ענבים??????וכבד?????
בטוח זו השאלה הראשונה שעולה לכם לראש חחחח
הרי אנחנו כל כך מקובעים שאנחנו לא כל כך פתוחים לשינויים.
טוב נו לא כולם מקובעים כמוך יא יונה חחחח
כן כן תצחקי על עצמך אבל עד לפני חודש לא הייתי מוכנה לאכול ענבים חוץ מבריבה,קינוח,או סלט חי.
וגם שראיתי ענבים בתוך סלט שאלתי את עצמי ענבים וסלט?ענבים וגבינות????
אבל כאשר מעיזים ,טועמים,רואים שזה דווקא מפתיע!
מרענן ,שונה ויא…..טעים חחחח
ואם כבר חפרתי על ענבים אז ברור שענבי טלי
למה?כי הם בלי חרצינים הם תמיד מתוקים וטיפה יקרים ? אבל מה שווה כל שקל.
בפירות למדתי ששווה לקנות ממישהו טוב שאין נפילות לשלם ולקבל תמורה מלאה.
ענבי טלי למשל אף פעם לא איכזבו.
אבל מה לעשות שיש לך במקרר 3 סוגים של ענבים…והם כבר כמה ימים במקרר….ותופסים לך מקום?
בדיוק!
מכינים ריבה משגעת לראש השנה ו……על הדרך מכינים צהרים כבדי עוף עם ים של בצלים מקורמלים וענבים
ואחרי הטלפון שקיבלתי מדודי טל חברי האהוב והיקר שזה טעיםםםםםםםםםםםםםםם והוא שומר לו גם למחר אמרתי לעצמי יונה זה הזמן לצאת מקיבעון ולהעלות מתכון !
מי שמעיז מרוויח!
אז חדל ברברת וחפירות טוב כי אני אלופה בזה ובואו ללמוד להכין כבדים.
חומרים:
אשכול אחד של ענבי טלי מכל צבע ירוק אדום שחור.
750 גרם כבד
6 בצלים גדולים
מלח פלפל פפריקה סוכר כורכום.
אופן ההכנה :
לפני הכל אנחנו מנקים את הכבד מכל מיני שאריות שיש עליו.
אני מזהירה לא לקחת ולשפוך מהקצביה לשטוף ולעבור אחד אחד לפעמיים יש כיס מרה שהקצב לא מוריד ומבשלים את זה וזה מר ומגעיל.
לעבור כבד כבד ולנקות.זה בדיוק 5 דק.
לשטוף ולהניח ברשת ולא לשכוח לשים תבנית מתחת לכל הדם שיטפטף
מטעמי כשרות קודם צולים את הכבד 250 מעלות גריל טורבו בין 6 דק ל8 דק.מסילה אמצעית.
אחרי זה להוציא ולחכות להמשך הוראות
בזמן הזה אנחנו פורסים את הבצל ומזהיבים אותו עם 2 כפות סוכר.מטרת הסוכר כאן לקרמל את הבצל להוציא נוזלים ולתת לבצל צבע זהוב יפה.
ברגע שהבצל מקבל צבע זהוב זה הזמן להוסיף את הענבים.
את הענבים את חוצה ל2 מהסיבה הפשוטה אני רוצה את נוזלי הענבים בטעמי התבשיל.שמוסיפים לו ארומה וטעם עדין.והיתרון של ענבי טלי זה שהם בלי חרצינים ומתוקים מלאים בטעם.
וממשיכה לאדות את הבצל והענבים עוד 5 דק.
בכדי שהענבים יתבשלו ויוציאו טעמים.
אם רוצים לחסוך זמן ולשמור על הכבדים שלמים ויפים לוקחים עוד מחבת…כף שמן שופכים מהנוזלים של הבצל והענבים.ושמים את הכבד הצלוי מפזרים מעל מלח פלפל חצי כף פפריקה רבע כפית כורכום שליש כפית אגוז מוסקט.ומערבבים ע"י הקפצה את התבלינים
למה?כי כבד זה דבר עדיין וערבוב רגיל ישבור אותו.
ואז להעביר את הכבד למחבת עם הבצל והענבים.
להקפיץ 3-4 פעמיים שהכל מתערבב.
למזוג לצלחת….ולהתענג
אפשר על מצע פירה אפשר על קונכיה של בצק עלים
אפשר על שק פילו….
מה שבא לכם….
לי זה היה מושלם ככה!
בראש השנה אני אכין ריבועי בצק פילו בתוך תבניות.
אאפה ואגיש לכל סועד מנה ראשונה של כבדי עוף בענבים בתוך קערת פילו.