יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • טוסט עמק וזיתים
  • לחם זיתים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
דף הבית » חמין עוף
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
חמין עוף

חמין עוף

יונית צוקרמן נובמבר 17, 2018 20 תגובות

טיפה גשם בישראל וכולם מכינים חמין….גם אני אגב זה בסדר ?אין תלונות:-)

אגב בילדות התלוננתי תמיד ! כי אימי הייתה מכינה לנו חמין בכל שבת. חורף/ קיץ /סתיו/ אביב באופן קבוע היא הייתה מכינה  לנו סחינה= חמין.

כאשר גדלתי והפכתי לאמא בעצמי החלטתי שרק בחורף אני מכינה חמין וככה בעצם אני נותנת להם כל הקיץ להתגעגע ?

יש המון סוגי חמין השבת בגלל שידעתי שלא יהיה חורף חורף הכנתי חמין עוף בקלי קלות… לא כבד.

בעיניי חמין שעשוי מבשר הוא כבד יותר.החמין הזה קליל לעיכול לא מרגישים כבדים .העוף יוצא רך רך ומאד עסיסי והריח בבית שווה הכל.

 

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/11/VID_83790603_133447_594.mp4

כל מה שאתם צריכים זה עשר דקות עבודה. לקט לחמין של סנספורט  3 כרעיים חתכתי ל2.כמה תפוא  כמה ביצים קישקה בצל (חובה !!!!!)ויש לכם חמין שאתם הולכים לנכניס למחברת המתכונים שלכם .

חמין ל4-6 אנשים

חומרים :

לקט לחמין של סנספורט

2-3 כרעיים חצויי ל2(לבקש מהקצב)

4-5 תפוא קטנים

4-5 ביצים

בצל גדול או 2 קטנים

אורז

שקית קוקי

קישקה בצל

תבלינים :מלח ,פלפל,פפריקה,כורכום מרק עוף

סילאן.

אופן ההכנה:

קלי קלות!!!

לקחת בצל לפרוס אותו גס לטגן אותו עם 2 כפות .אפשר לטגן גם את העוף לסגור אותן (אני אישית מדלגת על זה אבל יש כאלה שעדיין עושים כך).כאשר הבצל מקבל שקיפות להוסיף את לקט הקטניות לחמין של סנספורט(לא לשכוח להפשיר ולשטוף ).

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/11/VID_77720107_175918_040.mp4

אח”כ את התפוא המקולפים. את הביצים(אני מרתיחה מראש על מנת להרוג את כל החיידקים שעל הקליפה כי זה תחשבו על זה הביצים נכנסים לסיר . את חלקי העוף .

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/11/VID_77741215_173831_974.mp4

אח”כ לקחת קערה לשים בה תבלינים : כף מלח כף אבקת מרק עוף 2 כפות פפריקה 3/4כפית פלפל שחור.כף כורכום .

להוסיף לקערה 4 כוסות מים רותחים ולערבב היטב.

לשפוך לתוך הסיר.אם חסר מים להוסיף.המים צריכים לכסות תכולת הסיר.

מלמעלה לשפוך רבע כוס סילאן בפיזור אחיד

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/11/VID_77810523_172709_826.mp4

תוספות שוות

קישקה בצל(קונים בכל סופר) פותחים מהאריזה ומניחים מעל

אורז לחמין :

לקחת כוס ולהשרות עם מים רותחים כמה דקות.לסנן להוסיף חופן כוסברה קצוצה רבע כפית מלח רבע כפית כורכום לערבב ולהכניס לשקית קוקי.לחורר את השקית מכמה צדדים.ולהכניס לסיר.

לסגור את הסיר ולבשל הכל רבע שעה/ עשרים דקות.ולהעביר לפלטה של שבת או לתנור 100 מעלות.לבישול איטי.של 14-16 שעות.

מומלץ לפני שהולכים לישון לוודא שיש מספיק נוזלים.

