את הפוסט של היום אמא שלי פחות תאהב ופחות תתחבר ואין לי ספק שמישהו ילשין עליו חחחחח.ואני אקבל הערה אחת או שתיים 🙂
אבל אין מה לעשות מילדות נמשכתי למאכלי עדות אחרים.ובימי השכונה העליזים שהשכנות הייתה אחרת ולא היה עידן של מחשבים ופלאפונים הייתי תמיד מטיילת בין השכנות.הייתה לי שכנה צמודה שקראו לה מדלן .היא הייתה פרסיה יפה עם עיניים כחולות יפות והיא הייתה נשואה לתונשי(תוניסאי).ואני הייתי בת בית אצלה.
זה לא ממש מצא חן בעיניי אמא שלי ,במיוחד שלמדתי לשחק קלפים ממנה ואוי אבוי אתם יודעים מה זה ?!קלפים במשפחה שלנו.???חחחחח אני מספרת לכם ואני מתמלאת צחוק ואהבה לימים של פעם.
בקיצור למדלן היה בעל תוניסאי והיא בישלה חצי אוכל פרסי וחצי תוניסאי.אחת הקציצות שהיא הייתה מכינה זו כיפתה.
אמממממממממה לי לאכול שם היה אסור ?
נו מה לאכול ולשתות בבתים של אחרים ????בתקופה של אז?????מה פתאום !!!! רק בבית.אם תשאלו אותי בתור ילדה חובבת אוכלת אף פעם לא הבנתי את זה.אבל תמיד כאשר היינו מקבלים משלוח מאיזה שכנה בדלתיים סגורות הייתי אוכלת בלי שאמא תראה ואף פעם לא הייתי מעיזה להגיד טעים חחחחחחחחחח
מה חשבתם ?הכל היה ורוד פעם????לא! כל עדה התגאתה באוכל שלה.
בקיצור עם השנים גדלתי ,התחתנתי,התחלתי לבשל מטבחים שונים למעט המטבח הפולני שאליו פחות התחברתי.אבל כל עוד שבעלי לא מתלונן הכל בסדר.(איזה שקרנית !הוא כן !!חלום שלו שאכין גיפלטע ?אבל זה לא יקרה ?סורי עד פה ??)
אחת הקציצות שקבוע אחת לחודש בשישי אני מכינה היא כפתה שזה קציצה תוניסאית שמורכבת מחזה עוף יותר מבשר טחון.זו הגרסה שלי.אני מזכירה לכם שאני לא תוניסאית וכל מתכון שהוא לא של אמא שלי אני משנה לפי ראות עיני.אז אין צורך להעיר לי ולתקן אותי אני לא בתחרות עם אף אחד/ת.משתפת באהבה את הגרסה שלי.אוכל שלא גדלתי עליו ואין לי זיכרון טעם ילדות.קל לי לשנות ולהביא אותו לטעמים שאני אוהבת.
אז יאלללה מתחילים?!(כןןןןןן סיימתי לחפור)
חומרים:
2 פרפרים חזה עוף קצוצים לקוביות קטנות.
רבע את קילו בשר טחון(בקר)
חצי צרור פטרוזליה קצוץ
חצי צרור כוסברה קצוץ
5 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
2 בצלים קצוצים קטן.
6 שיני שום קצוצות קטן קטן
תפוא בינוני מגורד וקצוץ
תבלינים :מלח פלפל שחור,פפריקה,כורכום,קינמון,מרק עוף,בהרט לקציצות.
ביצה l +חלמון.
רבע כוס חד פעמי מים
טיגון:
שמן ,קמח,פפריקה,ביצים.
אופן ההכנה :
לוקחים את כל המרכיבים של העיסה ושמים בקערה ומערבבים.אח"כ שמים 2 כפות שמן ומעל את התבלינים:כף פפריקה גדושה,כפית מלח,כף מרק עוף,חצי כפית קינמון,כף שטוחה מחוקה של בהרט !כפית שטוחה כורכום חצי כפית פלפל שחור. ביצה שלמה פלוס חלמון של ביצה ורבע כוס מים של חד פעמי שתיה קרה ולערבב היטב.
הערות לגבי העיסה:
חשוב מאד לקצוץ את החזה לקוביות קטנות.לא ממליצה טחון עוף הטעם של הקציצה זה קוביות חזה העוף.ועם טחון נקבל מרקם אחר.הקציצה הזו מקוביות חזה עוף.
את התפוא לגרד על החלק הגס ואחכ עם סכין לקצץ.אם לא תקצצו אתם עלולים להרגיש את תפוא לא מבושלים
את הבצל לקצץ גם לקטן.
המתכון המקורי מכיל סולת אני מעדיפה לחם.אפשר להוסיף חצי כוס או כוס(איך שאוהבים) שלמה סולת במקום לחם.או 3 פרוסות לחם ורבע כוס סולת.אגב עם סולת יוצא גם טעים.
אם אין לכם פרפרי חזה עוף אז בערך 5-4 שניצלים שזה חזה עוף.בגלל שבסופר נותנים כל מיני גדלים של חזה עוף עדיף 5.
מים חייבים להוסיף לעיסה כי חזה עוף נוטה להתייבש.
לא לוותר על השמן כי הוא עוזר לנו לחבר את העיסה ולפתוח את התבלינים.
את העיסה אני מערבבת היטב ומכניסה למקרר לשעה.
אחרי שעה שמה שמן במחבת.חצי גובה מחבת.בשמן כזה הם פחות סופגים שמן!
אני מכדררת את הקציצות.
לוקחת 4 ביצים מקשקשת עם כפית פפריקה וטיפה מלח .חובה פפריקה זה הצבע הזהוב והיפה של הקציצה.
כל קציצה טובלת בקמח ואז בקערה של הביצים.
ולשמן חם . כאשר כל הקציצות בפנים והשמן חם אני מורידה את הלהבה לבינוני.וממשיכה בטיגון.
לוקח בערך כמה דק (7-10)טיגון ראשוני עד שהופכים את הקציצות. אחכ שהופכים זה פחות זמן….
מוצאים את הקציצות לקערה עם נייר סופג.
לא טועמים כי אם טועמים אז 3 מתחסלים הרצף קחו בחשבון????( מניסיון )
בהצלחה♡
ואם בא לכם לראות עוד דברים שאני מכינה און ליין אז הצטרפו לאינסטגרם שלי. Yonit_z
רק מה אזהרה!לא לעקוב שאתם רעבים ??
Yonit_z
מה הכוונה ב 2 פרפרים חזה עוף?
חזה עןף שלם אחד? או שניים?
פרפר של עוף של חזה עוף שלם שזה שווה 2 חזה עוף שניצל
יונית יקרה, כשאני קוראת את הפוסטים שלך אני מרגישה שגדלנו באותו בית. כל מתכון שלך, פנינה. אוהבת , חיבוק ענק.
שמחה לקרוא♡תודה ששיתפת איתי♡
וואי יונית הצפת אותי בזכרונות, כתבת כל כך נכון לגבי אכילה אצל השכנים ולהעיז להגיד טעים? הריח והטעם של הכיפתה היה ממכר; היתה לי חברה של כל שישי היתה מביאה לכיתה לחם בית ובתוכה כיפתה…
הולכת להכין לשישי כיפתה…
ודרך אגב אהבתי שאין במתכון שמיר (למרות שזכור לי היטב טעמו) אבל אצלי כמו הרבה מרוקאים לא אוכלים שמיר באוכל?? תודה רבה על המתכון והזכרונות שהצפת??
נכון מרוקאים לא משתמשים בשמיר:-)
תודה על הזיכרונות ששיתפת♡
מדהים
תודה?
תודה♡
העיסה יצאה לי די דלילה. האם ככה צריך להיות? ואם לא , מה להוסיף?
בכל מקרה הן יצאו אליפות!!! תודה על כל המתכונים שלך
הירקות הגירו המון נוזלים ולא סחטת היטב
יונית יקרה, לא מבינה למה הכוונה 2 פרפרים , האים זה חזה עוף משני עופות שלמים?
אפשר לקנות חזה עוף פרוס שזה שניצל.ואפשר לקנות פילה שהוא נקי וחצוי ואפשר לקנות חזה עוף שלם שהוא פרפר.תגיד לאיש הבשר והוא יבין אותך♡בהצלחה
גם העיסה שלי יצאה דלילה בטירוף זה היה קשה לכדרר ולטבול הוספתי סולת אבל לא עזר .טיגנתי כמה יח טעמתי
זרקתי לפח
היית מוסיפה פירורי לחם.לפעמיים לא סוחטים ויש יותר מידי נוזלים.לא להתיייאש אף פעם .לזרוק זה קל.
פשוט פעם הבאה תוסיפי פירורי לחם עד שזה מתגבש ולטגן.
אתמול הכנתי את הקיימות יצא פשוט wowww!!!
פשוט אלופה!
אצל סבתא שלי הן נקראות מחשי, אבל הטעם אותו הטעם!
היי יונית
הכנתי את הקציצות אבל העוף לא התבשל לי מבפנים והקציצות היו שחויות מדיי מבחוץ לא יכולתי להשאיר יותר במחבת …אני מניחה שזה כי השמן היה חם מדיי..איך אדע להבא שהשמן חם מדיי? על איזו להבה לבשל??
היי אם אני השתמש בעוף טחוף כי הפשרתי כבר זה יהיה נורא?
יונית יקרה החזרתי אותי לשכונה בה גדלתי ולילדות הנפלאה . ריגשת אותי ו הצפת בגעגועים לתקופה לאנשים לריחות ולמאכלים.
❤?
רשום רבע את קילו בשר טחון. לא הבנתי כמה לשים?
יוניתי יצא פצצה!
שאלה לי… מכינה פעם נוספת. אבל הפעם בשני שלבים.
אפשר להשאיר את התערובת במקרר לילה שלם ואז בבוקר לגלגל לקציצות ולטגן ? או שעדיף ליצור קציצות למקרר ואז בבוקר לשים בקמח ביצה ולטגן??
הכל יפה ונחמד המתכונים שלך טובים
אבל משהו מאד צרם לי
חלומו של בעלי שאכין גפילטע פיש זה לא יקרה באוה נשימה ציינת התחברתי לכל מאכלי העדות פרט למטבח הפולני
אז מריח קצת גזעני שנית את מחמיצה מטבח מפואר טעים עם מבורת ארוכת שנים ביהדות וחבל והכל בגלל מה???
אם תרצי להחשף למטבח הפולני פני למי שיודע לבשל אותו
ממליצה להוסיף חצי צרור שמיר זה משדרג את הקציצות (וזה ממתכון של טוניסאית)
הכנתי מהמתכון שלך עם שמיר יצא טעים ביותר
מושלם!!!! יצא פשוט מושלםםםם