כל פעם שאני נוסעת לקצב שלי אילן בשוק ברמלה .אני חייבת לעבור דרך הבסטה של ישראל בשוק.
שם אני קונה ירק טרי = צרור פטרוזליה/כוסברה אמיתית ,טריה,ירוקה,ריחנית.
ואם אני כבר אצל ישראל אז חוץ מהירק הטרי אני לוקחת דלעת טריה .אבל לא סתם דלעת חחח דחעת שהוא תמיד מוציא לי מהמחסן של הבסטה..אחרת אמא שלי בשוק בלוד ביום שני תראה לו מה זה להביא לבת שלה סחורה לא טובה חחחחח .
תאמינו לי חוויות של שוק וסופר זה כל אחד עולם אחר לגמרי.
אבל לא על זה הפוסט יונה,הפרעת קשב זה נחמד יונה אבל אנשים רוצים מתכון לדלעת הצלויה!
אה נכון?
אז אחרי ההתלהבות באינסטגרם…ובפייסבוק אמרתי נכין נצלם ונלמד אתכם גם .(אם אתם לא עוקבים אתם מפסידים חח)
כי זה כל כך קל להכנה ,כל כך טעים,תוספת מרעננת ,הולכת נפלא על מצע של קוסקוס/אורז לבן
מה זה נפלא ?! זה המקור עלאק נפלא כותבת לי ?נשבעת לכם שפעם הייתי יותר מרוקאית חחחחח
בראש השנה ,בחינות,בית חדש,עליה לתורה היה נהוג להכין קוסקוס מתוק וזה אחד מהסוגים של הקוסקוס.
אבא שלי זיכרונו לברכה היה אוהב את זה עם פול.כמה אני מתגעגעת אלייך אבא ולטלפונים שלך באמצע היום יוניתתתתת תבואי לקחת צלחת קוסקוס אל תשכחי.
אז אבא אהוב אני לא שוכחת אני אפילו מלמדת עוד הרבה אנשים להכין ולהנות מהמסורת של משפחת סולטן והמטבח האגדי של סבתא סולטנה.
אז לפני שהדמעות יציפו את המסך בואו נלמד:
חומרים :
קילו וחצי דלעת נקיה חתוכה לקוביות גדולות
5 בצלים
מלח פלפל כורכום סוכר מרק עוף(לא חובה )
אופן הכנה :
לוקחים בצל אחד מתוך ה5 קוצצים אותו כמו לסלט ועם כף שמן מטגנים אותו .מתי שהוא מתחיל להזהיב מוסיפים כף סוכר חצי כפית כורכום כפית מרק עוף וקצת מלח.אם לא רוצים מרק עוף כף מלח.להוסיף את קוביות הדלעת .לערבב ולשפוך מים רותחים.חצי ס"מ מעל הדלעת .לבשל את הדלעת חצי בישול.
בזמן הזה שהדלעת מתבשלת….לקחת סיר שנכנס לתנור.אני השתמשתי בסיר המהמם שקניתי מסדרת האטלס של ארקוסטיל.לשפוך לתוך 2 כפות שמן ולטגן את ה4 בצלים שנותרו.אני פורסת אותם לפלחים.אחרי 2 דק של אידוי אני מוסיפה כף גדושה של סוכר שנועדה לקרמל את הבצל ולהוציא ממנו נוזלים.אני ממשיכה עד שהבצלים מזהיבים.
בנתיים חוזרת לדלעת בודקת שהיא לא התבשלה עד הסוף.אם היא תתבשל היא תיהיה רכה וכווץ ולא נוכל להעביר אותה לסיר ולתנור.
אז עם מזלג אני בודקת ואם אני מרגישה חצי בישול אני מוציאה את הדלעת .אני מסננת אותה ושומרת על הנוזלים !
למה?כי אני צריכה חלק לסיר שנכנס לתנור.
ואם השאר אני אבשל פול? לא חובה רק למי שבא.אפשר לקחת כוס נוזל.ולזרוק את המים.
ואפשר לקחת שקית פול קפוא שהופשר ולבשל במים האלה שכבר מתובלנים !!עד ריכוך ולהעשיר את המנה.
אם הבצלים הזהיבו זה הזמן להוסיף את הדלעת
ולשפוך כוס נוזלים.ולהכניס לתנור חם 180 מעלות עד הזהבה.
יש אפשרות לפזר מעל קינמון .זה אני עושה רק באירועים?
בהצלחה?
יונית יקרה ואהובה,
הזדמנות נהדרת לומר לך תודה רבה על מתכונים מדוייקים מושלמים שבאופו קבוע אצלי בשולחן…
אוהבת אותך מאוד ? ף
את מקסימה…תודה על המילים היפות♡באהבה
איזה תגובה מרגשת ומלאת הערכה….זו הפחוס בלכתוב מתכונים תודה מהממת ♡
תקשיבי הדלעת הזאת פשוט מטריפה!!
הכנתי לארוחת שישי וכמה מחמאות קיבלתי… אף אחד לא האמין כמה דלעת יכולה להיות טעימה!
כל כך כיפים המתכונים שלך, פשוטים ותמיד כל כך טעימים.
נכוןןןןןן איך שמחה שאהבת….לבריאות ןבאהבה ♡♡♡
ראשית תודה על מגוון מתכונים מושלמים.
ולענין הדלעת זה אחד המתכונים המדהימים בהם נתקלתי עד היום.
מטורף כמה טעים!!!
תודה רבה!!
אושר לקרוא תגובות כאלה…תודה
יונית היקרה
תענוג לקרוא ולבשל לפי המתכונים שלך .
מזכירה לי כת המטבח של אמא שלי
שגם החג מאוז׳דה.
טעים ומדוייק ברמות!!!
אשמח אם תוכלי לתת לי את המתכון
של צלחת הברכות עם הדלעת בצל בטטה וחומוס עם קינמון -אפוי בתנור- לראש השנה.
תודה רבה חג שמח ושנה טובה ומתוקה.
רחל
מכירה עם פול לא עם חומוס.סורי
קודם כל תודה על כל המתכונים הם מככבים אצלי דרך קבע בבית
האם אפשר להשתמש במקום דלעת בדלורית?
תודה ושנה טוב
כן ואפילו אפשר לשלב.
היי יונית.
יש לי שתי שאלות:
1. אפשר להמיר את הדלעת בבטטה?
2. הצלייה בתנור היא עם או בלי מכסה?
תודה על כל המאכלים הנהדרים שלך!
שנה טובה!
הצליה היא בלי מכסה.אפשר להמיר אבל אז זה לא יהיה דלעת צלויה.הכי טוב לשלב
היי יונית,
כמה זמן בערך אמורה הדלעת להיות בתנור עד שמזהיבה? היא כבר שעה בתנור ולא קרה כלום :/
אולי שמת במדף נמוך
קומה 4.גריל
יונית את לא מבינה כמה את מככבת אצלי במטבח ☺
הכל מצליח וטעים. תודה רבה.
כייף כייף כייף…..לקרוא ולדעת שכך…..כל הכבוד
הי יונית,
האם יש אפשרות להשתמש בתחליף סוכר? האם אפשר לוותר על הסוכר בתבשיל הזה? (לחולי סכרת)
האם יעבוד גם עם דלורית?