יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • טוסט עמק וזיתים
  • לחם זיתים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
דף הבית » טנזיה אסאדו ופירות יבשים
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
טנזיה אסאדו ופירות יבשים

טנזיה אסאדו ופירות יבשים

יונית צוקרמן ספטמבר 21, 2019 תגובה אחת

המתכון של היום זה שילוב של דברים שאני מאד אוהבת

אסאדו.

ופירות יבשים.

טוויסט של רוטב מרוקאי קלאסי לצד הטריאקי והצ’ילי האסייאתי.

מתכון קל מאד!וטעים מאדדדדד מתאים מאד לראש השנה

ניתן לאכול אותו על מצע של אורז לבן /קוסקוס ואפילו ככה 🙃

אז שנתחיל?

חומרים :

לציר:
1 וחצי קילו אסאדו ללא עצם חתוך לרצועות /קוביות
3 פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
1 כפית כורכום
לתבשיל:
3 בצלים פרוסים לפלחים
חצי כוס טריאקי מאסטר שף
רבע כוס צ’ילי מתוק מאסטר שף
1 כוס משמש יבש
1 כוס תאנים יבשות
1 כוס שזיפים מיובשים ללא גלעין.
1 כף סוכר חום
1 כף שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק בצל
2 כוסות מציר בישול הבשר.

אופן ההכנה :
1. מבשלים את הבשר תחילה.אפשר גם עם נתח שלם ואפשר עם אצבעות אסאדו ואפשר לחתוך לרצועות ואפשר לקוביות.ואפשר גם בשר מס צלי או קוביות בשר צלי.

בסיר לחץ או סיר רגיל. מניחים את הבשר. מוסיפים פלפל אנגלי ועלי דפנה. ממלאים מים עד לגובה של ס”מ מעל הבשר. בסיר לחץ – מבשלים 45 דקות מרגע שהסיר הגיע לרתיחה. בסיר רגיל מבשלים שעה ורבע


2. רבע שעה לפני סיום הבישול מתחילים עם הכנות התבשיל: בסיר גדול ורחב (שיכול להיכנס לתנור) יוצקים 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצלים עד הזהבה

כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים כף סוכר וממשיכים לטגן עד הזהבה מלאה.


3. מוסיפים פפריקה, אבקת מרק בצל, מלח, פלפל שחור, טריאקי וצ’ילי מתוק איכותי אני אוהבת להשתמש במוצרים של מאסטר שף.הטריאקי סמיך ובמתיקות מעודנת . מערבבים היטב.
4. מוסיפים חצי כוס מהמים שבושל בו האסאדו.ומערבבים.
5. מוסיפים את הבשר ומפזרים מעל את הפירות היבשים ומעל את כמות המים שנשאר (כוס וחצי )מנענים את הסיר שהכל יתערבב היטב.


6. ומעבירים את הסיר לתנור שחומם ל-180 מעלות (טורבו) ואופים במשך שעה.אם אין לכם סיר שנכנס לתנור עם מכסה וידיות אז פשוט מאד  יוצקים את הרוטב לתבנית אפייה, מניחים את הבשר ומעל מפזרים פירות יבשים וסוגרים בנייר אפיה ומעל נייר כסף ואופים שעה ורבע(כי בסיר מברזל יצוקה החום הוא חזק יותר)

 

לחץ כאן להדפסה
אסאדו אסאדו בקלי קלות אסאדו בתנור אסאדו ופירות יבשים פירות יבשים ובשר

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. עידית הגב ספטמבר 21, 2019 בשעה 7:11 pm

    ערב טוב , אני מחפשת תבשיל לחג. ראיתי שיש גם אסאדו עם עצם בתנור. מה את ממליצה להכין ?
    שאלה שניה…את המתכון הזה אפשר גם לעשות עם אסאדו עם עצם ?
    תודה רבה על כל המתכונים

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא...
  • לחמניות של בית לחמניות של בית המדריך המלא להכנת לחמנייה ביתית קלה רכה והכי חשוב טעימה...
  • פרגית עם עצם בתנור פרגית עם עצם בתנור פרגית עם עצם זה מנת העוף המעודפת עליי בבית ! ומה...
  • קנלוני בשר משגע קנלוני בשר משגע רבע שעה , על השעון !! חצי שעה -40 דק אפיה. ויש לכם מנה...
  • קישואים וקציצות של אמא קישואים וקציצות של אמא סיר שהוא ארוחה שלמה מבית אמא, הולך נפלא על אורז, פירה א...
מתכונים חדשים

טוסט עמק וזיתים

לחם זיתים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס