כל חג ראש השנה אני מכינה עוגות איינגלייש קייק ומחלקת באהבה לאנשים שאני אוהבת ,לצוותים רפואים שאני מעריכה ולאנשים שאני יודעת שזה יעלה להם חיוך.
קשה לי לכתוב תרומה וקשה לי בכלל לדבר על דברים שאני עושה .
אבא שלמה ז"ל לימד אותנו שמה שאנחנו נותנים באותו הרגע אנחנו שוכחים.לא לצפות שיחזרו לנו לא לשאול פשוט לשכוח והכי חשוב לא לדבר על זה!
הנמל השנה החליטו לעשות פעילות התנדבותית עם בלוגרי אוכל והם תורמים את חומרי הגלם ואנחנו מכינים ותורמים.
עבורי זה פעילות מבורכת כי ככה נוכל להגדיל את משלוחי העוגות והשנה החלטתי לתרום לצוות מחלקת חולי דיאליזיה שעושים עבודת קודש.
אתם בטח סקרנים לגבי קושי העבודה ????
אין בכלל עבודה קשה זה 3 דק הכנה עוד 3 דק לתוספות ויש לכם ב6 דק עבודה 4 עוגות ואם תרצו 4 טעמים
ואם רוצים עוד טעמים יש לכם כאן מדריך שלם באהבה כל מה שאתם צריכים זה בלילה בסיסית שנותנת לכם 4 עוגות ולבחור איזה טעמים בא לכם.
אז לפני שנתחיל אנצל ברשותכם את הפוסט ואומר שלהכין את העוגות זה משחק ילדים לכן מה אכפת תכם שמחו אנשים אם זה הרופא משפחה או האחות או הפקידה שבימים אלו עובדים קשה בקורונה.
אם זה ארגון או עמותה אפשר לצוות שמעריכים בקיצור לא חסר למי.
נסו פעם אחת לתת ולשכוח ותראו איזה שמחה זה עושה בלב איזה אנרגיות ואיזה חיוך זה מעלה.
אז שנתחיל ?!
חומרים לבלילה בסיסית ל4 עוגות :
8 ביצים xl
כוס וחצי סוכר
כוס ורבע שמן
כוס ורבע מיץ תפוזים
4 כוסות קמח
2 אבקת אפיה הנמל
4 סוכר וניל הנמל
כפית סודה לשתיה .
אופן ההכנה של הבלילה :
שמים ביצים שלמות ללא הפרדה בקערת המיקסר או בקערה עם מקצף ידני. מקציפים דקה אחרי דקה מוסיפים כוס וחצי סוכר ואת שקיות סוכר הוניל ומקציפים לפחות עוד 4 דקות.
למה ?
כי סוכר והקצפה ארוכה נותנת נפח שמגדיל את כמות הבלילה וככה נוכל לחלק את הבלילה ל4 עוגות איינגליש
אם לא תקציפו זה יספיק ל3 עוגות איינגלייש קייק
אחרי 5 דק הקצפה אני מוסיפה את כל שאר החומרים שמן מיץ תפוזים קמח אבקת אפיה וסודה לשתיה .
מערבלת במהירות נמוכה עד שהכל התערבב לא מערבבים יותר מידי אחרת יצא דחוס
אני תמיד בודקת עם מרית שהכל התערבב פשוט מעבירה בשוליים ורואה שהכל התערבב היטב.
הכמות של הבלילה מספיקה ל4 עוגות .
אני אתן לכם אופציות ואתם תחליטו איזה טעם לכם להכין
אז נתחיל :
תוספת עוגת תפוחים :
לנמל יש מלית תפוח עץ עם קינמון מוכנה אפשר לקחת 3-4 כפות לשטח בתבנית איינגלייש קייק משומנת ומעל. ליצוק מהבלילה.
גובה הבלילה חייב להגיע לגובה של 2/3 גג 3/4תבנית. לא למלא עד הסוף.כי מעל זה יגלוש באפיה .כי בזמן האפיה המסה תופחת לכן תקפידו לא לעבור.
למי שגר בחו"ל ואין לו מלית תפוח עץ של הנמל
לקלף תפוח לחתוך לקוביות קטנות לערבב עם כף רום כפית קינמון ו2 שקיות סוכר וניל לערבב הכל בצלחת
לצקת לתוך התבנית ומעל לצקת את הבלילה
הערה מי שלא רוצה תפוחים הפוך יכול פשוט עם קיסם לערבב.לא קורה כלום לא לפחד .
תוספת מייפל ופקאן
לצקת בלילה לתוך התבנית גובה 2/3 .
לקחת 7-8 פקאנים לשים בתוך שקית למעוך אותם.לפזר מעל.
לקחת סירופ מייפל אני השתמשתי בסירופ של הנמל לפזר לאורך העוגה 3 פעמיים(זה בערך חצי כוס ) בעזרת קיסם לערבב
ולהניח בתבנית התנור
תוספת תמרים קקאו:
את זה אתם חייבים בגדר חובה להכין לפחות פעם אחת התמרים בשילוב הקקאו הקינמון והסוכר וניל זה חלום וזה כזה מפתיע בטעם מרוב שזה טעים .
יוצקים בלילה לתבנית לא לשכוח בגובה של 2/3 גובה תבנית .ומכינים את התוספת של תמרים הקקאו לוקחים 2-3 כפות ממרח תמרים הנמל כף קקאו 2 שקיות סוכר וניל הנמל ו3 כפות מהבלילה לערבב הכל
ולצקת לאורך כל התבנית .
כאן לא מערבבים את כל המסה כי התוצאה תהיה כמו עוגת שיש .אפשר למעלה בעזרת קצה הקיסם לערבב וליישר לא כל הבלילה .
תוספת קוקוס מייפל.
שופכים את הבלילה לתבנית מעל חצי כוס קוקוס ומערבבים .
כאשר העוגה מוכנה שמים מעל סירופ מייפל הנמל ומפזרים קוקוס.
תוספת שוקולד
מוסיפים נטיפי שוקולד איזה שאוהבים לא שוכחים לקמח אותם במעט קמח.הקמח עוזר שהם לא ישקעו לערבב עם קיסם ויש לנו וניל שוקולד צ'יפס.
תוספת ריבה וקוקוס
יוצקים שליש מהבלילה לתבנית האיינגליש קייק שליש נוסף יוצקים לקערה שמים 2 כפות ריבת תות חצי כוס קוקוס מערבבים ויוצקים מעל .
תוספת קליפות תפוז הדרים
שמים הלילה בגובה של 2/3 מפזרים על קליפות תפוז הדרים מערבבים עם קיסם ויש לנו בלילה תפוז
תוספת ממרח לוטוס/נוטלה /השחר מה שאוהבים
יוצקים בלילה לתבנית ומעל ממרח לוטוס
תוספת ריבת חלב וקוקוס.
מערבבים 3 כפות ריבת חלב עם חצי כוס סוכר ומוסיפים לבלילה לא מערבבים אם רוצים ליישר את הבליה אז עם הקצה של הקיסם מלמעלה
תוספת אגוזים שוקולד מריר וקוקוס
יוצקים בלילה לגובה 2/3 תבנית
תחילה מועכים 7 אגוזי המלך שמים בקערה מוסיפים לקערה 50 גרם שוקולד מריר מגורד ו2 כפות קוקוס מערבבים הכל שופכים לתבנית בעזרת קיסם מערבבים
תוספת בננה
לחצות בננה לשתיים לפזר עליה סוכר וניל ולהניח מעל הבלילה.
אפיה :
את העוגות אני מניחה בתבנית שחורה אופה בתנור חם חם שחומם מראש 170 מעלות.למשך 35 דק -45 דק בתוכנית אפיה רגילה קו למעלה קו למטה.
זמן האפיה תלוי כל אחד בעוצמת התנור שלו פשוט לבדוק אחרי 35 דק ולראות.
בהצלחה
פרסום בשיתוף הנמל.
זה פוסט שלמות! תודה!
ואם יש רק ביצים בגודל L
כמה ביצים לשים?
מהמם! יש דרך להפוך את העוגות לעוגות דבש?
אם יש רק ביצים M כמה לשים?
אשמח לדעת כמה ביצים שמים למי שיכול להשיג רק גודל m או l?
תודה
נראה לי שבמלית עם הריבת חלב והקוקוס יש טעות במקום לערבב קוקוס עם ריבת חלב רשמת לערבב ריבת חלב עם הסוכר
מה לגבי ביצים לארג'? כמה לשים?
יונית יקרה שלום,
המתכון הזה פשוט מושלם!! הכנתי בדיוק לפי ההוראות(+ תבלין של שבת) ויצא מצויין ( עשיתי שיש ומייפל פקאן בפעם הבאה אנסה אופציות אחרות) נכנס למחברת המכונים יחד עם העוגת בוואיריה המושלמת שלך . ממש נהנית מהאתר שלך .
שבת שלום ומבורך