הקציצות של טוני - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » הקציצות של טוני
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
הקציצות של טוני

הקציצות של טוני

יונית צוקרמן מרץ 3, 2022 33 תגובות

הקציצות של טוני

את טוני הכרתי בלוד!תוניסאית גזעית ברמות על חלל,היא הייתה איזה גדולה (מהחיים)היה לה מטפחת צבעונית על הראש צמה ארוכה מאחור וזוג עגילים שאף פעם לא ירדו מהאוזן.וידיי זהב

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2022/03/VID-20220303-WA0006.mp4

תקשיבו כל מה שטעמתי אצלה היה טעים בטירוף אני לא אשכח שהלכתי ללמוד אצלה להכין את הקציצות ואמרתי לה משהו על מתכון אחר דומה והיא ענתה לי

"באת ללמוד או לעשות כאב ראש "תראי ותלמדי !

שתקתי לא נעלבתי כי טוני זה דור אחר וכיבדתי ועצם העובדה שהיא הכניסה אותי לבית שלה ומלמדת זה לא היה ברור מאליו ,אבל ככה היו מלמדים פעם לא כמו היום הכל כתוב באינטרנט וקל פעם עבדנו קשה בשביל ללמוד לבשל.

הקציצות של טוני

לכן לכו אחרי ההוראות אל תשנו דבר ותזכרו שאתם הולכחם להתעלף כי הקציצה הזו מלאה בטעמים שמתפוצצים בחיך וגורמים להנאה ובמילים מודרניות

ל צרחות !!

חומרים :

קילו חזה עוף נקי חתוך לקוביות קטנות לא טחון עוף!!

2 בצלים גדולים קצוצים

חצי צרור פטרוזליה  קצוץ

חצי צרור כוסברה קצוץ

4 ענפים קטנים של נענע קצוצות בלי הגבעול רק עלים !

רק העלים של ענף סלרי קצוצות (בלי הגבעול!!)

6-7 פרוסות לחם רטוב וסחוט

5 שיני שום מגורד הכי קטן

1 ביצה xl או ביצה מידה l פלוס חלמון

תבלינים:

כף אבקת מרק ,כפית טובה של מלח ,כפית כורכום,כף פפריקה חצי כפית פלפל שחור חצי כפית גרוס  כף גדושה בהרט ו3/4 כפית קינמון 2 כפות שמן שקית אבקת אפיה

טיגון:

ביצים ,שמן,קמח ,פפריקה/רסק

אופן ההכנה :

שמים בקערה את כל מרכיבי העיסה ומערבבים היטב עד שהכל מתערבב היטב

הקציצות של טוני

 

 

חשוב לפני ששמים לקרוא את ההערות

ירק:קוצצים אותו קטן וגס חשוב שאת הנענע וסלרי תקצצו רק עלים בלי הגבעול פשוט מפרידים את העלים מהגבעול וקוצצים

עוף:חזה עוף קצוץ קטן קטן לא טחון עוף טחון עוף יתן מרקם אחר לגמרי לקציצה.הייחודיות של הקציצה זה החזה עוף קצוץ מה שמעניק אווריריות ועסיסיות מטורפת.

בצל: את הבצל קוצצים כמו לסלט ערבי קטן וגס

לחם-אני שמה בקערה עם מים שמכסה את הלחם לדקה שתיים ואז מוציאה מהקערה עם המים סוחטת ואז מניחה בקערה עם חזה העוף.

תבלינים:  אני שמה את התבלינים בסוף בקערה וחשוב מעל התבלינים לשפוך 2 כפות שמן בכדי לפתוח את התבלינים.

אם אין בהרט אפשר ראס אל חנוט או חרררת הכי טעים בהרט איכותי

הקציצות של טוני

ולערבב הכל היטב טוב טוב.

לתת מנוחה של לילה שלם כי אז הטעמים נספגים וזה חלום.

תהליך טיגון הקציצות :

לטבול בקמח ואחכ בביצה ולטגן בשמן עד הזהבה .

הקציצות של טוני

טיפ לצבע :יפה לקציצה לשים בבביצים המקושקשות פפריקה אדומה לצבע יפה שיתקבל בטיגון.

על כל 4 ביצים אני שמה חצי כפית פפריקה או רסק עגבניות.

טיפ לטיגון נכון -שמים שמן ברבע גובה המחבת מחממים את השמן בלהבה גדולה מכניסים את כל הקציצות וכאשר מסיימים לשים את כל הקציצות מורידים ללהבה בינונית קטנה ובסבלנות נותנים לקציצה להזהיב.

הקציצות של טוני

כאשר הופכים מעלים את הלהבה וכאשר מסיימים להפוך את כל הקציצות שוב ממניכים ללהבה נמוכה וממשיכים לטגן עד הזהבה מלאה !

הקציצות של טוני

בהצלחה

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

33 תגובות

  1. תומר הגב מרץ 3, 2022 בשעה 8:23 am

    אפשר לעשות את זה צמחוני בלי העוף?

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 3, 2022 בשעה 10:39 am

      כן עם חתיכות עוף סייטה שיש

  2. רחלי הגב מרץ 3, 2022 בשעה 9:31 am

    האם אפשר ללא טיגון?

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 3, 2022 בשעה 10:39 am

      כן לרסס ספרי שמן מעל כל קציצה יוצא מרקם אחר אבל סבבה

  3. אינה הגב מרץ 3, 2022 בשעה 11:31 am

    אפשר להשתמש בפרגית קצוצה במקום חזה עוף קצוץ?

    • שרה הגב ינואר 7, 2023 בשעה 10:48 pm

      אפשר

  4. רעות הגב מרץ 3, 2022 בשעה 11:45 am

    חזה עוף הכוונה לשכזה של שניצל?

    • שרה הגב ינואר 7, 2023 בשעה 10:47 pm

      כן.

  5. אמבר הגב מרץ 3, 2022 בשעה 12:13 pm

    נראב מעולה !!! אם ארצה להמיר לכשלפ – אז קמח מצה לציפוי ולחמניית כשלפ במקום הלחם ?

    • שרה הגב מרץ 9, 2022 בשעה 2:37 pm

      כן זה תאים יותר עים קמח מצה מתאים לפסח

      • שרה הגב ינואר 7, 2023 בשעה 10:46 pm

        היי, הגירסה הכשרה לפסח זה בפרוש לא עם קמח מצה. את משרה מצות חתוכות גס במים בערך דקה וסוחטת היטב ומפוררת אותם אם נשארו חלקים קצת קשים אז להרטיב שוב ולסחוט. בנוסף אפשר לוותר על הציפוי בקמח מצה שלפני הביצה. אף פעם לא שמעתי על כך ואני מכינה המון את הקציצות הללו. לצפות מעט עם ביצה וישר לטיגון.

  6. אביטל בניטה הגב מרץ 3, 2022 בשעה 12:51 pm

    אני פשוט מאוהבת בך קשות רצה להכין תודה ימלכת עולם?????

  7. רוני הגב מרץ 3, 2022 בשעה 2:24 pm

    אחלה מתכון! זוכר שסבתא שלי ממצרים היתה עושה משהו דומה אבל כפשטידה מטוגנת עם תוספת קוביות תפוחי אדמה. גם להתעלף! עיג'ה בל בטטה..חחח

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 5, 2022 בשעה 4:31 am

      ממצרים?
      זה מעניין !
      תודה שחלקת……

  8. רונית הגב מרץ 3, 2022 בשעה 3:47 pm

    מה אפשר לשים במקום לחם רטוב,אני סוכרתית

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 5, 2022 בשעה 4:30 am

      לחם שמותר לכם מקמח מלא

  9. נגה הגב מרץ 3, 2022 בשעה 8:11 pm

    כלומר מתכון למרק/ רוטב לקוסקוס, אבל תוניסאי

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 5, 2022 בשעה 4:30 am

      יש לך בבלוג מתכונים למרקים פשוט חפשי בשורת החיפוש

  10. עידית הגב מרץ 3, 2022 בשעה 8:39 pm

    היי יונית,
    האם אלו הקציצות שאת מכינה לכריך של שישי?
    תודה רבה!!

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 5, 2022 בשעה 4:29 am

      כן כל שבוע אני מגוונת

  11. אורטל הגב מרץ 6, 2022 בשעה 1:30 pm

    היי יונית קודם כול תודה על המתכונים הנהדרים . שאלתי למה העיסה יצא לי נורא נוזלית מה לא עשיתי נכון ? לא צריך להשים בתוך העיסה קמח הוא פירורי לחם

    • שרה הגב ינואר 7, 2023 בשעה 10:41 pm

      היי, כנראה לא סחטת טוב את הלחם מהמים. ואין צורך להשרות יותר מידי זמן במים ממש חצי דקה ולסחוט היטב. אני לא אוהבת להשתמש בפרוסות. אני קונה לחמניות או בגט חותכת לרבעים משרה וסוחטת.

  12. הדר הגב מרץ 9, 2022 בשעה 6:19 am

    אפשר לשים קמח מצה לפסח?

  13. לאורה הגב מרץ 9, 2022 בשעה 6:21 pm

    קצוץ דק הכוונה ידני או שאפשר במעבד מזון מרקם גס?

  14. עידית הגב מרץ 10, 2022 בשעה 3:33 am

    חושבת שיש אי הבנה בחלק של התבלינים לגבי הפלפל השחור, לא ברור מה שכתוב אחרי. אשמח אם תסתכלי אם נפלה טעות תודה

  15. חגית הגב מרץ 11, 2022 בשעה 1:15 pm

    את מלכה ?
    הכנתי היום, קציצות נדירות
    (מלא זמן טיגון ?‍♀️) .
    שבת שלום

  16. ויקי הגב מרץ 19, 2022 בשעה 12:21 pm

    תודה על המתכון.
    לא ברור לגבי הטיגון, להכניס את כל הקציצות ביחד למחבת הטיגון ?
    אודה לך על תשובתך.

  17. שרית הגב מרץ 20, 2022 בשעה 6:34 am

    היי יונית יקרה. האם מצויין במתכון גם בהרט וגם קנמון? זה לא כל כך ברור.

  18. שפרה הגב מרץ 20, 2022 בשעה 9:06 am

    1. אם לא רוצים שהשמן בטיגון יעלה קצף כמו שרואים בתמונה ששמת. כדאי להשתמש רק בחלבון. כך סופג פחות שמן והשמן לא משחיר מהר (חשוב כשמטגנים הרבה קציצות /שניצלים וכדו)
    2. לי זכור מהבנות הטוניסאיות שהיו מביאות את הקציצות ביום שישי וגורמות לנו לרייר גם מעט גרגרי סולת במעטפת
    3. ננסה אבל אחרי פסח:)

  19. שני הגב מרץ 23, 2022 בשעה 9:37 pm

    היי יונית,רציתי לשתף !!הכנתי ויצא פצצה!!
    פשוט נחטף..כרגיל אין עליך ועל המתכונים שלך..פשוט להתעלף
    אין מתכון שלך שלא יוצא לי בול תמיד מלא מלא מחמאות..
    בקיצור אין לי מושג מה הייתי עושה בלעדייך במטבח!!
    מלווה אותי תמיד☺️??
    תודה תודה תודה אהובה❤️❤️❤️

  20. מירי הגב אפריל 7, 2022 בשעה 10:21 am

    שאלה לגבי האבקת אפיה.
    האם ניתן להכין את כל התערובות יחד עם האבקת אפיה ואז להשאיר במקרר לילה?
    או להוסיף את זה לתערובת לפני הטיגון?
    תודה

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 8, 2022 בשעה 3:43 am

      אפשר גם ככה וגם ככה האבקת אפיה נותן עוד סוג של אווריריות

  21. מורן הגב יוני 26, 2025 בשעה 8:57 pm

    האם אפשר להקפיא את התערובת המוכנה?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • רשימה – רוחב מלא
  • אצבעות אנטריקוט של ליאור אצבעות אנטריקוט של ליאור הפעם ליאור היא לא בעלת המתכון לפי הכותרת של המתכון אלא...
  • קבוצת פוסטים – רשימה מתחת
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס