לבבות ארטישוק ברוטב מנגולד ולימון כבוש - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » לבבות ארטישוק ברוטב מנגולד ולימון כבוש
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
לבבות ארטישוק ברוטב מנגולד ולימון כבוש

לבבות ארטישוק ברוטב מנגולד ולימון כבוש

יונית צוקרמן מרץ 12, 2018 14 תגובות

 

לבבות ארטישוק ברוטב מנגולד ולימון כבוש

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ערב חג פסח בשבילי זה סיר קציצות לוקוס , תבשיל של כבש שאמא מבשלת עם תרפש  ,מרק עם קניידלאך [כןןןןןןןןןןןן]

ולבבות ארטישוק במילוי בשר בציפוי עבה של קמח מצה ברוטב מנגולד חמצמץ טעים כזה שאי אפשר להספיק לאכול.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/03/VID_441600219_185450_375.mp4

כל השנה אמא הייתה  עושה ארטישוק ממולא אבל ברוטב צהוב רגיל עם שמיר או רוטב אדום ורק בחג פסח היא משנה הופכת את המנה שגדלתי עליה כמעט כל שבת שנייה למשהו אחר, אצילי, חגיגי, מה שתרצו.

אמא שלי בחגים הייתה עושה אוכל שונה ואין מצב שבשבת רגילה היא הייתה חוזרת אליו.

ככה שנותר לי כל השנה להתגעגע לאותו תבשיל.

השנה ששאלתי את עצמי מה אני הולכת להעלות באתר לכבוד החג, עלה לי פרץ הנוסטלגיה לתבשיל הזה.

מהר הרמתי טלפון לאמא ושאלתי אותה,והיא ישר שאלה, למה את לא באה לחג?!

אני באה, אני באה , רק רוצה להעלות מתכון באתר 🙂

אז קדימה בואו נתחיל ומאחר ואין לי באתר מתכון לארטישוק ממולא אתן גם אופציה לרוטב הבסיסי עם השמיר

חומרים :

2 שקיות של לבבות ארטישוק קפוא

מילוי :

חצי קילו בשר טחון

200 גרם טחון עוף[לא חובה אבל מעשיר ]

חצי צרור פטרוזליה

בצל גדול קצוץ קטן

ביצה

3-4 כפות פירורי מצה / לחם לא בחג פסח

מלח פלפל פפריקה כורכום כמון .

חומרים לציפוי :

ביצים , קמח מצה , שמן.

חומרים לרוטב :

עלי מנגולד בלבד מזר יפה

4 שיני שום פרוסים

כף /כפית לימון כבוש

2 בצלים גדולים

פלפל אדום חתוך לרצועות

מלח, פלפל  כורכום, מרק עוף, טיפה סוכר , צ'ילי גרוס

אופן ההכנה :

ההכנה היא נורא קלה אבל זה שלבים , אבל בסוף זה משתלם , וחג פסח יש פעם בשנה ואם אתם מתארחים שווה להתאמץ ולקבל ים של מחמאות 🙂

אני ממליצה לפני שממלאים את לבבות הארטישוק לבשל בסיר עם מים עד שהם 3/4 מבושלים. פעולה זו תחסוך ממכם אי נעימות שהתחתית קשה והכל מבושל.למרת שהקפוא מגיע חלוט אני ממליצה לבשל .

נתחיל עם המילוי נשים בקערה את הבשר טחון , את טחון העוף הבצל הקצוץ והפטרוזליה, 3 -4 כפות פירורי מצה אם אין חג פסח אפשר בהחלט להמיר לפירורי לחם 🙂 ביצה כף אבקת מרק חצי כפית מלח, רבע כפית כורוכם כפית פפריקה  כפית כמון ורבע כפית פלפל שחור. וכף שמן לפתיחת התבלינים, לערבב הכל היטב . לקחת  לב ארטישוק ולמלא בעיסה .

לבבות ארטישוק ברוטב מנגולד ולימון כבוש

לסדר את כולם במגש , לקחת 2-3 ביצים לקשקש , להניח ליד קערה עם פירורי לחם, לטבול עך לב ארטישוק ממולא בקמח מצה ואחכ בביצה ולטגן מכל צד עד שהוא זהוב.

לבבות ארטישוק ברוטב מנגולד ולימון כבושלבבות ארטישוק ברוטב מנגולד ולימון כבוש

תקשיבו הציפוי עבה מקמח המצה ועם הרוטב זה מה זה טעים…שכבה עבה רכה כזו….יאמי

אם אתם לא בחג פסח תחליפו את קמח המצה בקמח לבן רגיל.

אחרי הטיגון מניחים את לבבות הארטישוק המטוגנים  בקערה עם חורים  שהשמן המיותר ירד

בזמן הזה מכינים את הרוטב .

שמים שמן בתחתית הסיר ומוספים את הבצל שפרסנו,ומטגנים עד התחלה של הזהבה, ואז מוסיפים את רצועות הפלפל האדום ואת עלי המנגולד ומטגנים הכל כמה דקות בערך 3-4 דקות עד שלי המנגולד מתבשלים ואז מוסיפים את השום , כפית לימון כבוש אם אוהבים יותר אז שימו כף. לא יותר מכף !תערבבו ועכשיו תבלינים, כפית כורכום, חצי כפית מלח שליש פלפל שחור גרוס, רבע כפית צ'לי גרוס[לא חובה צ'לי ] מערבבים הכל שהתבלינים יפתחו ואז מוסיפים 2 כוסות מים רותחים וכף אבקת מרק עוף, מערבבים הכל היטב, מבשלים הכל דקה שתיים ואז מוסיפים את לבבות הארטישוק.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/03/VID_440531204_122506_153.mp4

מורידים את הלהבה לאש קטנה ומבשלים הכל חצי שעה !

טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים

הבטחתי רוטב נוסף וטעים אז קבלו :

לוקחים סיר רחב ,סוטאז' יהיה מצויין במקרה שלנו.

לשים שמן בתחתית הסיר להתחיל עם טיגון הבצל לאחר 2 דקות של אידוי להוסיף את הפלפלים והשום.אחכ את הפטריות והירק.

לאחר אידוי של כמה דק [בערך 4 דק] של כל המרכיבים נוסיף 3 כוסות מים רותחים

ונתחיל לתבלן .כף טובה של אבקת מרק רבע כף  מכל אחד מהתבלינים הבאים :כורוכם, פלפל שחור,פלפל לבן ,כף פפריקה,וכף מיץ לימון.וכפית גרידת לימון .[לא לוותר על הגרידה זה הטעם !]

לערבב טוב, לטעום, לתקן במידה וחסר מלח /פלפל

להכניס את הארטישוקים לתוך הרוטב ולבשל רבע שעה על אש קטנה. אפשר להוסיף עוד כמה קציצות ולהנות מסיר כפול.

בתאבון !

אם בא לכם לראות עוד דברים טעימים שאני מכינה וטיפים בסטורי באו לאינסטגרם שלי YONIT_Z

רק מה מזהירה מראש לא לבעלי לב חלש ולרעבים 🙂

 

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

14 תגובות

  1. אתי הגב מרץ 12, 2018 בשעה 12:24 pm

    היי יונית,
    לבבות ארטישוק קפוא של איזה חברה את קונה?

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 14, 2018 בשעה 1:37 pm

      של בלאדי מתה עליהם

  2. מירי הגב מרץ 13, 2018 בשעה 6:37 am

    היי
    שאלה קטנטנה לצמחוניים שבנינו (אני!)
    מתה על המתכונים האלו
    מגיעה מבית טריפוליטאי שבו אכלו את הפרה על כל חלקיה (כולל הפנימיים ועוד כל מיני חלקים שאף אחד לא מכיר גם לא הפרה עצמה)…. – סליחה מאבא שלי שבטח כל חבריו בגן העדן של הטריפוליטאים צוחקים עליו בגלל ביתו הצמחונית.

