כאשר הגיע הארגז עם אתגר מאסטר שף חייכתי מאוזן לאוזן,כי עגבניות איטלקיות זה אחד הדברים שרק לאחרונה הרשתי לעצמי להכניס לבישול הביתי שלי .
ואחרי שכבר הכנסתי,לא הבנתי איך עד היום התעקשתי לא להכניס מוצר כל כך איכותי שמקצר זמן ומוסיף טעם לכל תבשיל.
כן טעם !! קראתם נכון?וזה בעיקר בגלל שהעגבניות האיטלקיות הן עסיסיות, בשרניות ואדומות שנקטפות בד"כ בסוף הקיץ באיטליה ישר לקופסאות השימורים.
אז כאשר ראיתי את תכולת ארגז המשימה שהכיל מגוון קןפסאות שימורים של עגבניות חתוכות/שלמות.
ידעתי שבא לי מאפה עסיסי עם עגבניות חצילים עקצוץ קל של חריפות,ביצה…סטייל חצ'פורי.
לא חשבתי פעמיים הכנתי בצק,בזמן ההתפחה הכנתי מלית שהיא בין סלט מטבוחה לבין שקשוקה .משהו שכייף לנגב או לאכול לצד פחמימה ומה יותר מושלם מבצק שיוצא מבחוץ קראנצ'י ומבפנים עננים או יותר נכון סטיילחצ'פורי?
בקיצור יצא טעים ברמות על חלל,שוס אמיתי…כזה שעושה חשק לעוד ביס ועוד ביס.
טוב במקום לגרום לעצמי לרייר על המסך עדיף לכתוב לכם מתכון !
לבצק:
קילו קמח
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
2 וחצי כוסות מים (600 מל)
חצי כוס שמן (120 מל )
כף מלח
חומרים למילוי:
פלפל אדום גדול או 1 וחצי בינוני חתוך לקוביות
12 שיני קצוצים גס
פלפל אדום חריף(אפשר ירוק)
מארז 100% עגבניות איטלקיות – חתוך דק(3 קופסאות)של מאסטר שף
חציל אחד חתוך לקוביות
מלח פלפל כמון מרק עוף (לא חובה )
3 כפות שמן
קישוט:
12 ביצי m
אופן ההכנה :
את חומרי הבצק למעט המלח שמים בקערת מיקסר ולשים באמצעות וו לישה למשך 2 דקות.
אחרי 2 דקות נוצר גוש בצק שמפרד מדפנות הקערה .זה הזמן להוסיף כף מלח ולהמשיך ללוש 7 דקות.
אני בכוונה מציינת זמנים כי זה הזמן שנדרש על מנת שרשת הגלוטן תיפתח ויהיה לכם בצק מושלם !
את הבצק להעביר לקערה משומנת או להשאיר בקערת המיקסר ולרסס מעל הבצק בספרי שמן.
להתפיח במשך שעה ורבע(בחורף שעה וחצי )
בזמן הזה בואו נכין את המילוי האגדי שלנו 🙂
לוקחים מחבת בקוטר 28 שמים 2-3 כפות שמן ,קוביות פלפל אדום וחריף ומתחילים לטגן אותם.אחרי 2-3 דקות טיגון מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד דקה ואז שופכים את תחולת קופסאות העגבניות.
מערבבים היטב הכל ומבשלים 2 דקות ואז מוסיפים את קוביות החצילים ומפזרים חצי כפית מלח.
(בשלב זה רק מלח שמטרתו לזרז את הבישול)מערבבים שוב הכל.שמים מכסה ומבשלים את הכל כמה דקות על אש בינונית עד שהחצילים מתבשלים.
מידי פעם מערבבים על מנת לעזור לחציל להתבשל.
רק כאשר הכל מבושל והנוזלים הצטמצו זה הזמן לתבל
כף פפריקה (רצוי מרוקאית ) כף מרק עוף,כפית כמון,חצי כפית פלפל שחור.מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד כמה דקות (בערך 5).סוגרים ומצננים עד שהבצק יסיים את תהליך ההתפחה.
כאשר הבצק מסיים את תהליך ההתפחה קורצים 12-15 כדורים.
ב12 כדורים יצאו בגודל גדול וב15 יצאו בגודל בינוני.נתון לבחירתם.
אפשר גם 18 קטנים 🙂
כל כדור פותחים למלבן /ריבוע מגללים כמו ספר תורה אבל לא עד הסוף.
מחברים את הקצוות ונוצר לכם צורת סירה
ככה ממשיכים עד שמסיימים את כל הכדורים לסירות
ואז אנחנו מניחים מעל את המילוי ואופים בתנור חם 180 מעלות מצב טורבו.
אין צורך להבריש בביצה למי שבא יכול.
5 דקות לפני סיום האפיה(התחלה של הזהבה)
מוציאים מהתנור שוברים ביצה ושמים מעל .
וממשיכים לאפות את ה5 דק האחרונות.
ומוציאים ומגישים.
בהצלחה ♡
הערות:
אפשר להכין עם קמח כוסמין אותו יחס רק להחליף קמח בקמח.
אפשר בלי פלפל חריף ורק חצי כפית פלפל חריף לעקצוץ או בלי חריף בכלל.
אין צורך להמליח את החצילים פשוט לחתוך להכניס למחבת לפזר מלח מעל לערבב לכסות ולבשל.
לחצי כמות פשוט חלקו הכל לחצי.
אם בא לכם אפשר להכין מהבצק חצי כמות חצ'פורי חצי פיצה עם הרוטב ומעל לפזר טונה זה יוצא שוס גדלתי על זה בבית.
אם נשאר לכם מילוי תכניסו בקופסא למקרר זה סלט טעים אחרי שהוא עובר קירור.
עוד מתכונים עוד פוסטים בואו לאינסטוש שלי yoniy_z
טעים מצחיק וכייף שם…סתם משעמם ומעצבן??
אין התפחה שנייה?
וואו יונית, אהבתי מאוד!!!!