בהצלחה ♡♡♡♡

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

20 תגובות

  1. ליאת קונפורטי הגב נובמבר 17, 2018 בשעה 2:00 pm

    היי אהובה
    אין לי פלטה מה הוראות החימום בתנור לכל הלילה??
    ?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 2:13 pm

      כן לילה שלם על 100 מעלות בערך 16 שעות

  2. אורית הגב נובמבר 22, 2018 בשעה 5:04 am

    הי יונית,
    לא מצליחה עם קשקע, מה הסוד של יקרע לי?
    תודה על מתכונים מושלמים.

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 7, 2019 בשעה 4:41 am

      זה כל הכייף.שנקרע ו טעמים מתערבבים

  3. ויקי הגב נובמבר 22, 2018 בשעה 6:03 am

    מה יש בלקט של סנפרוסט לחמין?

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 7, 2019 בשעה 4:40 am

      לקט קטניות

  4. רינת הגב נובמבר 22, 2018 בשעה 6:23 am

    היי יונית בוקר טוב,יש אפשרות להכין בסיר חשמלי?

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 7, 2019 בשעה 4:40 am

      בוודאי

  5. נורית הגב נובמבר 22, 2018 בשעה 7:45 am

    איפה מוצאים קישקע בצל?

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 7, 2019 בשעה 4:39 am

      בכל סופר במקפיא

  6. חנה הגב נובמבר 22, 2018 בשעה 8:23 am

    יקירתי
    את לא מוסיפה מים לשקית אורז ?

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 7, 2019 בשעה 4:38 am

      אפשר להוסיף אבל עם היא מחוראת טוב נוזלים נכנסים לבד ונספח כמה שצריך

  7. שירלי אבידן פנסו הגב נובמבר 23, 2018 בשעה 7:16 am

    הי יונית,

    מה זה קישקה בצל? המתכון נראה מעולה.

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 7, 2019 בשעה 4:36 am

      זה מעיים מלאכותיים עם תוספת של בצל קמח

  8. אירית הגב אוקטובר 23, 2019 בשעה 2:01 pm

    היי יונית הלקט לחמין של סנפרוסט מבושל האם הוא לא הופך לעיסה אחרי בישול ואפיה ארוכה ?כי בהרבה מתכונים כתוב לא לשים שעועית של סנפרוסט כי היא מבושלת כבר. בתודה אירית

  9. חני הגב אוקטובר 25, 2019 בשעה 10:27 am

    יונית המדהימה!!
    קודם כל את אלופה כל מתכון שלך בול!
    דבר שני אם אני מכינה את החמין בצהריי שישי אני יכולה להכניס אותו לתנור רק בערב נגיד? או שחייב מיד אחרי הבישול?

  10. אנה בל הגב נובמבר 2, 2019 בשעה 10:48 am

    הלכתי לפי ההוראות. וחבל. יצא חלש.

  11. רויטל הגב מאי 6, 2020 בשעה 4:40 am

    יונית המדהימה
    את הביצים מניחים בסיר אחרי בישול שלהם נפרד….עם הקליפה?
    אוהבת אותך ואת המתכונים היאמי שלך

  12. מיקי הגב ספטמבר 6, 2020 בשעה 7:04 pm

    המתכון מצוין תודה רבה

    אבל ראיתי שכבר אי אפר להכנס לזה מהאתר האם זה הוסר או שזו תקלה אצלי

  13. שירה הגב ינואר 13, 2021 בשעה 8:52 pm

    איך עושים קשקע בצל?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • דבלה =שושנה בדבש דבלה =שושנה בדבש     אוטוטוטו חג פורים, משלוחי מנות...
  • עוגיות שושנים עוגיות שושנים העוגיה עם הקצף הלבן שבכל ביס מרגישים זיכרון ילדות...
  • סיגרים מרוקאים מתוקים סיגרים מרוקאים מתוקים סיגר מתוק עשיר בטעם מהפיצוחים, מתפצח בעונג בחיך, קינוח...
  • יו יו יו יו   יו יו היא אחת העוגיות הטעימות שיש במטבח ה...
  • שבקיה שבקיה עוגיה מהמטבח המרוקאי שכל ביס שלה מרגישים את הבצק הקריספ...
מתכונים חדשים

טוסט עמק וזיתים

לחם זיתים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס