החצ'פורי המשפחתי נולד בתקופת הקורונה שכבר לא היה לי כוח בסגר השלישי לאפות ולפנק ולפנק
כן גם לי לפעמיים זה קורה.
ואז הכנתי מחצי קילו 2 חצפורי גדולים שקיצרו לי את זמן ההכנה של האישי וגם יצא טעים !!!
כפיצוי שידרגתי את דפנות החצ'פורי במלא גבינה וזה היה שוס להיט.
שמאז הם לא מוכנים לאישי הם רוצים משפחתי .
שהבנתי את זה אמרתי יונית יש לך עוד להיט חח מהר להעלות מתכון
אז שנתחיל ?!
חומרים לבצק
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כוס ורבע מים (כוס מידה )
רבע כוס שמן
כפית מלח
מילוי:
חצי קילו גבינת חמד פיראוס
חצי קילו גבינת כנען תנובה
200 גרם פתיתי עמק תנובה או מוצרלה COLLECTION
2 ביצים
אופן ההכנה :
קלי קלות !
אופן הכנת הבצק :
שמים את כל החומרים בקערת המיקסר למעט המלח באמצעות וו לישה מערבלים עד שמתקבל גוש בצק ואז מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש/לערבל 7 דקות.
אחרי 7 דק מעבירים לקערה משומנת להתפחה של שעה.
אופן הכנת המילוי:
מערבבים את כל חומרי המלית עד שמקבלים מסה אחידה.
החמד היא גבינה מלוחה שמשתלבת נפלא עם גבינת הכנען ככה שאין צורך להוסיף מלח. רק פתיתי גבינה צהובה או מוצרלה שמוסיפים לנו עיניים וגוון למילוי.
אופן הכנת החצ'פורי עצמו:
את הבצק שהתפחנו מחלקים ל2 כדורים
כל כדור פותחים למלבן.
בכל צד מניחים מלית וסוגרים וכל צד מגלגלים כמו צורה של ספר תורה.
את הקצוות מחברים לצורת עין.
מניחים מלית.
וככה עושים עם הכדור השני.
מברישים בביצה.
אופים בתנור טורבו 180 מעלות עד התחלה של הזהבה
מוציאים שוברים 4 ביצים מידה m.
וממשיכים לאפות עד הזהבה וצבע יפה בערך עשר דקות.
שמים קוביה חמאה מעל חותכים מהקצוות טובחים בביצה והחמאה המוממסת ויאלללה בלאגן.
בהצלחה
מתכון פורסם בשיתוף תנובה.
יונית אין לך עוד להיט
וואי סורייי
לא מאמינה שיצא ממני כזה משפט
קמתי היום לבוקר עצבני ולחוץ וזה קיטור שהתפוצץ לא במקום
האתר מצוין ובבקשה יונית מחקי את תגובתי…
יום טוב!
נראה מצוין. הצעה: להחליף חלק מהנוזלים בבצק ביוגורט. משדרג אותו ברמות.