דלעת צלויה בים של בצלים מקורמלים - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » דלעת צלויה בים של בצלים מקורמלים
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דלעת צלויה בים של בצלים מקורמלים

דלעת צלויה בים של בצלים מקורמלים

יונית צוקרמן אוגוסט 13, 2017 19 תגובות

דלעת צלויה בתנור עם בצלים מקורמלים

לחץ כאן להדפסה

דלעת צלויה בים של בצלים מקורמלים

כל פעם שאני נוסעת לקצב שלי אילן בשוק ברמלה .אני חייבת לעבור דרך הבסטה של ישראל בשוק.

שם אני קונה ירק טרי = צרור פטרוזליה/כוסברה אמיתית ,טריה,ירוקה,ריחנית.

ואם אני כבר אצל ישראל אז חוץ מהירק הטרי  אני לוקחת דלעת טריה .אבל לא סתם דלעת חחח דחעת שהוא תמיד מוציא לי מהמחסן של הבסטה..אחרת אמא שלי בשוק בלוד ביום שני תראה לו מה זה להביא לבת שלה סחורה לא טובה חחחחח .

תאמינו לי חוויות של שוק וסופר זה כל אחד עולם אחר לגמרי.

אבל לא על זה הפוסט יונה,הפרעת קשב זה נחמד יונה אבל אנשים רוצים מתכון לדלעת הצלויה!

אה נכון?

אז אחרי ההתלהבות באינסטגרם…ובפייסבוק אמרתי נכין נצלם ונלמד אתכם גם .(אם אתם לא עוקבים אתם מפסידים חח)

דלעת צלויה בים של בצלים מקורמלים

כי זה כל כך קל להכנה ,כל כך טעים,תוספת מרעננת ,הולכת נפלא על מצע של קוסקוס/אורז לבן

מה זה נפלא ?! זה המקור עלאק נפלא  כותבת לי ?נשבעת לכם שפעם הייתי יותר מרוקאית חחחחח

בראש השנה ,בחינות,בית חדש,עליה לתורה היה נהוג להכין קוסקוס מתוק וזה אחד מהסוגים של הקוסקוס.

 

אבא שלי זיכרונו לברכה היה אוהב את זה עם פול.כמה אני מתגעגעת אלייך אבא ולטלפונים שלך באמצע היום יוניתתתתת תבואי לקחת צלחת קוסקוס אל תשכחי.

אז אבא אהוב אני לא שוכחת אני אפילו מלמדת עוד הרבה אנשים להכין ולהנות מהמסורת של משפחת סולטן והמטבח האגדי של סבתא סולטנה.

אז לפני שהדמעות יציפו את המסך בואו נלמד:

חומרים :

קילו וחצי דלעת נקיה חתוכה לקוביות גדולות

5 בצלים

מלח פלפל כורכום סוכר מרק עוף(לא חובה )

אופן הכנה :

לוקחים בצל אחד מתוך ה5 קוצצים אותו כמו לסלט ועם כף שמן מטגנים אותו .מתי שהוא מתחיל להזהיב מוסיפים כף סוכר חצי כפית כורכום כפית מרק עוף וקצת מלח.אם לא רוצים מרק עוף כף מלח.להוסיף את קוביות הדלעת .לערבב ולשפוך מים רותחים.חצי ס"מ מעל הדלעת .לבשל את הדלעת חצי בישול.

בזמן הזה שהדלעת מתבשלת….לקחת סיר שנכנס לתנור.אני השתמשתי בסיר המהמם שקניתי מסדרת האטלס של ארקוסטיל.לשפוך לתוך 2 כפות שמן ולטגן את ה4 בצלים שנותרו.אני פורסת אותם לפלחים.אחרי 2 דק של אידוי אני מוסיפה כף גדושה של סוכר שנועדה לקרמל את הבצל ולהוציא ממנו נוזלים.אני ממשיכה עד שהבצלים מזהיבים.

דלעת צלויה בים של בצלים מקורמלים

בנתיים חוזרת לדלעת בודקת שהיא לא התבשלה עד הסוף.אם היא תתבשל היא תיהיה רכה וכווץ ולא נוכל להעביר אותה לסיר ולתנור.

אז עם מזלג אני בודקת ואם אני מרגישה חצי בישול אני מוציאה את הדלעת .אני מסננת אותה ושומרת על הנוזלים !

למה?כי אני צריכה חלק לסיר שנכנס לתנור.

ואם השאר אני אבשל פול? לא חובה רק למי שבא.אפשר לקחת כוס נוזל.ולזרוק את המים.

ואפשר לקחת שקית פול קפוא שהופשר ולבשל במים האלה שכבר מתובלנים !!עד ריכוך ולהעשיר את המנה.

אם הבצלים הזהיבו זה הזמן להוסיף את הדלעת

דלעת צלויה בים של בצלים מקורמלים

 

ולשפוך כוס נוזלים.ולהכניס לתנור חם 180 מעלות עד הזהבה.

דלעת צלויה בים של בצלים מקורמלים

יש אפשרות לפזר מעל קינמון .זה אני עושה רק באירועים?

בהצלחה?

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

19 תגובות

  1. בתיה הגב אוגוסט 13, 2017 בשעה 8:11 am

    יונית יקרה ואהובה,
    הזדמנות נהדרת לומר לך תודה רבה על מתכונים מדוייקים מושלמים שבאופו קבוע אצלי בשולחן…
    אוהבת אותך מאוד ? ף

    • יונית צוקרמן הגב אוגוסט 13, 2017 בשעה 8:41 am

      את מקסימה…תודה על המילים היפות♡באהבה

    • יונית צוקרמן הגב ספטמבר 5, 2017 בשעה 1:27 pm

      איזה תגובה מרגשת ומלאת הערכה….זו הפחוס בלכתוב מתכונים תודה מהממת ♡

  2. שיר הגב אוגוסט 19, 2017 בשעה 6:23 pm

    תקשיבי הדלעת הזאת פשוט מטריפה!!
    הכנתי לארוחת שישי וכמה מחמאות קיבלתי… אף אחד לא האמין כמה דלעת יכולה להיות טעימה!
    כל כך כיפים המתכונים שלך, פשוטים ותמיד כל כך טעימים.

    • יונית צוקרמן הגב ספטמבר 5, 2017 בשעה 12:54 pm

      נכוןןןןןן איך שמחה שאהבת….לבריאות ןבאהבה ♡♡♡

  3. אביגיל הגב אוגוסט 24, 2017 בשעה 6:10 am

    ראשית תודה על מגוון מתכונים מושלמים.
    ולענין הדלעת זה אחד המתכונים המדהימים בהם נתקלתי עד היום.
    מטורף כמה טעים!!!

    תודה רבה!!

    • יונית צוקרמן הגב ספטמבר 5, 2017 בשעה 12:53 pm

      אושר לקרוא תגובות כאלה…תודה

  4. רחל צבי הגב ספטמבר 17, 2017 בשעה 3:01 pm

    יונית היקרה
    תענוג לקרוא ולבשל לפי המתכונים שלך .
    מזכירה לי כת המטבח של אמא שלי
    שגם החג מאוז׳דה.
    טעים ומדוייק ברמות!!!
    אשמח אם תוכלי לתת לי את המתכון
    של צלחת הברכות עם הדלעת בצל בטטה וחומוס עם קינמון -אפוי בתנור- לראש השנה.

    תודה רבה חג שמח ושנה טובה ומתוקה.
    רחל

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 15, 2017 בשעה 3:22 am

      מכירה עם פול לא עם חומוס.סורי

  5. שרית הגב ספטמבר 19, 2017 בשעה 3:15 am

    קודם כל תודה על כל המתכונים הם מככבים אצלי דרך קבע בבית
    האם אפשר להשתמש במקום דלעת בדלורית?
    תודה ושנה טוב

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 15, 2017 בשעה 3:19 am

      כן ואפילו אפשר לשלב.

  6. שמרית הגב ספטמבר 23, 2017 בשעה 10:38 pm

    היי יונית.

    יש לי שתי שאלות:
    1. אפשר להמיר את הדלעת בבטטה?

    2. הצלייה בתנור היא עם או בלי מכסה?

    תודה על כל המאכלים הנהדרים שלך!
    שנה טובה!

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 15, 2017 בשעה 3:40 am

      הצליה היא בלי מכסה.אפשר להמיר אבל אז זה לא יהיה דלעת צלויה.הכי טוב לשלב

  7. רחל הגב ספטמבר 25, 2017 בשעה 2:07 pm

    היי יונית,
    כמה זמן בערך אמורה הדלעת להיות בתנור עד שמזהיבה? היא כבר שעה בתנור ולא קרה כלום :/

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 15, 2017 בשעה 3:34 am

      אולי שמת במדף נמוך
      קומה 4.גריל

  8. לימור הגב דצמבר 2, 2017 בשעה 12:41 am

    יונית את לא מבינה כמה את מככבת אצלי במטבח ☺
    הכל מצליח וטעים. תודה רבה.

    • יונית צוקרמן הגב דצמבר 6, 2017 בשעה 3:42 am

      כייף כייף כייף…..לקרוא ולדעת שכך…..כל הכבוד

  9. עידית הגב דצמבר 23, 2017 בשעה 11:50 am

    הי יונית,

    האם יש אפשרות להשתמש בתחליף סוכר? האם אפשר לוותר על הסוכר בתבשיל הזה? (לחולי סכרת)

  10. אילה הגב דצמבר 6, 2019 בשעה 5:52 am

    האם יעבוד גם עם דלורית?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • בואיקוס גבינה וזיתים כשר לפסח בואיקוס גבינה וזיתים כשר לפסח  את המתכון הזה אתם הולכים להכין לגזור! לשמור לנצח נצחים...
  • אצבעות אנטריקוט ברוטב פטריות וערמונים אצבעות אנטריקוט ברוטב פטריות וערמונים תבשיל בשר קל להכנה טעים מאד.סהכ רבע שעה עבודה וזה שלכם
  • סופגניות דונאטס סופגניות דונאטס     אני זוכרת את הפעם הראשונה שהכנתי דונאטס...
  • כרובית מטוגנת ברוטב רוזה כרובית מטוגנת ברוטב רוזה בואו נתחיל מזה שכרובית זה החיים !!!! ואני מכורה לכרובית...
  • עוגת גבינה בחושה עם לימון ושוקולד לבן. עוגת גבינה בחושה עם לימון ושוקולד לבן.   את העוגה של היום לא הכנתי כמה שנים טובות. היא יש...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס