יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • לחם זיתים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
  • מסקוצ’ה שוקולד
דף הבית » חצ’פורי עגבניות וחצילים
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
חצ’פורי עגבניות וחצילים

חצ’פורי עגבניות וחצילים

יונית צוקרמן יולי 18, 2019 תגובה אחת

חצ’פורי עגבניות וחציל שילוב של בצק עסיסי וקראנצי עם טוויס של מטבוחה ונגיעות של שקשוקה שיגרום לך להבין מה זה אושר בביס הראשון

לחץ כאן להדפסה

כאשר הגיע הארגז עם אתגר מאסטר שף חייכתי מאוזן לאוזן,כי עגבניות איטלקיות זה אחד הדברים שרק לאחרונה הרשתי לעצמי להכניס לבישול הביתי שלי .

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/07/VID_138960605_092502_874.mp4

ואחרי שכבר הכנסתי,לא הבנתי איך עד היום התעקשתי לא להכניס מוצר כל כך איכותי שמקצר זמן ומוסיף טעם לכל תבשיל.

כן טעם !! קראתם נכון😁וזה בעיקר בגלל שהעגבניות האיטלקיות הן עסיסיות, בשרניות ואדומות שנקטפות בד”כ בסוף הקיץ באיטליה ישר לקופסאות השימורים.

אז כאשר ראיתי את תכולת ארגז המשימה שהכיל מגוון קןפסאות שימורים של עגבניות חתוכות/שלמות.

ידעתי שבא לי מאפה עסיסי עם עגבניות חצילים עקצוץ קל של חריפות,ביצה…סטייל חצ’פורי.

לא חשבתי פעמיים הכנתי בצק,בזמן ההתפחה הכנתי מלית שהיא בין סלט מטבוחה לבין שקשוקה .משהו שכייף לנגב או לאכול לצד פחמימה ומה יותר מושלם מבצק  שיוצא מבחוץ קראנצ’י ומבפנים עננים או יותר נכון סטיילחצ’פורי?

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/07/VID_174211014_200845_021.mp4

בקיצור יצא טעים ברמות על חלל,שוס אמיתי…כזה שעושה חשק לעוד ביס ועוד ביס.

טוב במקום לגרום לעצמי לרייר על המסך עדיף לכתוב לכם מתכון !

לבצק:

קילו קמח

2 כפות שמרים

4 כפות סוכר

2 וחצי כוסות מים (600 מל)

חצי כוס שמן (120 מל )

כף מלח

חומרים למילוי:

פלפל אדום גדול או 1 וחצי בינוני חתוך לקוביות

12 שיני קצוצים גס

פלפל אדום חריף(אפשר ירוק)

מארז 100% עגבניות איטלקיות – חתוך דק(3 קופסאות)של מאסטר שף

חציל אחד חתוך לקוביות

מלח פלפל כמון מרק עוף (לא חובה )

3 כפות שמן

קישוט:

12 ביצי m

אופן ההכנה :

את חומרי הבצק למעט המלח שמים בקערת מיקסר ולשים באמצעות וו לישה למשך 2 דקות.

 

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/07/VID_170450129_122853_795.mp4

 

אחרי 2 דקות נוצר גוש בצק שמפרד מדפנות הקערה .זה הזמן להוסיף כף מלח ולהמשיך ללוש 7 דקות.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/07/VID_170470123_171600_443.mp4

אני בכוונה מציינת זמנים כי זה הזמן שנדרש על מנת שרשת הגלוטן תיפתח ויהיה לכם בצק מושלם !

את הבצק להעביר לקערה משומנת או להשאיר בקערת המיקסר ולרסס מעל הבצק בספרי שמן.

להתפיח במשך שעה ורבע(בחורף שעה וחצי )

בזמן הזה בואו נכין את המילוי האגדי שלנו 🙂

לוקחים מחבת בקוטר 28 שמים 2-3 כפות שמן ,קוביות פלפל אדום וחריף ומתחילים לטגן אותם.אחרי 2-3 דקות טיגון מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד דקה ואז שופכים את תחולת קופסאות העגבניות.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/07/VID_172130103_125927_773.mp4

מערבבים היטב הכל ומבשלים 2 דקות ואז מוסיפים את קוביות החצילים ומפזרים חצי כפית מלח.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/07/VID_172221030_213438_590.mp4

(בשלב זה רק מלח שמטרתו לזרז את הבישול)מערבבים שוב הכל.שמים מכסה ומבשלים את הכל כמה דקות על אש בינונית עד שהחצילים מתבשלים.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/07/VID_172510218_033957_835.mp4

מידי פעם מערבבים על מנת לעזור לחציל להתבשל.

רק כאשר הכל מבושל והנוזלים הצטמצו זה הזמן לתבל

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/07/VID_172540831_005353_986.mp4

כף פפריקה (רצוי מרוקאית ) כף מרק עוף,כפית כמון,חצי כפית פלפל שחור.מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד כמה דקות (בערך 5).סוגרים ומצננים עד שהבצק יסיים את תהליך ההתפחה.

כאשר הבצק מסיים את תהליך ההתפחה קורצים 12-15 כדורים.

ב12 כדורים יצאו בגודל  גדול  וב15 יצאו בגודל בינוני.נתון לבחירתם.

אפשר גם 18 קטנים 🙂

כל כדור פותחים למלבן /ריבוע מגללים כמו ספר תורה אבל לא עד הסוף.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/07/VID_173060723_125038_507.mp4

מחברים את הקצוות ונוצר לכם צורת סירה

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/07/VID_173070608_184428_449.mp4

ככה ממשיכים עד שמסיימים את כל הכדורים לסירות

ואז אנחנו מניחים מעל את המילוי  ואופים בתנור חם 180 מעלות מצב טורבו.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/07/VID_173520401_223101_629.mp4

אין צורך להבריש בביצה למי שבא יכול.

5 דקות לפני סיום האפיה(התחלה של הזהבה)

מוציאים מהתנור שוברים ביצה ושמים מעל .

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/07/VID_173641027_043726_846.mp4

וממשיכים לאפות את ה5 דק האחרונות.

ומוציאים ומגישים.

בהצלחה ♡

הערות:

אפשר להכין עם קמח כוסמין אותו יחס רק להחליף קמח בקמח.

אפשר בלי פלפל חריף ורק חצי כפית פלפל חריף לעקצוץ או בלי חריף בכלל.

אין צורך להמליח את החצילים פשוט לחתוך להכניס למחבת לפזר מלח מעל לערבב לכסות ולבשל.

לחצי כמות פשוט חלקו הכל לחצי.

אם בא לכם אפשר להכין מהבצק חצי כמות חצ’פורי חצי פיצה עם הרוטב ומעל לפזר טונה זה יוצא שוס גדלתי על זה בבית.

אם נשאר לכם מילוי תכניסו בקופסא למקרר זה סלט טעים אחרי שהוא עובר קירור.

עוד מתכונים עוד פוסטים בואו לאינסטוש שלי yoniy_z

טעים מצחיק וכייף שם…סתם משעמם ומעצבן😂🤪

 

 

 

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה
חצ'פורי מטבוחה מטבוחה חצילים שקשוקה בלחם שקשוקה חצילים

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. רחלי הגב ינואר 6, 2021 בשעה 8:57 am

    אין התפחה שנייה?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא לפריקסה.כל הסודות שלי.כל הטיפים שלי.כאן ועכ...
  • עוגיות מכונה עוגיות מכונה העוגיות מכונה של אמא שלי הכי טעימות בעולם !!!! א...
  • כרוב ממולא צמחוני כרוב ממולא צמחוני יום שישי ידעתי שתשעה באב אז הכנתי כמה שפחות סירים ע...
  • סמבוסק גבינות סמבוסק גבינות שאני מכינה סמבוסק אני נזכרת באבא שלי ז"ל שאהב את זה...
  • קציצות עדשים כתומות וטעימות קציצות עדשים כתומות וטעימות אף אחד לא יאמין לכם שאלו קציצות צמחוניות.אזהרה!הן כל כך...
מתכונים חדשים

לחם זיתים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

כרובית בתנור ברוטב סודי

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס