חומוס ביתי זה היה משהו שגדלתי עליו.
בתור ילדה שנאתי את העובדה שאמא מכינה בבית חומוס ולא קונה כמו כולם.
בימי ההולדת שלי שהזמנתי חברים תמיד הייתי מבקשת ממנה לקנות ולא לעשות לי בושות .
איזה ילדה הייתי אע
לא הבנתי כלום ,תמיד חשבתי שאצל אחרים זה טעים שונה ואחרת.
היום אני מבינה את החיים אחרת ואין מה לעשות רק שמתבגרים לומדים ומבינים את החיים.
כאשר סנפרוסט הציעו לי פעילות עם העוקבים שלי בעקבות מוצר חדש חומוס לחומוס שמחתי על האפשרות של ללמוד מתכון חדש מאחד העוקבים.
המתכון שהם בחרו היה של לאה זוהר שמבשלת ואופה שנים הסיפור שלה ריגש ומאד סיקרן אותי להכין ובגלל שהוא היה לי טעים ארשום לכן את הגרסה שלה בנוסף.
ובנוסף אתן לכם הצעות להגשה אז שנתחיל ?!
חומוס גרסת אמא שלי:
חצי חבילה של חומוס לחומוס מופשר 400 גרם סנפרוסט
כוס מידה של טחינה גולמית איכותית
3/4 עד כוס מים קרים (כוס מידה )
1 שן שום גדולה כתושה
1 כף מיץ לימון סחוט
רבע כפית פלפל לבן
חצי כפית מלח
רבע כפית כמון
תוספות:
בשר טחון :
1 בצל
250 גרם בשר טחון
כף שמן ,חצי כפית אבקת מרק חצי כפית בצל אבקת מרק פטריות קורט מלח קורט פלפל חצי כפית פפריקה שליש כפית אבקת שום
תוספת פטריות:
בצל חתוך לרצועות דקות
קופסא של פטריות טריה או שימורים
חצי כפית תבלין שאוורמה חצי כפית מרק פטריות חצי כפית מלח רבע כפית פלפל שחור ורבע כפית אבקת שום
מסבחה :
200 גרם חומוס לחומוס מופשר
כוס מים
חצי כפית מלח
שן שום כתוש
2 כפות שמן
רבע כפית פלפל
חצי כפית כמון
כפית מיץ לימון
אופן ההכנה :
חומוס בסיסי :
את החומוס אנחנו מפשירים יום קודם שוקלים שוטפים מסננים שמים במעבד מזון ואת שאר המצרכים מערבבים הכל כמה דק עד שיש לנו .אפשר לשים בקערה ואז לטחון הכל עם מעבד מזון.
וזהו יש לנו חומוס.
כמה הערות החומוס צריך להיות טיפה נוזלי כי במקרר הוא מתקשה אז אם המרקם אחרי הטחינה טיפה סמיך תוסיפי מעט מים.
תוספת בשר:
קוצצים את הבצל ומטגנים עד הזהבה מוסיפים את הבשר טחון מתבלנים ומטגנים הכל עד שהבשר משנה צבע והופך להיות חום זהוב .
הרכבת המנה :
שמים חומוס ומעל כף שתיים תוספת בשר מפזרים ירק שמן זית כף מתובפת הפטריות ובתאבון.
תוספת פטריות :
מטגנים את הבצל עד הזהבה מוסיפים את הפטריות תבלינים וממשיכים לטגן כמה דק עד שהכל מוכן.אם זה שימורים אז 2-3דקות אם זה טרי אז לטגן טרי כאשר הבצל מתחיל להזהיב ולוקח לזה 6-7 דק לתבלן ועוד 2 דק טיגון.
הגשה :
שמים חומוס מעל פטריות ירק שמן זית ביצה ומה שאוהבים.
מסבחה :
שמים את כל גרגירי החומוס ושאר המרכיבים בסיר ומבשלים רבע שעה.
הגשה:
שמים ממרח חומוס מעל 2-3 כפות גרגירי חומוס חמים ביצה פטרוזליה שמן זית מעט פפריקה טיפה עריסה
לגרסה של לאה זוהר:
שמים במעבד חצי שקית חומוס מופשר חצי כפית מלח לימון חצי כפית כמון רבע כפית פלפל לבן שליש כפית אבקת שום רבע כפית מלח כוס טחינה גולמית כוס מים
מערבבים הכל ויש לכם חומוס?
*****פרסום בשיתוף סנפרוסט
לכמה זמן אפשר לשמור בקירור?