הגרסה הכשרה לפסח לקציצות אבוחצירה - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » הגרסה הכשרה לפסח לקציצות אבוחצירה
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
הגרסה הכשרה לפסח לקציצות אבוחצירה

הגרסה הכשרה לפסח לקציצות אבוחצירה

יונית צוקרמן אפריל 9, 2017 12 תגובות

הגרסה הכשרה לקציצות אבוחצירה

לחץ כאן להדפסה

הגרסה הכשרה לפסח לקציצות אבוחצירה

את המתכון של הקציצות של היום, אתם מכירים כבר מעל שנה.

אבל את הגרסה של חג פסח טרם הכרתם.

אז אחרי שבני הבית התלהבו וקצת הגזימו עלאק יותר טעים מהמקור ?

כןןןןן ככה אמרו לי.

החלטתי להביא לכם את הגרסה המשופרת ומשודרגת

ואתם תחליטו !

הגרסה הכשרה לפסח לקציצות אבוחצירה

בכל מקרה מה שהכי חשוב שזה טעים וזה מתחסל.

השאר זה צחוקים.

תזכרו שאת המתכון הזה אתם תעשו לפחות, לפחות פעם אחת בחג, אם לא יותר  🙂

ואם בפעם הראשונה לא מתחסל לכם כל הסיר תוך שעות ספורות, אל תקראו לי שושנה, תקראו לי יונית חחח

בקיצור טעים !

 

טוב חלאס פטפטת, בואו נתחיל !

חומרים לקציצה :

700 גרם בשר טחון איכותי !

בצל גדול

תפוח אדמה

3 מצות רטובות וסחוטות או לחמניה של פסח כשרה רטובה וסחוטה

חצי צרור יפה של פטרוזיליה

מלח, פלפל שחור

חצי כוס אורז לא מבושל

ציפוי :

ביצה, קמח ללא גלוטן או קמח מצות טחון דק דק

רוטב : מים ,רסק,3 עגבניות ,סוכר,פפריקה מרק עוף מלח פלפל.

אופן ההכנה :

לשים בשר טחון בקערה להוסיף לקערה חצי כוס אורז לא מבושל.

לקחת 3 מצות להרטיב אותן.לסחוט ולהכניס למעבד מזון את המצות הירק ,בצל ,תפוא.

אם אין אז בפומפיה.

לתבל ככה  כפית מלח , שליש כפית פלפל שחור וחצי כפית אבקת אפיה.ורבע כוס מים.

למה?כי אין לחם והמים והאבקת אפיה יגרמו לרכות במקום הלחם.

הגרסה הכשרה לפסח לקציצות אבוחצירה

ולערבב . אין צורך להוסיף ביצה ! זה לא טעות.

הגרסה הכשרה לפסח לקציצות אבוחצירה

מהעיסה קרצתי  קציצות  אבל לא בקוטר גדול כי לא לשכוח הם מתנפחות בבישול. אז שימו לב, בבקשה. מה גם אפשר לראות בתמונה .

טבלתי בביצה מקושקשת, ובקערה של קמח ללא גלוטן וטיגנתי במחבת עם שמן .[לשים שמן עד חצי גובה המחבת ].

 

טיגנתי עד הזהבה ראשונה , זה חצי בישול אני מזכירה, כי אנחנו  מכניסים אותם לרוטב, כי האורז לא התבשל.

לכן אתם יכולים לקחת ביס ולטעום אבל אם תפגשו בפה באורז לא מבושל, אל תגידו שלא אמרתי חחחח

אחרי שטיגנתי את כל הקציצות.

 

הכנתי רוטב משודרג טעים מאד.

לקחתי סיר סוטאז  שמתי בו  שמן  ו2 כפות רסק.אחרי דקה בישול הוספתי  כף אבקת מרק עוף כף פפריקה אדומה, רבע כפית פלפל שחור ו3 עגבניות בשלות ומגטרדות.וחצי כפית סוכר  לאיזון טעמים.ערבבתי את הכל היטב והוספתי 2 וחצי כוסות מים רותחים. עירבבתי הכל היטב והכנסתי את הקציצות לבפנים.

גם פה חשוב מאד לבדוק שהמים הם בגובה חצי הסיר.אם חסר, תוסיפו.

מניחים את הקציצות .ומבשלים על אש קטנה , עם מכסה סגור, וכל פעם מלטפים את הקציצות באהבה.

מה זה אומר באהבה  <3   ?   פותחים את הסיר ועם הכף מלטפים אותם מלמעלה עם רוטב מהסיר.

אחרי 40 דק על אש קטנה, זה מוכן.

חשוב מאד שלא יהיה יותר מידי נוזלים, אני לא רוצה שהקציצות ישחו במרק של קציצות. אבל לשים לב שיש מספיק.

מאחר והקציצות סופחות רוטב וככה למעשה הן מתנפחות.וזה הסוד לאוורירות המיוחדת שלא תפגשו באף קציצה שאכלתם עד היום.

בהצלחה }{

להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לעידכונים לחצו כאן 

ואם בא לכם להכיר אותי ולראות עוד דברים טעימים ומעוררי תאבון, מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם  YONITֹ_Z

רק אל תגידו שלא הזהרתי אותכם מראש :-)))))

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

12 תגובות

  1. יפה קריזה הגב דצמבר 6, 2017 בשעה 8:23 am

    מחפשת את המתכון לקציצות אבו חצירא, לא של פסח ולא מצליחה למצוא את זה באתר

  2. מעין הגב אפריל 18, 2019 בשעה 7:05 pm

    היי יונית, אבקת אפיה זה כשר לפסח?

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 20, 2019 בשעה 2:47 pm

      כן אבל יש זרם דתי שאסור לו

  3. ביטון אברהם הגב אפריל 19, 2019 בשעה 9:32 am

    מנסה היום וניראה איך יצא

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 20, 2019 בשעה 2:46 pm

      בהצלחה

  4. נועם הגב אפריל 25, 2019 בשעה 8:14 am

    יש דרך לעשות את זה בלי אורז?

  5. ליה הגב אפריל 5, 2020 בשעה 7:00 pm

    היי יונית,

    האם אפשרי להכין ללא הטיגון? או טיגון לא עמוק?

  6. סיון הגב אפריל 9, 2020 בשעה 8:18 pm

    אפשר תמונה של הקמח

  7. לינוי הגב אפריל 11, 2020 בשעה 10:00 pm

    יונית את פשוט אלופה
    הכנתי את הקציצות לכבוד שבת ויצא מעלף.
    תודה רבה. תבורכי!

  8. אביבה הגב אפריל 14, 2020 בשעה 8:00 am

    יונית, תודה רבה המתכון הזה הציל אותי בחג שני של פסח.. יצא מושלם
    תודה וחג שמח

  9. של הגב ינואר 21, 2021 בשעה 7:21 pm

    שלום הערה קטנה קמח ללא גלוטן אסור להשתמש בו בפסח. תודה רבה נהנים מהמתכונים

  10. הילה לה לה הגב אפריל 20, 2024 בשעה 9:53 am

    היי יונית!
    רציתי לשאול לגבי הקפאה או אפילו הכנה בשלבים:
    האם ניתן להקפיא (או להניח במקרר ליממה) את הקציצות לאחר הטיגון ואז ביום ההגשה לבשל ברוטב?
    או שחייבים להכניס לרוטב מיד עם סיום הטיגון?
    (שואלת בעיקר בגלל האפקט של אבקת האפייה)

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • חומוס מבושל בסגנון מרוקאי חומוס מבושל בסגנון מרוקאי     חומוס מרוקאי על פי ההלכה זה מתכון קצת שונ...
  • אצבעות אנטריקוט של ליאור אצבעות אנטריקוט של ליאור הפעם ליאור היא לא בעלת המתכון לפי הכותרת של המתכון אלא...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס