למתכון של היום אני קוראת הלחמניות של שרון…אתם בטח תוהים ושואלים מי מה איך למה ומדוע ?הזברה לבדה פיג'מה?
חחח נו יונית די עם השטויות שלך…??
את שרון טויטו אני מכירה דרך הפייסבוק נפגשנו לראשונה בסדנת הדגמה באירופוט סיטי ..פגשתי תימניה חייכנית עם לב ענק שדואגת לעלות תמונות הורסות וסטטוסים מצחיקים שגורמים לחברים שלה בפייסבוק לחיוך ולרייר במסך…היא כמוני רק בעולם הקונדטוריה.
לפני כמה חודשים פרסמתי את המתכון שלי ללחמניות והגברת המוכשרת,ועוד איזה מוכשרת כנסו אליה ותבינו. לא חשבה פעמיים הכינה את המתכון אבל שינתה פרט אחד חשוב…החליפה את הקמח הלבן בקמח הכוסמין.
כאשר ראיתי את התוצאה אמרתילעצמי ולה ??אין !אנע מעלה מתכון וקוראת ללחמניות הלחמניות של שרון למרות שהמתכון שלי ?????
אז קדימה יש לנו חופש גדול שמתחיל מחר(להורים לא לילדים )רק מה אל תשכחו שצריך להכין כריכים וזו לחמניה מומלצת
אופן הכנה:
קילו קמח כוסמין מלא
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2כוסות ועוד 3/4 מים
חצי כוס שמן קנולה
כף מלח.
אופן ההכנה :
קלי קלות….להניח את כל רכיבי הבצק למעט המלח וללתחיל ללוש לבצק אחיד.את המלח אנחנו שמים בסוף.
כי מה לעשות מלח ושמרים לא חברים ותהליך ההתפחה יהרס אם יהיו ביחד.לכן מלח תמיד בסוף.אם מיקסר בלי מיקסר.
חשוב מאד ללוש או לערבל במיקסר 7 דק לפחות על מנת שהגלוטן יפתח והלחמניות יצאו מעולות.
להתפיח שעה בחום הזה בחורף תוסיפו עוד 20 דק.
לקרוץ צורות או עיגולים.
להניח בתבנית,להברעש בביצה קצת שומשום/פרג/קוואקר
להתפיח התפחה קצרה הפעם של עשרים דקות בחורף חצי שעה.
לאפות בתנור חם 180 מעלות עד הזהבה.
בהצלחה
גילוי נאות :כל התמונות של שרון
בוקר טוב יונית.עם איזה קמח כוסמין השתמשת כיוון שיש קמח כוסמין רגיל וקמח כוסמין מלא.אשמח לקבל את תשובתך ואם אפשר לצלם את האריזה של הקמח.שיהיה לך יום נפלא
כוסמין מלא
מצטרפת לשאלה לגבי כמח כוסמין .מלא / רגיל .
האם ניתן לדעת הערכה קלורית של לחמניה ממוצעת ?
אפשר קמח כוסמין ואפשר כוסמין מלא.אין לי ערך.סורי
היי, את יכולה לרשום את הערך הקלורי של כל מוצר – לסכום… ואז לחלק לכמות הלחמניות שיצאו לך.
ואם הלישה היא בייד כמה דקות?
אותו הדבר
בוקר טוב
הכנתי את הלחמניות בדיוק לפי ההוראות זמן תפיחה וזמן מיקסר הכל מדויק.. ובכל זאת הלחמניות צנחו לי בתנור והשטתחו במקום לקבל גובה כמו בתמונה שלך.. יש לך מושג למה ?..
התפחה שנייה היא חלק מנפח.אבל צניחה בדכ מעידה על משהו חסר בבצק
כמו מה ?.. לא פספסתי כלום הכל היה מדויק כמו במתכון אז מה יכול להיות חסר?.. באסה
לא יודעת יקירה פעם הבאה צלמי ותפני אלי דרך הפייסבוק מלכת המטבח אינסטגרם ואנסה להבין
בסדר תודה 🙂
גם לי קרה את זה. הוספתי עוד קמח,אבל זה לא עזר. כנרא צריך קמח יותר מהתחלה, כל סוג קמח סופג מים אחרת.
אכן כל קמח של חברה סופח נוזלים בצורה שונה עם הזמן לומדים להכיר זה תמיד עד רבע כוס מים פחות
היי יונית.
רציתי לדעת האם אפשר להוסי שוקולד ציפס לבצק?
בהחלט
מתכון מהמם. מה את ממליצה בתנור? טורבו או חום עליון תחתון?
שלום רב
פעם ראשונה אצלך…
מצטרפת לשאלה האחרונה,מה עדיף אפיה בטורבו או חום רגיל,והאם בחלק העליון או התחתון בתנור?
תודה רבה
הי,
רציתי לשאול אם הוספת קמח כוסמין לבן גם יעזור להפוך את המרקם לפחות פירורי, או שיתאים פה רק שיפון או חיטה.
תודה על המתכון!
לירון
אשמח לענות לכן…
אפיית לחמניות לא צריכה להיות בטורבו. מומלץ לאפות בחום רגיל (תחתון עליון = זה הסימון) לחמם את התנור מראש. רק שהטמפרטרה הגיעה לזו שבחרתן (180°) . תכניסו את המגש לחמניות התפוחות לחלק בשני שליש התחתון של התנור (כלומר לא למסילה הנמוכה ביותר אלה אחת מעליה)
חשוב לדעת — כשמתפיחים לחמניות…ואז שמים ביצה עם מברשת..אנחנו קצת מפנצ'רים את ההתפחה אז תנו עוד כמה דקות ואז לתנור.
ב ה צ ל ח ה ❤
היי,
הבצק יצא לי רך אבל ללישה הוא היה יחסית קשה, האם הוספת מים תעזור?
מתכון מצוין! האם אפשר להכין מהבצק לחם ולא לחמניות (בשינוי חום וזמני האפייה כמובן)?
היי יונית (:
קודם כל תודה רבה על כל המתכונים את אלופה! בדומה לתגובה שלפניי הלחמניות יוצאות לי שטוחות יותר ממה שיש אצלך בתמונה. מה הסיבה? עוקבת אחרי כל השלבים כל הזמן.. אשמח להצלה!
היי יונית עשיתי אחד על אחד לא במיקסר לדעתי נפלתי עם המלח הוספתי אותו בסוף אבל לא לאחר לישה רבה . לא הצלחתי למירקם ואז שכחתי להוסיף את ה 3/4 מים כשהוספתי אותם התחיל להסתבך אז הוספתי עוד קמח מעט שמן נכון לעכשיו הבצק מחכה להתפחה ראשונה האם להמשיך או הלך הבצק ויפלו הלחמניות ?
האם אפשר להכין לחם באופה לחם ?
הי יונית אפשר לעשות את אותו מתכון עם קמח שיפון?
מתכון מעולה.
הלחמניות יצאו מושלמות.
הוספתי גם אגוזי מלך וחמוציות לבצק.
להשתמש בכוס מידה של 250?
מתכון מעולה, כן הייתי צריכה להוסיף עוד איזה 3/4 כוס מים. יצא יפה, עוד לא טעמנו.
היי, כמה זה כוס מים? 240 מ"ל?
אני בדרך כלל הייתי עושה מתכונים אחרים שהם עם ביצים ולפי דעתי הם דווקא יותר טובים והם גם יותר אוורירים ופחות דחוסים
יצא מהמם!! תודה
לכל מי שלא הצליח. אני עשיתי עם קמח קוסמין מלא. של מותג נפלאות. זה שבא מנופה בשקית ניילון ולא נייר.
וגם הקשבתי להנחיה של לשים את הלחמניות בשליש התחתון שת התנור.
לתת לתנור להתחמם טוב לפני.
לא לדלג על שום שלב.
לתת 2 דקות לבצק לנוח אחרי שהברשתי בביצה.
ואת המלח הוספתי מיד אחרי 10 דקות של לישה ביד. לא במכונה. סתם כי לא היה לי כוח להוציא אותה מהמזווה.. חח
קיצר מושלם. תודה
והתינוק שלי עף על הלחמניות האלה!
האם אפשר להמיר את השמן לשמן זית?