ביום חמישי האחרון הוזמנתי לסדנת אומן בבהס של אסטלה מטעם מיה יצרנית המזון הישראלית שהציגה בסדנה את סדרת מוצרי האפיה שכוללים כיום 55 מוצרים
את מיה למעשה אני מכירה כבר שנים, אני קונה אותה,כי המחירים שלהם יותר הוגנים ומשתלמים לאופה כמוני שאופה בכמויות קצת יותר מהרגיל.
מה גם ששנה שעברה הכנתי למיה סדרת מתכונים לשבועות,והיה לי כיף לפגוש שוב את הצוות המדהים .
במסגרת הסדנה אסטלה לימדה להכין גבינת ג'באן וכנאפה עם המוצרים של מיה , היא החליפה את מי הורדים בסילאן טבעי , היא קיצצה בחצי כמות החמאה (עשתה 50 גרם בלבד)והלכה על קליה של צנוברים ופיסטוק ושקדים.
הסילאן גרסה טעימה אבל הכי טעים בעולם זה גרסת מי ורדים שהבאתי בפוסט.
אני חייבת לציין שאסטלה במציאות אדם מקסים חם או איך שהיא מגדירה את עצמה "חמאה", מלאת סבלנות וידע מרשים ביותר.
קצת הייתי חצופה אבל מי שמכיר אותי יודע שהפה שלי והלב שלי שווה ומה שיש לי להגיד אני אומרת בפנים ולפני שהלכתי הבייתה
אמרתי לה לפני שאני הולכת , רק שתדעי שאת ההפך ממה שחשבתי ,ושמחתי לגלות שאת טובת לב, חמה וכל כך מקצוענית…
היא צחקה, ואמרה לי תזהרי שלא ישמעו אותך בחוץ חחחח.
אבל כשהייתי בחוץ, ידעתי שמה שאני רוצה ללמד באתר שלי, זה את המתכון של הכנאפה את הכנת הגבינה שהיא קלה מאד להכנה.כייפית וגם חסכונית משתלמת
חומרים :
גבינה גבן
2 ליטר חלב 3 אחוז
3/4 כוס חד פעמי חומץ.
כנאפה :
200 גרם שערות קדאיף
100 גרם חמאה
סירופ מי ורדים :
כוס סוכר
כוס מים
2 טיפות מי ורדים
חצי כפית מיץ לימון סחוט
אופציה 2
סילאן טבעי מיה
קישוט מלמעלה :
פיסטוק קלוף מיה
שקדים גרוסים מיה
צנוברים מיה
אופן ההכנה :
את החלב שמים בסיר, מביאים לרתיחה , ברגע שמתחיל החלב לגלוש מוסיפים את החומץ בפיזור על כל קוטר הסיר ,את האש לא סוגרים אבל שמים על האש הכי קטנה שיש, ומחכים שהמים ישנו את הצבע למים עכורים בצבע צהוב כזה בהיר. ברגע שהמים משנים את הצבע לצהוב בהיר, מסננים את הגבינה בחיתול או מגבת מטבח מבד עבה או ברשת צפופה .לא לסנן יותר מידיהכוונה לא להשאיר את הגבינה על הרשת שכל הנוזלים יצאו, לסנן ולהניח בקערה את הבד עם הגבינה עד שלב המילוי של הכנאפה
הכנת הכנאפה :
הכמות לכנאפה בגודל של מחבת קוטר 28 . לוקחים את החמאה ממיסים 100 גר במיקרו למשך דקה.
אחרי דקה לוקחים 2/3 מהחמאה ומערבבים עם ה200 גרם שערות קדאיף.עד שהחמאה מגיעה לכל שערה.
מברישים את המחבת עם קצת מהחמאה שנותרה [השליש הנותר ]לא הכל .מניחים מחצית משערות הקדאיף ושמים מעל הגבינה.
את החצי השני של השערות קדאיף ומברישים בכל החמאה שנשארה . ומחכים שלוש ארבע דק שהחלק התחתון יזהיב ואז הופכים בעזרת צלחת.
ומחכים עוד 3-4 דקות עד שהחלק השני יזהיב. שופכים מהסירופ כמה שאוהבים. לוקחים צלחת הופכים את הכנאפה מפזרים למעלה מיקס של פיסטוק צנוברים שקדים קלויים [ פשוט שמים קצת מכל דבר וקולים 2-3 דקות במחבת עד שהם מוכנים.]
מגישים, חותכים, טועמים ומתעלפים 🙂
אשמי להמלצה לשערות קדאיף טובות
אני קונה במשקל בלוד אצל חסונה טרי טרי
אני רוצה לבין את זה לשבת.. נראה לך שזה יחזיק במקרר ?
כן אבל לחמם לפני הגשה
שלום יונית רציתי לדעת אפשר לשים ריקוטה במקום והאם אפשר להקפיא לזניה תודה
כן ריקוטה זה מעולה למאפים כאלה, בוודאי ניתן להקפיא רק לאטום היטב שלחות הקור לא תחדור וללזניה יהיה טעם לוואי
איזו גבינה קנויה אני יכולה להישתמש על מנת להכין את המנה ?
טוב טעם, ריקוטה
אפשר להכין את הגבינה של הכנאפה כמה ימים מראש?