המנה הזו היא אחת התוספות הקבועות שאמא שלי הייתה מכינה ביום שישי.
במקור אמא שלי הייתה מכינה את הסיר רק עם לבבות ארטישוק .
אני מוסיפה פטריות כי אני אוהבת מאד פטריות ונוהגת לדחוף לכל תוספת חחחחחח.
המתכון כאן מתייחס לפטריות מקופסא של שימורים, אני יודעת שעדיף טרי עם כל השפע של היום.
אבל כאשר אני מכינה טרי הטעמים מתנגשים לי עם טעם הילדות ופשוט לא טעים לי.
החיך שלי כל כך רגיל לטעם הזה שקשה לי לעשות טרי.
לכם זה נתון לבחירה כי אתם לא גדלתם בבית שכל שבוע שני,אמא שלכם הייתה מכינה.
אבל בהחלט ניתן לעשות עם טרי!
התוספת טעימה מאד היא בעיקרון מוגשת כתוספת ולכן היא לא מנה בשרית. אם בא לכם לשדרג אותה אתם יכולים לשים חלקי עוף ולהעשיר את הסיר.
אני אישית אוהבת לאכול את זה כתוספת, רק שתדעו שאפשר לקרר את זה ולאכול את זה גם כסלט קר.
חומרים :
שקית ארטישוק קפוא
קופסא פטריות שלמות שימורים / טרי
4 שיני שום
3 עגבניות מגורדות
מלח פלפל כורכום מרק עוף. סוכר
כוסברה
אופן ההכנה :
את הארטישוק אני אישית שמה בסיר לחץ לרבע שעה עשרים דקות,אני אוהבת שהארטישוק שלי רך רך. אין מצב שמי שאוכל את התוספת הזו נתקל בלבבות ארטישוק לא מבושלים.
קבלו טיפ ממני אני גם לפני שעושה ארטישוק ממולא שמה בסיר לחץ !
בבישול רגיל של כל הלבבות אין אחידות, הסיר לחץ עושה לי עבודה נפלאה. אם אין לכם סיר לחץ תבשלו שעה את לבבות הארטישוק במים עד שהוא מתרכך.
הכנת הסיר :
את שיני השום פורסים ומטגנים עם 2-3 כפות שמן למשך דקה וחצי אח"כ מוסיפים את העגבניות המגורדות וכף סוכר לאיזון החמיצות ומערבבים ומבשלים על אש עוד 2- 3 דקות.
אח"כ יש להוסיף כפית כורכום , כף אבקת מרק רבע כפית מלח שליש כפית פלפל שחור ולערבב היטב.
אח"כ מוסיפים את לבבות הארטישוק אני חוצה אותם ל2 ,לפעמיים אני חוצה לרבעים ,אתם תחליטו מה שבא לכם.
ואת הפטריות מוסיפים גם ומערבבים היטב שכל הטעמים יספגו .
ואז להוסיף 2 כוסות מים רותחים. ולוודא שהמים מכסים את הלבבות והפטריות.
לפזר מעל כוסברה קצוצה [לא חובה ]
לבשל חצי שעה על אש קטנה ויש לכם תוספת קלה וטעימה.
אופציה לשידרוג הסיר אפשר להוסיף קציצות עוף או בקר.
אם אתם מכינים מפטריות טריות אז לטגן אותם תחילה עם השמן ואח"כ להוסיף את השום כמו במתכון.
בהצלחה }{
אם בא לכם לראות עוד מתכונים ולקבל עידכון חם חם באו לאינסטה שלי yonit_z
יונית,ניתן להוסיף פרוסות לימון??
במידה ואני מכינה ללא פטריות כלל כמות הנוזל והתבלין נשארת כמו שמצויין במתכון?
אפשר עם לבבות ארטישוק בשימורים ואם כן איך?