותי על תחליף כי אף פעם לא הכנתי עם משהו אחר.מוסיפים לקערה שמנת מתוקה,מים רותחים ותבלין פילדלפיה.כף גדושה.מלח פלפל.
לא לוותר על התבלין פילדלפיה הוא והרוטב עשבי תיבול סוד הטעם. תטעמו את הרוטב ככה ותגידו לי שזה לא טעים פחד?
רוטב 2.
שמים בסיר חמאה וקמח מערבבים היטב שאין גושים.שופכים את שאר המרכיבים מערבבים טוב שאין גושים.ומביאים לרתיחה ברתיחה סוגרים.
הרכבה :
על השיש צריך להיות 5 מרכיבים: 2 רטבים. סיר בטטה ובצל מטוגן.
לוקחים תבנית מלבנית אפשר חד פעמי .לא a4 אחרי a4 בגודל.משמנים את התבנית מניחים נייר אפיה .
הנייר אפיה נצמד ברגע שמשמנים אני גזרתי לפי מידה והצמדתי וככה אפשר לנקות בקלות ולחלץ לכלי הגשה .
מניחים מהרוטב עגבניות שליש ומשטחים.מעל מניחים דפי לזניה.אין צורך לבשל אותם.
אני אוהבת להשתמש בדפים של ברילה כי כמות החלבון שנשארת בפסטה אחרי בישול גבוהה ומלמדת אותי על איכות הפסטה.בדקתי את של כולם ברילה הכי גבוה וזה אומר שהפסטה איכותית וגמישה.
מעל הדפים אני מפזרת פרוסות בטטה גבינה צהובה ורוטב לבן חצי כמות.ומשטחת באמצעות פלטה.
שמה מעל דפים.שליש רוטב אדום מפזרת מעל בצל מטוגן גבינה צהובה ושמה דפי לזניה.
מעל הדפי לזניה שוב בטטה גבינה צהובה רוטב לבן קצת בזילקום וסוגרת עם דפי הלזניה.
מפזרת רוטב עגבניות.סוגרת עם נייר כסף.מכניסה לתנור ל40 דק. התנור צריך להיות חם על תוכנית טורבו קו למעלה קו למטה וונטה באמצע,-חום 180 מעלות.
אחרי 40 אני מוציאה את נייר הכסף מהלזניה ומפזרת מה שנשאר מהגבינה צהובה מעל ומקרימה 10 דקות.
מוציאה מקררת ואפשר לאכול .
שימו לב למעשה אתם צריכים לחלק את כמות הגבינה ל4.
המלצה שלי :לילה שלם במקרר יעשה פלאים הטעמים יספגו הלזניה תתייצב .תיהיה קלה להגשה ולחיתוך.
אפשר לחמם אותה במיקרו או בתנור.
אפשר להכין מראש לקרר לעטוף טוב טוב בניילון נצמד כמה שעות לפני הארוחה להפשיר במקרר.
ולחמם רבע שעה עשרים דק ויש לכם לזניה כאילו הרגע הכנתם.
בהצלחה ♡
היוש
נראה מעולה.
האם יש אפשרות להכין ללא הבצל? מכינה לחברים שלא חובבים בצל באוכל בלשון המעטה..
בוודאי פשוט לעשות רק גבינות או לוותר על השכבה הזו
ואו תודה
נראה ממש טוב!
אכען אותה בשישי הבא
(לכבוד החג שבועות)
בוקר טוב אפשר לדעת בדיוק באיזה סוג גבינות את משתמשת ?
אני קונה מיקס גבינות בסופר שזה השאריות של הגבינות.הכוונה הסוף.הם טוחנים הכל ויש מיקס מכמה סוגים.
ניראה מעולה, סליחה על הבורות אבל מה זה תבלין פילדלפיה? ואם אני לא מוצאת האם הוא מורכב מתבלינים אחרים שאפשר לשלב ?
הכנתי אתמול
אין דברים כאלה
פעם ראשונה מכינה
נראה קצת מסובך
אבל הטעם שווה כל ביס
שווה כל מאמץ..
תודה לך על המתכון
אלו תגובות שעושות לי את היום, תודה !!!
ראשית, תודה על מתכון נהדר וטעים.
מספר שאלות:
1. מה גובה התבנית? עשיתי בתבנית פיירקס, והרוטב בסיום גלש.
2. איך דפי הלזניה לא מתקפלים בשכבה האחרונה? כמה דפים את שמה בכל שכבה ואיך את מסדרת אותם?
ראשית יש תמונה בכל תמונה למרות שרשום גודל תבנית והתמונות הם לא ליופי הם על מנת להמחיש כמו שאני עושה ככה אני מצלמת וכככה מעלה מתכון.
שנית לזניה זה שכבות איך בפיירקס שטוח?לא נורא ככה לומדים.
דפי לזניה טיפה מתקמטים / מתקפלים זה לא כזה נורא , זה דווקא מוסיף ללזניה.
האם אפשר להכין ולהקפיא?
הכנתי, יצא מושלם!!! ובכלל בכלל לא מסובך!
שאלה לפעם הבאה, אפשר להחליף את השמנת 38 ל- 10 או 15? או בכלל לחלב? טיפה להוריד את השומניות..
הי, האם שינית את המתכון?
זוכרת שהייתי מכינה לזניה שלך שהיתה מאוד טעימה אבל המרכיבים שבמתכון כאן לא זכורים לי
יצא מעולה!!!!!