כיזה כייף שהחורף כאן ????
אני מאוהבת בחורף,בקור,באוויר הקר והרטוב ובתבשילים הטעימים של החורף.
חמין זה אחד מהם כל שבת .
החמין שהיום אני הולכת ללמד אתכם נקרא טבית שמגיע מהמטבח העיראקי.
הטבית זה אורז רך עסיסי שישב כל הלילה בפלטה /תנור
עם ניחוח הבהרט .
חנה השכנה העירקאית של אמא שלי הייתה מכינה טבית עם עוף שלם ומסביב האורז.
בתור ילדה שאכלת חורף סתיו אביב קיץ סחינה הייתי חולמת בליבי שאמא שלי תגוון קצת.
אבל חלומות לחוד ומציאות לחוד חחחח אגב עד היום רק סחינה
כאשר התחתנתי ואספתי מתכונים בדרך מכל מיני מטבחים אספתי את המתכון של היום.
שהוא קל מאד ,טעים וסוגר את הפינה של שבת
אפשר להוסיף לטבית ביצים קשות ואפילו קוביות תפוא.
אצלי אוהבים נקי.
אז אני מלמדת מה שאוהבים אצלי ואתם יכולים לעשות מה מתאים לכם.
אז שנתחיל ?!
חומרים:
2בצלים גדולים או 3 בינוני
4-6 שוקי עוף או כל חלק אחר
3 כוסות אורז בסמטי
3 כפיות מלח,חצי כפית פלפל כף גדושה בהרט(בהריון) קורט קינמון(לא חובה )כף פפריקה וכף מרק עוף
כף רסק עגבניות
עגבניה גדולה אדומה ורכה מגורדת(לא חובה )
רבע כוס סילאן טבעי
אופן ההכנה :
קלי קלות כמה שטעים ככה קל להכנה
את האורז אני שוטפת ומניחה במסננת.אני אוהבת אורז בסמטי האריזה הכחולה של מאסטר שף.האורז הבסמטי הכי טוב שיש !ואני שמחה על שיתוף הפעולה איתם היום
לוקחים סיר אם אין לכם פלטה לשבת אז סיר לתנור כי את התבשיל הזה אפשר להכין גם בתנור .
שמה שמן בתחתית הסיר .תחילה מחחמים את השמן דקה שתיים ורק אחכ מניחים את הבצל ואת שוקי העוף ומטגנים כל צד עד שמשחים.
כאשר העוף משנה צבע ומשחים מוציאים את השוקים
מוסיפים את הרסק והעגבניה המגורדת ורבע כפית סוכר לאיזון החמיצית .
מערבבים היטב ואחכ שמים את התבלינים מערבבים הכל היטב .אחכ מוסיפים 5 וחצי כוסות מים רותחים מערבבים הכל היטב ואז מוסיפים את האורז השטוף והמסונן מערבבים הכל היטב ומוסיפים את העוף.
מפזרים מעל סילאן ומבשלים הכל עד רתיחה.
עכשיו אם אתם שומרי שבת אז אני מבשלת הכל עשרים דק על אש קטנה.סוגרת ובשעה 7 בערב שמה על פלטת שבת מעל מעמד ברזל לא ישירות על הפלטה כי זה שורף את השכבה הראשונה.
אם אתם מפעילים פלטת שבת בתנור כלומר מאה מעלות אז בשעה 8 בערב תכניסו את הסיר
ואם בא לכם טבית באמצע השבוע תכניסו מרתיחה לתנור חם 180 מעלות למשך שעה בלבד ויש לכם טבית באמצע השבוע.
הערות:
אם אתם אוהבים אורז רך רך שימו 6 כוסות מים רותחים.
הבהרט הוא בהרט עיראקי.
אם רוצים תפוא וביצים אז את הביצים לשטוף היטב להרתיח בקלחת ורק אחרי שהם רתוחים להוסיף לסיר יחס עם העוף.תפוא קוביות או תפוא שלמים קטנים להרתיח ואז להכניס.
חלקי העוף יכולים להיות מוחלפים בעוף שלם.
בהצלחה !
אפשר להישתמש בslowcooker??
אפשר להשתמש ברוגז יסמין?
יונית יקירה. אני עוקבת אחריך גם בטלויזיה. את נהדרת והמתכונים שלך נפלאים. כל הכבוד ובהצלחה גם בהמשך ?
מרים
ניראה מושלם וטעים
יונית את נהדרת כל מתכון שלך מדויק אני ממש אוהבת את המתכונים שלך שיהיה לך שבת שלום ???
הי יונית
האם אפשר להחליף את העוף בבשר בקר?
מאז שעשיתי את הטביט שלך נפל עלי עוד תיק אני עושה חמין ( כי בעלי לא יכול בלי ) וגם טבית שהוא כמובן אוכל גם ממנו אבל סתם בצחוק אני עושה בכיף לכבוד שבת . יוניתה אין עלייך ועל המתכונים שלך יוצא לי טבית פצצה .
וגם הבת שלי בת 20 לא רצתה לאכול חמין כדי לא להיות בשרית . מאז שהתחלתי להכין את הטבית שלך היא מחכה לזה כבר מהבוקר ושואלת אותי מתי אוכלים צהריים בשבת .
צינת לגבי תבלין בהרט
בהריון האם מותר או אסור?