אחותי סיגל היא האחות הבכורה בבית.היא המפונקת של אבא ז"ל.היא שונה ממני ומשאר האחיות.
אנחנו יצאנו לצד של אבא והיא יצאה לצד של אמא .
אחותי סיגל אוספת מתכונים מהיום שהיא נהפכה לאמא.
יש לה מחברת ענקית אבל היא אף פעם לא משתמשת בה חחחח
כןןן היא ומטבח לא כמוני חברים טובים ?
בתקופה הזו של ימי הקורונה היא החליטה לעשות שימוש במחברת .
והיא מצאה מתכון לפרגיות והיא הכינה מאז היא הכינה את המתכון 7575747 פעם וכל פעם מפצירה בי להעלות את המתכון שזה נדיר שזה טעים שאנשים יתעלפו ובלה בלה בלה.
אחרי אין ספור הפצרות החלטתי להכין ותקשיבו זה להיט.
טעים ברמות על חלללללללללללל הפרגית יוצאת רכה ועסיסית והרוטב הטעים זה פשוט חלום.שילוב של רוטב ביתי מושלם בנגיעות של מזרח הטריאקי והצ'ילי של מאסטר שף שאני אוהבת תמיד עושים את העבודה ואני מקבלת תוצאה מושלמת
היום הכנתי וצילמתי לכם שלבים כי מתכון כזה חובה בבלוג.
חומרים:
קילו פרגיות בצורת סטייק
מרינדה:
שליש כוס שמן זית
שליש כוס טריאקי מאסטר שף
רבע כוס צ'ילי מתוק מאסטר שף
רבע כוס סילאן
5 שיני שום כתושות
כפית מלח רבע כפית פלפל כף פפריקה חצי כפית כורכום ןכפית של גריל עוף
מחבת:
4 בצלים
2 כפות טריאקי
2 כפות סילאן
רבע כפית מלח ורבע כפית דפלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
שוטפים את הפרגית ואם היא לא נקיה מנקים,שוטפים ומייבשים.
שמים בקערה את כל חומרי המרינדה ומערבבים היטב
מכניסים את הפרגיות ומערבבים היטב ונותנים לפרגיות לספוג טעמים למשך חצי שעה-שעה.
בזמן הזה קולפים 4 בצלים בינוננים פורסים אותם לרצועות ומטגנים עד הזהבה מלאה.
בהזהבה מלאה שופכים את הפרגיות עם המרינדה.
שופכים מעל 2 כפות סילאן ו2 כפות טריאקי איכותי מי שעוקב אחרי המתכונים שלי יודע שאני אוהבת להשתמש בטריאקי של מאסטר שף.ובמוצרים שלהם בכלל בתחום האסייאתי.מפזרים מעל פלפל שחור גס וטיפה מלח.
מערבבים הכל היטב .מכסים את המחבת במכסה ומבשלים 20 דק.
מגישים לצד 9ירה או אורז לבן ויש לכם מנה מהאגדות.
קלה להכנה וסופר טעימה !!
היי יונית, המתכון נראה מעולה.
אם אין לי טריאקי לפסח.. אני יכולה לשים יותר סילאן?
הי, עשיתי אתמול, יצא ממש טעים! תודה על המתכון!
היי יונית,
יש אפשרות לעשות את המתכון עם עוף?
האם יש אופציה להתחבר לניוזלייטר שלך ? לא הצלחתי למצוא אופציה כזו באתר
תודה
היי יונית
במקום טריאקי אפשרי רוטב סויה?
היי יונית 🙂
אני רוצה להכין את המתכון עם שוקיים.
האם לטגן בצל ולהכניס לתנור?
או להכניס לתנור עם בצל חי?
או שבכלל לבשל בסיר אחרי טיגון הבצל?
תודה!
כמה נורא אם הפרגיות חתוכות לקוביות ולא בצורת סטיק??
מתלבטת אם להכין
שלמות של מתכון!! טעים וקל שאין דברים כאלה!!!!! יוניתוש! אין על אחותך סיגל! 😉
הי
המתכון לפרגיות נראה מעולה!!! זה נראה שיש בפנים קשיו
נכון?
לא שמים מים בסיר?
אין על המתכונים שלך בעולם, נקודה!!!
בתמונה יש כוסברה וקשיו ואולי גם בוטנים או משהו גרוס. באיזה שלב מוסיפים?
לא ברור מדוע צריך להוסיף 2 כפות טריאקי ו2 סילאן האם אין מספיק במישרה
ככה אני אוהבת.
את רוצה פחות תורידי
זה ההמלצה שלי
אפשר להשרות לילה? או להכין הכל יום לפני הארוחה יוצא טעים עדין?
מתי לפזר את הקשיו? רק לפני ההגשה?
אם אני עושה עם שוקיים כמה זמן בתנור זה צריך אחרי הטיגון?