    אז לשאלה….. האם אפשר למלא בדגים או בירקות?

    תודה מראש

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 14, 2018 בשעה 1:33 pm

      יו איך חייכת אותי בהסבר שלך.בוודאי יכולה לשים כמילוי את הקבבוני דג שלי מהאתר
      בהצלחה

      • מירי הגב מרץ 15, 2018 בשעה 2:33 pm

        תודה יונית. מכינה לשבת.
        אבא שלי ז"ל היה בשוק כשהפכתי צמחונית לפני 20 שנה. הוא לא הפסיק להזכיר לי איך הייתי מנגבת את בסיר של המצ'והמצ'ומה . הוא נפטר לפני 14 שנה ומאז השתכללתי. לא מוותרת על האוכל הטריפוליטאי הטעים. מה שאפשר מכינה צמחוני.
        מפרום… בזין ועוד

        • יונית צוקרמן הגב מרץ 15, 2018 בשעה 3:22 pm

          מחכה לשמוע איך יצא….בהצלחה

  3. שוש גניש הגב מרץ 13, 2018 בשעה 10:01 am

    יונית ,יש אפשרות של מילוי צמחוני?

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 14, 2018 בשעה 1:32 pm

      בוודאי אפשר אורז מבושל עם בצל ופטריות .אפשר עדשים בצל .כל מה שרגילה יכולה להכניס גם לפה.

  4. הדר שמש הגב מרץ 14, 2018 בשעה 9:26 am

    היי יונית יש לך מתכונים מעולים תודה לך
    חג שמח?

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 14, 2018 בשעה 1:24 pm

      תודה ??

  5. גילה הגב מרץ 14, 2018 בשעה 11:57 am

    היי יונית

    אם הבנתי נכון משתמשים רק בעלי הסלק, בלי החלק הלבן?

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 14, 2018 בשעה 1:24 pm

      נכון.

  6. דנה הגב מרץ 20, 2018 בשעה 3:50 pm

    היי יונית! דבר ראשון תודה על המתכונים המדהימים בזכותך נהייתי בשלנית שבעלי לא מאמין שאני הכנתי את הדברים חחחח
    שאלה לגבי הלימון הכבוש- את כובשת לבד? אם לא איזה חברה את קונה? והאם אפשר לימון טרי במקום? אני רואה בוידיאו ששמת שתי פרוסות בערך.
    שאלה שנייה- בסיר בוידיאו זה לפי הכמות שתיארת פה או שעשית כמה נגלות בסיר? כי זה לא נראה שתי חבילות ארטישוק. אם רוצה לעשות רק אחת שיכנס הכל בסוטאז אחד אז לעשות חצי מהמכמויות במתכון?

    שוב תודה על הכל מתה עלייך!!!

  7. דנה 1 הגב מרץ 20, 2018 בשעה 3:51 pm

    היי יונית! דבר ראשון תודה על המתכונים המדהימים בזכותך נהייתי בשלנית שבעלי לא מאמין שאני הכנתי את הדברים חחחח
    שאלה לגבי הלימון הכבוש- את כובשת לבד? אם לא איזה חברה את קונה? והאם אפשר לימון טרי במקום? אני רואה בוידיאו ששמת שתי פרוסות בערך.
    שאלה שנייה- בסיר בוידיאו זה לפי הכמות שתיארת פה או שעשית כמה נגלות בסיר? כי זה לא נראה שתי חבילות ארטישוק. אם רוצה לעשות רק אחת שיכנס הכל בסוטאז אחד אז לעשות חצי מהמכמויות במתכון?

    שוב תודה על הכל מתה עלייך!!!

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי בכלום עבודה כל מה שאתם צריכים 5 מוצרים 5...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדן בתנור בקלי קלות !
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס