החומוס של סבתא סולטנה זה אחד הדברים הטעימים שאהבתי לאכול אצלה.
כל פעם שסבתא הייתה שולחת לאבא שלי אבא שלי היה מתקשר אליי ואומר לי יונית בואי לאכול איתי סבתא שלחה חומוס מבושל.
אחד וחצי זה תמיד השעה שהשולחן היה ערוך.
הסלטים עומדים במסדר .
הכף המזלג והסכין מחכים לרגע שאמא מוזגת אוכל לצלחת.
אני תמיד הייתי מקדימה ברבע שעה ויושבת בכסא עד שאבא היה מגיע.
בדכ ההסעה הייתה מורידה אותו ב1:25.
הוא היה בא תמיד עם עיתון מתחת לכתף ושקית .
מניח את זה בחדר שוטף ידיים מתיישב מתחיל עם הצנונית והזיתים.
ואמא הייתה מוזגת לנו אוכל.
איזה ימים אלו היו,כמה אני מתגעגעת.
סבתא סולטנה הייתה מבשלת אוכל פשוט אבל טעים.היו לה כל מיני טריקים אבל זה היה סוד הקסם שלה.
אמא גם הייתה מכינה אבל הטעם של סבתא היה אחר.
אני לא ויתרתי וביקשתי מאבא שישאל את סבתא את מכינים.
לאבא שלמה ,סלטנה(שם חיבה) הייתה מגלה הכל.
והיום אני מגלה לכם את החומוס של סבתא סולטנה מנה עשירה בחלבון שלא מצריכה שום תוספת בשר.
אולי כיכר לחם ליד קצת זיתים ירקות וסלט עגבניות ופלפלים.
טוב טוב אני מפסיקב לחפור
מתחילים :
חצי קילו חומוס ענק הנמל
שקית אפיה הנמל .
5 שיני שום קצוצות גס
כפית טובה של כורכום
חצי כפית פפריקה חריפה
כף גדושה אבקת מרק עוף
כף מחוקה מלח.
3/4 כפית פלפל שחור גרוס.
אופן ההכנה :
את החומוס חובה להשרות במים עם אבקת אפיה לפחות 24 שעות!!!!
אם אתם מכינים בשישי בבוקר תשימו את זה להשריה מחמישי בבוקר.
בסהכ לוקחים חומוס ענק שמים בקערה שמים מים מעל בערך 5סמ מים מעל אבקת אפיה.
אני קיבלתי חומוס ענק של הנמל והשתמשתי איתו והוא מעולה וזה המקום להגיד תודה על שיתוף הפעולה.
מניחים בצד עד למחרת.
למחרת שוטפים את החומוס פעמיים.מסננים.
לוקחים סיר לחץ שמים שמן בתחתית הסיר מטגנים כמה שניות את השום.
מוסיפים את החומוס את המרק עוף הכורכום ההפריקה החריפה,פלפל.מערבבים קלות.
מוסיפים מעל מים רותחים בערך2- 3 סמ מעל החומוס.
סוגרים את הסיר לחץ ומבשלים 40 דקות מרתיחה.
אם אין סיר לחץ מבשלים הכל בסיר עם מכסה שעה וחצי.
מגישים בצלחת ומתעלפים !!!
כמה פשוט ככה טעים.
יונית את פשוט מקסימה תענוג לשמוע איך את מסבירה
אפשר גם להשתמש בחומוס קטן?