את המתכון של היום למדתי מסבתא אסתר עזריה!או בשמה העדתי טרזה
טרזה הייתה שרה באיטלקית אוהבת לצחוק ותמיד הייתה מתגאה שהיא תוניסאית שבאה מצרפת.
היא הייתה תמיד מלאה בשמחת חיים וכל פעם שביקשתי מתכון תמיד היא הייתה אומרת לי תקני הכל ואני אבוא להראות לך.
היא אף פעם לא הסכימה לתת לי מתכון בלי להראות לי.למרות שהייתי אומרת לה שיש לי מתכון ממישהי אחרת ואני רק רוצה להבין איך היא עושה וכד.אבל יודעים מה ?!
ככה זכיתי להכיר אישיות מדהימה שהגיל הוא רק מספר היה עבורה .
יש לי מתכון בבלוג לכיפתה שהוא טיפה שונה אבל אני ילדה טובה כמו שהיא אמרה לי כמו שהיא הייתה עומדת על שלה ולא היה אכפת לה ממתכונים של אחרים והייתה מטילה עליי וטו כאשר הייתה מראה לי ואני זוכרת את הקוח שלה כאילו היה אתמול ואיך היא הייתה אומרת לי ככה אני עושה והנה היום מילה במילה מלמדת אתכם.
אז שנתחיל ?!
חומרים :
קילו חזה עוף נקי חתוך לקוביות זה בערך 4 פרפרים
2 בצלים גדולים קצוצים גס
2 תפוא מגורדים וסחוטים !!!!!!!
6-7 פרוסות לחם רטוב וסחוט
5 שיני שום מגורד הכי קטן
צרור פטרוזיה (מהסופר בשקיות)
צרור כוסברה (מהסופר בשקיות)
4 חלמונים גדולים או 2 ביצים שלמות
תבלינים:
כף מלח חצי כפית כורכום,כף בהריון פפריקה חצי כפית פלפל כפית מרק עוף כף גדושה בהרט ו3/4 כפית קינמון.
טיגון:
ביצים ,שמן,קמח ,פפריקה
אופן ההכנה :
את החזה עוף חותכים לקוביות קטנות קטנות לא טחון עוף אני שוב אומרת ומדגישה חתוך על סכין לקוביות קטנות קטנות.
למה ?כי הסוד לקציצה ולאוריריות הקציצה.
אחרי שקצצנו מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה עם החזה העוף שקצצנו ומערבבים היטב.
הערות חשובות להצלחת הקציצה:
ירק קוצצים אותו רשמתי מהסופר כי הצרור קטן יחסית לצרור שמוכרים בשוק.אז אם עושים צרור מהשוק אז חצי .
את התפוא מגרדים בפומיה וסוחטין מנוזלים חשוב מאד
את הבצל קוצצים כמו לסלט ערבי קטן וגס
ביצים -היא הייתה שמה רק חלמונים ניסתי פעם עם 2 ביצים ולא היה הבדל אז לשיקולכם.
לחם-אני שמה בקערה עם מים שמכסה את הלחם לדקה שתיים ואז מוציאה מהקערה עם המים סוחטת ואז מניחה בקערה עם חזה העוף.
תבלינים:אני שמה ככה כף מלח כפית מרק עוף חצי כפית כורכום כף בהריון פפריקה כף גדושה בהרט איכותי !!! חצי כפית פלפל שחור 3/4 כפית קינמון ומעל התבלינים לשפוך 2 כפות שמן בכדי לפתוח את התבלינים.
ולערבב הכל היטב טוב טוב.
לתת מנוחה של חצי שעה לפחות שעה הכי טוב לילה שלם כי אז הטעמים נספגים וזה חלום.
לקרוץ 30 קציצות .
לטבול בקמח ואחכ בביצה ולטגן בשמן עד הזהבה .
טיפ לצבע :יפה לקציצה לשים בבביצים המקושקשות פפריקה אדומה לצבע יפה שיתקבל בטיגון.
על כל 4 ביצים אני שמה חצי כפית פפריקה או רסק עגבניות.
טיפ לטיגון נכון -שמים שמן ברבע גובה המחבת מחממים את השמן בלהבה גדולה מכניסים את כל הקציצות וכאשר מסיימים לשים את כל הקציצות מורידים ללהבה בינונית קטנה ובסבלנות נותנים לקציצה להזהיב.
כאשר הופכים מעלים את הלהבה וכאשר מסיימים להפוך את כל הקציצות שוב ממניכים ללהבה נמוכה וממשיכים לטגן עד הזהבה מלאה !
בהצלחה
את מופלאה!!!!
הייתה לי סבתא מרוקאית שהכינה אוכל טריפוליטאי (סבא שלי) ומרוקאי. אבל היא לא כ״כ אהבה אותי וסירבה ללמד אותי.
תמיד חלמתי להכין מפרום וקוסקוס ובזכותך אני מצליחה.
כל מתכון שלך יהלומים בידיים
גם זה ינוסה עוד השבוע
תודה רבה ❤️
ניראה כל כך טעים….מה ניתן להחליף בלחם לגלוטנים שבנינו?
לחם ללא גלוטן
איזה כייף לי
זכיתי
תודה❤️
האם אפשר לשים פירורי לחם במקום הלחם הסחוט?
לא בגלל של לחם יש תפקיד במפח הקציצה והמרקם
אפשר חלה קלה אם רוצים לחסוך קלוריות
האם אפשר לאפות את הקציצות?
כן לרסס ספרי שמן אפיה 170 מעלות
היי יונית, אפשר להשמיט את הביצים? גם בתערובת הקציצות וגם את הבלילה? במידה וכן האם יש תחליף?
אז ככה בעיסה להוסיף במקום החלמונים רבע כוס מים מוגזים הכוונה לסודה(שוופס)
ובציפוי אני הייתי עושה בלילה דלילה מקמח מים ופפריקה בערך כוס מעם על כוס קמח וחצי כפית פפריקה
היי!
קצת טיפשי ,אבל אין חיילים רגיל,אפשר להשתמש בלחמנייה במקום?פשוט בגלל שיש לה יותר "קשה" אני שואלת…
יונית אהובה החזרת אותי לקציצות של אמא שלי ז"ל , אחרי הטיגון אפשר לבשל אותם ברוטב ואם כן אפשר מתכון לרוטב
אימי ז"ל היתה עושה קציצות כאלה עם עוף קצוץ לקוביות או פילה דג או בשר בקר ומוסיפה רבע קג סולת מושרת במים וסחוטה והיידה לטיגון תודה לך.
לאחרונה גיליתי את האתר שלך
איזה מתכונים מעלפיםםםםםםם!
הכל יצא טעים רצח
אשמח אם תעלי מתכון טוב לצלי כתף (חלק 5)
תודה לך
אפשר לשים אותן ברוטב?
ואם כן,איזה רוטב?
היי בוקר טוב!
אפשר עם עוף טחון במקום קצוץ?
תודה על מתכונים מדהימים!!
האם הבנתי נכון. מטגנים פעמיים את הקציצות? פעם בחום גבוהה ופעם בחום נמוך?
יונית, יש לך המלצה לרוטב שיבוא עם הכיפתה (אני יודעת שלא צריך רוטב, אבל אצלנו אוהבים הכל ברוטב)