לבבות ארטישוק ופטריות - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » לבבות ארטישוק ופטריות
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
לבבות ארטישוק ופטריות

לבבות ארטישוק ופטריות

יונית צוקרמן נובמבר 17, 2018 3 תגובות

לבבות ארטישוק ופטריות

המנה הזו היא אחת התוספות הקבועות שאמא שלי הייתה מכינה ביום שישי.

במקור אמא שלי הייתה מכינה את הסיר רק עם לבבות ארטישוק .

אני מוסיפה פטריות כי אני אוהבת מאד פטריות ונוהגת לדחוף לכל תוספת חחחחחח.

המתכון כאן מתייחס לפטריות מקופסא של שימורים, אני יודעת שעדיף טרי עם כל השפע של היום.

אבל כאשר אני מכינה טרי הטעמים מתנגשים לי עם טעם הילדות ופשוט לא טעים לי.

החיך שלי כל כך רגיל לטעם הזה שקשה לי לעשות טרי.

לכם זה נתון לבחירה כי אתם לא גדלתם בבית שכל שבוע שני,אמא שלכם הייתה מכינה.

אבל בהחלט ניתן לעשות עם טרי!

התוספת טעימה מאד היא בעיקרון מוגשת כתוספת ולכן היא לא מנה בשרית. אם בא לכם לשדרג אותה אתם יכולים לשים חלקי עוף ולהעשיר את הסיר.

אני אישית אוהבת לאכול את זה כתוספת, רק שתדעו שאפשר לקרר את זה ולאכול את זה גם כסלט קר.

חומרים :

שקית ארטישוק קפוא

קופסא פטריות שלמות שימורים / טרי

4 שיני שום

3 עגבניות מגורדות

מלח פלפל כורכום מרק עוף. סוכר

כוסברה

אופן ההכנה :

את הארטישוק אני אישית שמה בסיר לחץ לרבע שעה  עשרים דקות,אני אוהבת שהארטישוק שלי רך רך. אין מצב שמי שאוכל את התוספת הזו נתקל בלבבות ארטישוק לא מבושלים.

קבלו טיפ ממני אני גם לפני שעושה ארטישוק ממולא שמה בסיר לחץ !

בבישול רגיל של כל הלבבות אין אחידות, הסיר לחץ עושה לי עבודה נפלאה. אם אין לכם סיר לחץ  תבשלו שעה את לבבות הארטישוק במים עד שהוא מתרכך.

הכנת הסיר :

את שיני השום פורסים ומטגנים עם 2-3 כפות שמן למשך דקה וחצי אח"כ מוסיפים את העגבניות המגורדות וכף סוכר לאיזון החמיצות ומערבבים ומבשלים על אש עוד 2- 3 דקות.

אח"כ יש להוסיף כפית כורכום , כף אבקת מרק רבע כפית מלח שליש כפית פלפל שחור ולערבב היטב.

אח"כ מוסיפים את לבבות הארטישוק אני חוצה אותם ל2 ,לפעמיים אני חוצה  לרבעים ,אתם תחליטו מה שבא לכם.

ואת הפטריות מוסיפים גם ומערבבים היטב שכל הטעמים יספגו .

ואז להוסיף  2 כוסות מים רותחים. ולוודא שהמים מכסים את הלבבות והפטריות.

לפזר מעל כוסברה קצוצה [לא חובה ]

לבשל חצי שעה על אש קטנה  ויש לכם תוספת קלה וטעימה.

אופציה לשידרוג הסיר אפשר להוסיף קציצות עוף או בקר.

אם אתם מכינים מפטריות טריות אז לטגן אותם תחילה עם השמן ואח"כ להוסיף את השום כמו במתכון.

בהצלחה }{

אם בא לכם לראות עוד מתכונים ולקבל עידכון חם חם באו לאינסטה שלי yonit_z

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

3 תגובות

  1. חן עמר הגב יולי 1, 2020 בשעה 11:50 pm

    יונית,ניתן להוסיף פרוסות לימון??

  2. נועם הגב יוני 4, 2021 בשעה 1:11 pm

    במידה ואני מכינה ללא פטריות כלל כמות הנוזל והתבלין נשארת כמו שמצויין במתכון?

  3. נטע הגב ספטמבר 2, 2021 בשעה 2:23 pm

    אפשר עם לבבות ארטישוק בשימורים ואם כן איך?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • חזה עוף במעטפת חמוץ מתוק חזה עוף במעטפת חמוץ מתוק מנה שלא רק ילדים אוהבים! מנה ממכרת שמראש אני אומרת! תכפ...
  • סלט ביצים הכי טעים שיש סלט ביצים הכי טעים שיש אם תקשיבו ליונית (בעצם תקראו ותפנימו )אז המתכון של היום...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס