כפתה קציצה תוניסאית - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » כפתה קציצה תוניסאית
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
כפתה קציצה תוניסאית

כפתה קציצה תוניסאית

יונית צוקרמן נובמבר 1, 2017 24 תגובות

קציצות כפתה מהמטבח התוניסאי.קציצות מחזה עוף קצוץ בתיבול מזרחי.

לחץ כאן להדפסה


את הפוסט של היום אמא שלי פחות תאהב ופחות תתחבר ואין לי ספק שמישהו ילשין עליו חחחחח.ואני אקבל הערה אחת או שתיים 🙂

כפתה קציצה תוניסאית

 

אבל אין מה לעשות מילדות נמשכתי למאכלי עדות אחרים.ובימי השכונה העליזים שהשכנות הייתה אחרת ולא היה עידן של  מחשבים ופלאפונים הייתי תמיד מטיילת בין השכנות.הייתה לי שכנה צמודה שקראו לה מדלן .היא הייתה פרסיה יפה עם עיניים כחולות יפות והיא הייתה נשואה לתונשי(תוניסאי).ואני הייתי בת בית אצלה.

זה לא ממש מצא חן בעיניי אמא שלי ,במיוחד שלמדתי לשחק קלפים ממנה ואוי אבוי  אתם יודעים מה זה ?!קלפים במשפחה שלנו.???חחחחח אני מספרת לכם ואני מתמלאת צחוק ואהבה לימים של פעם.

בקיצור למדלן היה בעל תוניסאי והיא בישלה חצי אוכל פרסי וחצי תוניסאי.אחת הקציצות שהיא הייתה מכינה זו כיפתה.

אמממממממממה לי לאכול שם היה אסור ?

נו מה לאכול ולשתות בבתים של אחרים ????בתקופה של אז?????מה פתאום !!!! רק בבית.אם תשאלו אותי בתור ילדה חובבת אוכלת אף פעם לא הבנתי את זה.אבל תמיד כאשר היינו מקבלים משלוח מאיזה שכנה בדלתיים סגורות הייתי אוכלת בלי שאמא תראה ואף פעם לא הייתי מעיזה להגיד טעים חחחחחחחחחח

מה חשבתם ?הכל היה ורוד פעם????לא! כל עדה התגאתה באוכל שלה.

בקיצור עם השנים גדלתי ,התחתנתי,התחלתי לבשל מטבחים שונים למעט המטבח הפולני שאליו פחות התחברתי.אבל כל עוד שבעלי לא מתלונן הכל בסדר.(איזה שקרנית !הוא כן !!חלום שלו שאכין גיפלטע ?אבל זה לא יקרה ?סורי עד פה ??)

כפתה קציצה תוניסאית

 

אחת הקציצות שקבוע אחת לחודש בשישי אני מכינה היא כפתה שזה קציצה תוניסאית שמורכבת מחזה עוף יותר מבשר טחון.זו הגרסה שלי.אני מזכירה לכם שאני לא תוניסאית וכל מתכון שהוא לא של אמא שלי אני משנה לפי ראות עיני.אז אין צורך להעיר לי ולתקן אותי אני לא בתחרות עם אף אחד/ת.משתפת באהבה את הגרסה שלי.אוכל שלא גדלתי עליו ואין לי זיכרון טעם ילדות.קל לי לשנות ולהביא אותו לטעמים שאני אוהבת.

כפתה קציצה תוניסאית

אז יאלללה מתחילים?!(כןןןןןן סיימתי לחפור)

חומרים:

2 פרפרים חזה עוף קצוצים לקוביות קטנות.

רבע את קילו בשר טחון(בקר)

חצי צרור פטרוזליה קצוץ

חצי צרור כוסברה קצוץ

5 פרוסות לחם רטובות וסחוטות

2 בצלים קצוצים קטן.

6 שיני שום קצוצות קטן קטן

תפוא בינוני  מגורד וקצוץ

תבלינים :מלח פלפל שחור,פפריקה,כורכום,קינמון,מרק עוף,בהרט לקציצות.

ביצה l +חלמון.

רבע כוס חד פעמי מים

טיגון:

שמן ,קמח,פפריקה,ביצים.

אופן ההכנה :

לוקחים את כל המרכיבים של העיסה ושמים בקערה ומערבבים.אח"כ שמים 2 כפות שמן ומעל את התבלינים:כף פפריקה גדושה,כפית מלח,כף מרק עוף,חצי כפית קינמון,כף שטוחה מחוקה של בהרט !כפית שטוחה כורכום חצי כפית פלפל שחור. ביצה שלמה פלוס חלמון של ביצה ורבע כוס מים של חד פעמי שתיה קרה ולערבב היטב.

הערות לגבי העיסה:

חשוב מאד לקצוץ את החזה לקוביות קטנות.לא ממליצה טחון עוף הטעם של הקציצה זה קוביות חזה העוף.ועם טחון נקבל מרקם אחר.הקציצה הזו מקוביות חזה עוף.

את התפוא לגרד על החלק הגס ואחכ עם סכין לקצץ.אם לא תקצצו אתם עלולים להרגיש את תפוא לא מבושלים

את הבצל לקצץ גם לקטן.

המתכון המקורי מכיל סולת אני מעדיפה לחם.אפשר להוסיף חצי כוס או כוס(איך שאוהבים) שלמה סולת במקום לחם.או 3 פרוסות לחם ורבע כוס סולת.אגב עם סולת יוצא גם טעים.

 

כפתה קציצה תוניסאית


אם אין לכם פרפרי חזה עוף אז בערך 5-4 שניצלים שזה חזה עוף.בגלל שבסופר נותנים כל מיני גדלים של חזה עוף עדיף 5.

מים חייבים להוסיף לעיסה כי חזה עוף נוטה להתייבש.

לא לוותר על השמן כי הוא עוזר לנו לחבר את העיסה ולפתוח את התבלינים.

את העיסה אני מערבבת היטב ומכניסה למקרר לשעה.

אחרי שעה שמה שמן במחבת.חצי גובה מחבת.בשמן כזה הם פחות סופגים שמן!

אני מכדררת את הקציצות.

לוקחת 4 ביצים מקשקשת עם כפית פפריקה וטיפה מלח .חובה פפריקה זה הצבע הזהוב והיפה של הקציצה.

כל קציצה טובלת בקמח ואז בקערה של הביצים.

ולשמן חם . כאשר כל הקציצות בפנים והשמן חם אני מורידה את הלהבה לבינוני.וממשיכה בטיגון.

לוקח בערך כמה דק (7-10)טיגון ראשוני עד שהופכים את הקציצות. אחכ שהופכים זה פחות זמן….

כפתה קציצה תוניסאית

מוצאים את הקציצות לקערה עם נייר סופג.

לא טועמים כי אם טועמים אז 3 מתחסלים הרצף קחו בחשבון????( מניסיון )

כפתה קציצה תוניסאית

בהצלחה♡

ואם בא לכם לראות עוד דברים שאני מכינה און ליין אז הצטרפו לאינסטגרם שלי. Yonit_z

רק מה אזהרה!לא לעקוב שאתם רעבים ??

Yonit_z

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

24 תגובות

  1. גל הגב נובמבר 1, 2017 בשעה 5:29 am

    מה הכוונה ב 2 פרפרים חזה עוף?
    חזה עןף שלם אחד? או שניים?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 1, 2017 בשעה 11:02 am

      פרפר של עוף של חזה עוף שלם שזה שווה 2 חזה עוף שניצל

  2. לאה לוינסון הגב נובמבר 1, 2017 בשעה 2:04 pm

    יונית יקרה, כשאני קוראת את הפוסטים שלך אני מרגישה שגדלנו באותו בית. כל מתכון שלך, פנינה. אוהבת , חיבוק ענק.

    • יונית צוקרמן הגב ינואר 7, 2018 בשעה 5:26 am

      שמחה לקרוא♡תודה ששיתפת איתי♡

  3. אתי הגב נובמבר 2, 2017 בשעה 4:23 am

    וואי יונית הצפת אותי בזכרונות, כתבת כל כך נכון לגבי אכילה אצל השכנים ולהעיז להגיד טעים? הריח והטעם של הכיפתה היה ממכר; היתה לי חברה של כל שישי היתה מביאה לכיתה לחם בית ובתוכה כיפתה…
    הולכת להכין לשישי כיפתה…
    ודרך אגב אהבתי שאין במתכון שמיר (למרות שזכור לי היטב טעמו) אבל אצלי כמו הרבה מרוקאים לא אוכלים שמיר באוכל?? תודה רבה על המתכון והזכרונות שהצפת??

    • יונית צוקרמן הגב ינואר 7, 2018 בשעה 5:27 am

      נכון מרוקאים לא משתמשים בשמיר:-)
      תודה על הזיכרונות ששיתפת♡

  4. מאריאנה הגב נובמבר 4, 2017 בשעה 4:22 pm

    מדהים

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 5, 2017 בשעה 9:23 am

      תודה?

    • יונית צוקרמן הגב ינואר 7, 2018 בשעה 5:27 am

      תודה♡

  5. שיר הגב דצמבר 3, 2017 בשעה 2:41 pm

    העיסה יצאה לי די דלילה. האם ככה צריך להיות? ואם לא , מה להוסיף?
    בכל מקרה הן יצאו אליפות!!! תודה על כל המתכונים שלך

    • יונית צוקרמן הגב דצמבר 6, 2017 בשעה 3:40 am

      הירקות הגירו המון נוזלים ולא סחטת היטב

  6. אילנה רוזנטל הגב דצמבר 16, 2017 בשעה 9:18 pm

    יונית יקרה, לא מבינה למה הכוונה 2 פרפרים , האים זה חזה עוף משני עופות שלמים?

    • יונית צוקרמן הגב ינואר 7, 2018 בשעה 5:29 am

      אפשר לקנות חזה עוף פרוס שזה שניצל.ואפשר לקנות פילה שהוא נקי וחצוי ואפשר לקנות חזה עוף שלם שהוא פרפר.תגיד לאיש הבשר והוא יבין אותך♡בהצלחה

  7. אסתי הגב ינואר 4, 2018 בשעה 8:04 pm

    גם העיסה שלי יצאה דלילה בטירוף זה היה קשה לכדרר ולטבול הוספתי סולת אבל לא עזר .טיגנתי כמה יח טעמתי
    זרקתי לפח

    • יונית צוקרמן הגב ינואר 7, 2018 בשעה 5:30 am

      היית מוסיפה פירורי לחם.לפעמיים לא סוחטים ויש יותר מידי נוזלים.לא להתיייאש אף פעם .לזרוק זה קל.
      פשוט פעם הבאה תוסיפי פירורי לחם עד שזה מתגבש ולטגן.

  8. מורן הררי הגב ספטמבר 22, 2018 בשעה 8:48 am

    אתמול הכנתי את הקיימות יצא פשוט wowww!!!
    פשוט אלופה!
    אצל סבתא שלי הן נקראות מחשי, אבל הטעם אותו הטעם!

  9. קרן הגב אוקטובר 7, 2019 בשעה 8:15 pm

    היי יונית
    הכנתי את הקציצות אבל העוף לא התבשל לי מבפנים והקציצות היו שחויות מדיי מבחוץ לא יכולתי להשאיר יותר במחבת …אני מניחה שזה כי השמן היה חם מדיי..איך אדע להבא שהשמן חם מדיי? על איזו להבה לבשל??

    • בתאל הגב מרץ 26, 2020 בשעה 4:41 pm

      היי אם אני השתמש בעוף טחוף כי הפשרתי כבר זה יהיה נורא?

  10. אסתר הגב אוקטובר 17, 2019 בשעה 6:50 pm

    יונית יקרה החזרתי אותי לשכונה בה גדלתי ולילדות הנפלאה . ריגשת אותי ו הצפת בגעגועים לתקופה לאנשים לריחות ולמאכלים.
    ❤?

  11. ציפי הגב ספטמבר 18, 2020 בשעה 5:55 am

    רשום רבע את קילו בשר טחון. לא הבנתי כמה לשים?

  12. נאדין הגב אוקטובר 22, 2020 בשעה 12:21 pm

    יוניתי יצא פצצה!
    שאלה לי… מכינה פעם נוספת. אבל הפעם בשני שלבים.
    אפשר להשאיר את התערובת במקרר לילה שלם ואז בבוקר לגלגל לקציצות ולטגן ? או שעדיף ליצור קציצות למקרר ואז בבוקר לשים בקמח ביצה ולטגן??

  13. מיקה בחבוט הגב יולי 1, 2021 בשעה 5:32 am

    הכל יפה ונחמד המתכונים שלך טובים
    אבל משהו מאד צרם לי
    חלומו של בעלי שאכין גפילטע פיש זה לא יקרה באוה נשימה ציינת התחברתי לכל מאכלי העדות פרט למטבח הפולני
    אז מריח קצת גזעני שנית את מחמיצה מטבח מפואר טעים עם מבורת ארוכת שנים ביהדות וחבל והכל בגלל מה???
    אם תרצי להחשף למטבח הפולני פני למי שיודע לבשל אותו

  14. רויטל הגב מרץ 23, 2023 בשעה 9:27 am

    ממליצה להוסיף חצי צרור שמיר זה משדרג את הקציצות (וזה ממתכון של טוניסאית)
    הכנתי מהמתכון שלך עם שמיר יצא טעים ביותר

  15. נוי הגב אוקטובר 27, 2023 בשעה 9:07 am

    מושלם!!!! יצא פשוט מושלםםםם

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • אצבעות אנטריקוט של ליאור אצבעות אנטריקוט של ליאור הפעם ליאור היא לא בעלת המתכון לפי הכותרת של המתכון אלא...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • רשימה – רוחב מלא
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס