את טוני הכרתי בלוד!תוניסאית גזעית ברמות על חלל,היא הייתה איזה גדולה (מהחיים)היה לה מטפחת צבעונית על הראש צמה ארוכה מאחור וזוג עגילים שאף פעם לא ירדו מהאוזן.וידיי זהב
תקשיבו כל מה שטעמתי אצלה היה טעים בטירוף אני לא אשכח שהלכתי ללמוד אצלה להכין את הקציצות ואמרתי לה משהו על מתכון אחר דומה והיא ענתה לי
"באת ללמוד או לעשות כאב ראש "תראי ותלמדי !
שתקתי לא נעלבתי כי טוני זה דור אחר וכיבדתי ועצם העובדה שהיא הכניסה אותי לבית שלה ומלמדת זה לא היה ברור מאליו ,אבל ככה היו מלמדים פעם לא כמו היום הכל כתוב באינטרנט וקל פעם עבדנו קשה בשביל ללמוד לבשל.
לכן לכו אחרי ההוראות אל תשנו דבר ותזכרו שאתם הולכחם להתעלף כי הקציצה הזו מלאה בטעמים שמתפוצצים בחיך וגורמים להנאה ובמילים מודרניות
ל צרחות !!
חומרים :
קילו חזה עוף נקי חתוך לקוביות קטנות לא טחון עוף!!
2 בצלים גדולים קצוצים
חצי צרור פטרוזליה קצוץ
חצי צרור כוסברה קצוץ
4 ענפים קטנים של נענע קצוצות בלי הגבעול רק עלים !
רק העלים של ענף סלרי קצוצות (בלי הגבעול!!)
6-7 פרוסות לחם רטוב וסחוט
5 שיני שום מגורד הכי קטן
1 ביצה xl או ביצה מידה l פלוס חלמון
תבלינים:
כף אבקת מרק ,כפית טובה של מלח ,כפית כורכום,כף פפריקה חצי כפית פלפל שחור חצי כפית גרוס כף גדושה בהרט ו3/4 כפית קינמון 2 כפות שמן שקית אבקת אפיה
טיגון:
ביצים ,שמן,קמח ,פפריקה/רסק
אופן ההכנה :
שמים בקערה את כל מרכיבי העיסה ומערבבים היטב עד שהכל מתערבב היטב
חשוב לפני ששמים לקרוא את ההערות
ירק:קוצצים אותו קטן וגס חשוב שאת הנענע וסלרי תקצצו רק עלים בלי הגבעול פשוט מפרידים את העלים מהגבעול וקוצצים
עוף:חזה עוף קצוץ קטן קטן לא טחון עוף טחון עוף יתן מרקם אחר לגמרי לקציצה.הייחודיות של הקציצה זה החזה עוף קצוץ מה שמעניק אווריריות ועסיסיות מטורפת.
בצל: את הבצל קוצצים כמו לסלט ערבי קטן וגס
לחם-אני שמה בקערה עם מים שמכסה את הלחם לדקה שתיים ואז מוציאה מהקערה עם המים סוחטת ואז מניחה בקערה עם חזה העוף.
תבלינים: אני שמה את התבלינים בסוף בקערה וחשוב מעל התבלינים לשפוך 2 כפות שמן בכדי לפתוח את התבלינים.
אם אין בהרט אפשר ראס אל חנוט או חרררת הכי טעים בהרט איכותי
ולערבב הכל היטב טוב טוב.
לתת מנוחה של לילה שלם כי אז הטעמים נספגים וזה חלום.
תהליך טיגון הקציצות :
לטבול בקמח ואחכ בביצה ולטגן בשמן עד הזהבה .
טיפ לצבע :יפה לקציצה לשים בבביצים המקושקשות פפריקה אדומה לצבע יפה שיתקבל בטיגון.
על כל 4 ביצים אני שמה חצי כפית פפריקה או רסק עגבניות.
טיפ לטיגון נכון -שמים שמן ברבע גובה המחבת מחממים את השמן בלהבה גדולה מכניסים את כל הקציצות וכאשר מסיימים לשים את כל הקציצות מורידים ללהבה בינונית קטנה ובסבלנות נותנים לקציצה להזהיב.
כאשר הופכים מעלים את הלהבה וכאשר מסיימים להפוך את כל הקציצות שוב ממניכים ללהבה נמוכה וממשיכים לטגן עד הזהבה מלאה !
בהצלחה
אפשר לעשות את זה צמחוני בלי העוף?
כן עם חתיכות עוף סייטה שיש
האם אפשר ללא טיגון?
כן לרסס ספרי שמן מעל כל קציצה יוצא מרקם אחר אבל סבבה
אפשר להשתמש בפרגית קצוצה במקום חזה עוף קצוץ?
אפשר
חזה עוף הכוונה לשכזה של שניצל?
כן.
נראב מעולה !!! אם ארצה להמיר לכשלפ – אז קמח מצה לציפוי ולחמניית כשלפ במקום הלחם ?
כן זה תאים יותר עים קמח מצה מתאים לפסח
היי, הגירסה הכשרה לפסח זה בפרוש לא עם קמח מצה. את משרה מצות חתוכות גס במים בערך דקה וסוחטת היטב ומפוררת אותם אם נשארו חלקים קצת קשים אז להרטיב שוב ולסחוט. בנוסף אפשר לוותר על הציפוי בקמח מצה שלפני הביצה. אף פעם לא שמעתי על כך ואני מכינה המון את הקציצות הללו. לצפות מעט עם ביצה וישר לטיגון.
אני פשוט מאוהבת בך קשות רצה להכין תודה ימלכת עולם?????
אחלה מתכון! זוכר שסבתא שלי ממצרים היתה עושה משהו דומה אבל כפשטידה מטוגנת עם תוספת קוביות תפוחי אדמה. גם להתעלף! עיג'ה בל בטטה..חחח
ממצרים?
זה מעניין !
תודה שחלקת……
מה אפשר לשים במקום לחם רטוב,אני סוכרתית
לחם שמותר לכם מקמח מלא
כלומר מתכון למרק/ רוטב לקוסקוס, אבל תוניסאי
יש לך בבלוג מתכונים למרקים פשוט חפשי בשורת החיפוש
היי יונית,
האם אלו הקציצות שאת מכינה לכריך של שישי?
תודה רבה!!
כן כל שבוע אני מגוונת
היי יונית קודם כול תודה על המתכונים הנהדרים . שאלתי למה העיסה יצא לי נורא נוזלית מה לא עשיתי נכון ? לא צריך להשים בתוך העיסה קמח הוא פירורי לחם
היי, כנראה לא סחטת טוב את הלחם מהמים. ואין צורך להשרות יותר מידי זמן במים ממש חצי דקה ולסחוט היטב. אני לא אוהבת להשתמש בפרוסות. אני קונה לחמניות או בגט חותכת לרבעים משרה וסוחטת.
אפשר לשים קמח מצה לפסח?
קצוץ דק הכוונה ידני או שאפשר במעבד מזון מרקם גס?
חושבת שיש אי הבנה בחלק של התבלינים לגבי הפלפל השחור, לא ברור מה שכתוב אחרי. אשמח אם תסתכלי אם נפלה טעות תודה
את מלכה ?
הכנתי היום, קציצות נדירות
(מלא זמן טיגון ?♀️) .
שבת שלום
תודה על המתכון.
לא ברור לגבי הטיגון, להכניס את כל הקציצות ביחד למחבת הטיגון ?
אודה לך על תשובתך.
היי יונית יקרה. האם מצויין במתכון גם בהרט וגם קנמון? זה לא כל כך ברור.
1. אם לא רוצים שהשמן בטיגון יעלה קצף כמו שרואים בתמונה ששמת. כדאי להשתמש רק בחלבון. כך סופג פחות שמן והשמן לא משחיר מהר (חשוב כשמטגנים הרבה קציצות /שניצלים וכדו)
2. לי זכור מהבנות הטוניסאיות שהיו מביאות את הקציצות ביום שישי וגורמות לנו לרייר גם מעט גרגרי סולת במעטפת
3. ננסה אבל אחרי פסח:)
היי יונית,רציתי לשתף !!הכנתי ויצא פצצה!!
פשוט נחטף..כרגיל אין עליך ועל המתכונים שלך..פשוט להתעלף
אין מתכון שלך שלא יוצא לי בול תמיד מלא מלא מחמאות..
בקיצור אין לי מושג מה הייתי עושה בלעדייך במטבח!!
מלווה אותי תמיד☺️??
תודה תודה תודה אהובה❤️❤️❤️
שאלה לגבי האבקת אפיה.
האם ניתן להכין את כל התערובות יחד עם האבקת אפיה ואז להשאיר במקרר לילה?
או להוסיף את זה לתערובת לפני הטיגון?
תודה
אפשר גם ככה וגם ככה האבקת אפיה נותן עוד סוג של אווריריות