כבדי עוף בבצל מקורמל וענבים - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » כבדי עוף בבצל מקורמל וענבים
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
כבדי עוף בבצל מקורמל וענבים

כבדי עוף בבצל מקורמל וענבים

יונית צוקרמן אוגוסט 7, 2017 אין תגובות

כבדי עוף רכים עסיסים בתוך ים של בצלים מקורמלים וענבי טלי הטעימים

לחץ כאן להדפסה

 

כבדי עוף בבצל מקורמל וענבים

 

ענבים??????וכבד?????

בטוח זו השאלה הראשונה שעולה לכם לראש חחחח

הרי אנחנו כל כך מקובעים שאנחנו לא כל כך פתוחים לשינויים.

טוב נו לא כולם מקובעים כמוך יא יונה חחחח

כן כן תצחקי על עצמך אבל עד לפני חודש לא הייתי מוכנה לאכול ענבים חוץ מבריבה,קינוח,או סלט חי.

וגם שראיתי ענבים בתוך סלט שאלתי את עצמי ענבים וסלט?ענבים וגבינות????

אבל כאשר מעיזים ,טועמים,רואים שזה דווקא מפתיע!

מרענן ,שונה ויא…..טעים חחחח

ואם כבר חפרתי על ענבים אז ברור שענבי טלי

למה?כי הם בלי חרצינים הם תמיד מתוקים וטיפה יקרים ? אבל מה שווה כל שקל.

בפירות למדתי ששווה לקנות ממישהו טוב שאין נפילות לשלם ולקבל תמורה מלאה.

ענבי טלי למשל אף פעם לא איכזבו.

אבל מה לעשות שיש לך במקרר 3 סוגים של ענבים…והם כבר כמה ימים במקרר….ותופסים לך מקום?

בדיוק!

מכינים ריבה משגעת לראש השנה ו……על הדרך מכינים צהרים כבדי עוף עם ים של בצלים מקורמלים וענבים

כבדי עוף בבצל מקורמל וענבים

ואחרי הטלפון שקיבלתי מדודי טל  חברי האהוב והיקר שזה טעיםםםםםםםםםםםםםםם והוא שומר לו גם למחר אמרתי לעצמי יונה זה הזמן לצאת מקיבעון ולהעלות מתכון !

מי שמעיז מרוויח!

אז חדל ברברת וחפירות טוב כי אני אלופה בזה ובואו ללמוד להכין כבדים.

חומרים:

אשכול אחד של ענבי טלי מכל צבע ירוק אדום שחור.

750 גרם כבד

6 בצלים גדולים

מלח פלפל פפריקה סוכר כורכום.

אופן ההכנה :

לפני הכל אנחנו מנקים את הכבד מכל מיני שאריות שיש עליו.

כבדי עוף בבצל מקורמל וענבים

אני מזהירה לא לקחת ולשפוך מהקצביה לשטוף ולעבור אחד אחד לפעמיים יש כיס מרה שהקצב לא מוריד ומבשלים את זה וזה מר ומגעיל.

לעבור כבד כבד ולנקות.זה בדיוק 5 דק.

לשטוף ולהניח ברשת ולא לשכוח לשים תבנית מתחת לכל הדם שיטפטף

כבדי עוף בבצל מקורמל וענבים

מטעמי כשרות קודם צולים את הכבד 250 מעלות גריל טורבו בין 6 דק ל8 דק.מסילה אמצעית.

כבדי עוף בבצל מקורמל וענבים

אחרי זה להוציא ולחכות להמשך הוראות



בזמן הזה אנחנו פורסים את הבצל ומזהיבים אותו עם 2 כפות סוכר.מטרת הסוכר כאן לקרמל את הבצל להוציא נוזלים ולתת לבצל צבע זהוב יפה.

ברגע שהבצל מקבל צבע זהוב זה הזמן להוסיף את הענבים.

כבדי עוף בבצל מקורמל וענבים

את הענבים את חוצה ל2 מהסיבה הפשוטה אני רוצה את נוזלי הענבים בטעמי התבשיל.שמוסיפים לו ארומה וטעם עדין.והיתרון של ענבי טלי זה שהם בלי חרצינים ומתוקים מלאים בטעם.

וממשיכה לאדות את הבצל והענבים עוד 5 דק.

בכדי שהענבים יתבשלו ויוציאו טעמים.

אם רוצים לחסוך זמן ולשמור על הכבדים שלמים ויפים לוקחים עוד מחבת…כף שמן שופכים מהנוזלים של הבצל והענבים.ושמים את הכבד הצלוי מפזרים מעל מלח פלפל חצי כף פפריקה רבע כפית כורכום שליש כפית אגוז מוסקט.ומערבבים ע"י הקפצה את התבלינים

למה?כי כבד זה דבר עדיין וערבוב רגיל ישבור אותו.

ואז להעביר את הכבד למחבת עם הבצל והענבים.

להקפיץ 3-4 פעמיים שהכל מתערבב.

כבדי עוף בבצל מקורמל וענבים

למזוג לצלחת….ולהתענג

אפשר על מצע פירה אפשר על קונכיה של בצק עלים

אפשר  על שק פילו….

מה שבא לכם….

לי זה היה מושלם ככה!

בראש השנה אני אכין ריבועי בצק פילו בתוך תבניות.

אאפה ואגיש לכל סועד מנה ראשונה של כבדי עוף בענבים בתוך קערת פילו.

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • קציצות עוף הרוטב ערמונים ופטריות קציצות עוף הרוטב ערמונים ופטריות המתכון של היום זה סיר של קציצות עוף ברוטב פטריות וערמונ...
  • קציצות דגים של אמא קציצות דגים של אמא         את הקציצות דגים החגיגיות של...
  • עוגיות מכונה של דודה לאה עוגיות מכונה של דודה לאה איזה כייף שהחורף פה! אני לא יודעת אם אתם בקטע של חורף...
  • פטה כבד פטה כבד פטה כבד זה אחד הדברים שאני לא יכולה לעמוד בהם. טוב לא א...
  • לזניה פיצה לזניה פיצה זו הלזניה הכי טעימה והכי קלה להכנה בעולם ! עשר דק כולל...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס