המתכון של היום זה שילוב של דברים שאני מאד אוהבת
אסאדו.
ופירות יבשים.
טוויסט של רוטב מרוקאי קלאסי לצד הטריאקי והצ'ילי האסייאתי.
מתכון קל מאד!וטעים מאדדדדד מתאים מאד לראש השנה
ניתן לאכול אותו על מצע של אורז לבן /קוסקוס ואפילו ככה ?
אז שנתחיל?
חומרים :
לציר:
1 וחצי קילו אסאדו ללא עצם חתוך לרצועות /קוביות
3 פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
1 כפית כורכום
לתבשיל:
3 בצלים פרוסים לפלחים
חצי כוס טריאקי מאסטר שף
רבע כוס צ'ילי מתוק מאסטר שף
1 כוס משמש יבש
1 כוס תאנים יבשות
1 כוס שזיפים מיובשים ללא גלעין.
1 כף סוכר חום
1 כף שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק בצל
2 כוסות מציר בישול הבשר.
אופן ההכנה :
1. מבשלים את הבשר תחילה.אפשר גם עם נתח שלם ואפשר עם אצבעות אסאדו ואפשר לחתוך לרצועות ואפשר לקוביות.ואפשר גם בשר מס צלי או קוביות בשר צלי.
בסיר לחץ או סיר רגיל. מניחים את הבשר. מוסיפים פלפל אנגלי ועלי דפנה. ממלאים מים עד לגובה של ס"מ מעל הבשר. בסיר לחץ – מבשלים 45 דקות מרגע שהסיר הגיע לרתיחה. בסיר רגיל מבשלים שעה ורבע
2. רבע שעה לפני סיום הבישול מתחילים עם הכנות התבשיל: בסיר גדול ורחב (שיכול להיכנס לתנור) יוצקים 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצלים עד הזהבה
כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים כף סוכר וממשיכים לטגן עד הזהבה מלאה.
3. מוסיפים פפריקה, אבקת מרק בצל, מלח, פלפל שחור, טריאקי וצ'ילי מתוק איכותי אני אוהבת להשתמש במוצרים של מאסטר שף.הטריאקי סמיך ובמתיקות מעודנת . מערבבים היטב.
4. מוסיפים חצי כוס מהמים שבושל בו האסאדו.ומערבבים.
5. מוסיפים את הבשר ומפזרים מעל את הפירות היבשים ומעל את כמות המים שנשאר (כוס וחצי )מנענים את הסיר שהכל יתערבב היטב.
6. ומעבירים את הסיר לתנור שחומם ל-180 מעלות (טורבו) ואופים במשך שעה.אם אין לכם סיר שנכנס לתנור עם מכסה וידיות אז פשוט מאד יוצקים את הרוטב לתבנית אפייה, מניחים את הבשר ומעל מפזרים פירות יבשים וסוגרים בנייר אפיה ומעל נייר כסף ואופים שעה ורבע(כי בסיר מברזל יצוקה החום הוא חזק יותר)
ערב טוב , אני מחפשת תבשיל לחג. ראיתי שיש גם אסאדו עם עצם בתנור. מה את ממליצה להכין ?
שאלה שניה…את המתכון הזה אפשר גם לעשות עם אסאדו עם עצם ?
תודה רבה על כל המתכונים
מתכון נהדר.יצא נפלא וחגיגי
תודה רבה יונית
האם ניתן לבשל ולא לשים בתנור?