יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • טירמיסו בקלי קלות
  • מפרום ברוטב
  • בורקס חצילים ובשר
  • עוגת שוקולד פרווה
  • טבחה כמוניה שעועית ובשר
  • סלט אבוקדו
  • צ’יפס מתנפח אבונפחא
  • סלט ביצים הכי טעים שיש
  • עוגת שוקולד מושלמת לגן
  • עוגיות שוקולד צ’יפס
דף הבית » דג מטוגן
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
דג מטוגן

דג מטוגן

יונית צוקרמן אוקטובר 24, 2020 11 תגובות

את מנת הדג של היום הייתי אוכלת בילדות בתור שניצל.

ההורים שלי היו אוכלים עם זה עם רוטב צ’רמלה שבתור ילדה לא ממש התחברתי לרטבים.

היום שאני בוגרת ואמא אני מבינה שלא הבנתי כלום בילדות חחחחח וחבל שלא אכלתי טוב חחח

בקיצור אפשר לאכול את זה כשניצל טעים

הסוד לטעם זה הבלילה הסודית של אמא שלי

והרוטב לצד יוצר את הדואט הכי מושלם שבכל ביס מרגישים טעמים שעושים טעים טעים

בקיצור לכו קנט חומרים ותגידו לי תודה

אז שנתחיל ?!

חומרים:

1 קילו פילה נסיכת הנילוס/פיחה בקלה /מרזולה/סול

בלילה:

3 ביצים m או 2  l

3/4 כוס מים

כוס ורבע-כוס וחצי קמח .

חצי צרור כוסברה קצוצה

תבלינים :כף אבקת מרק עוף,רבע כפית פלפל,חצי כפית מלח,חצי כפית פפריקה חצי כפית כורכום חצי כפית כמון.

רוטב צ’רמלה:

פלפל ירוק חריף קצוץ קטן קטן

פלפל אדום מתוק  קצוץ קטן

חצי צרור כוסברה קצוצה

כף לימון כבוש קצוץ

שמן זית

6-7 שיני שום קצוצים

מיץ מ2 מלימונים

תבלינים:כפית פפריקה,חצי כפית מלח ,רבע כפית פלפל חצי כפית כמון,כף עריסה .

טיגון:

שמן ,קמח.

אופן ההכנה :

מתחילים עם הכנת הרוטב שמים הכל בקערה ומערבבים.

לוקחים את פילה הנסיכה  חותכים את הפילה למנות כי המנות מגיעות בגודל ענק.אח”כ שמים את נתחי הדג בקערה עם מלח ומיץ לימון עם מים.כמות המלח היא כסו שמפזרים מלח לאורך הדגים ובערך חצי כוס מיץ לימון עם מים שמכסים את הדגים.משרים את הדג עשר דק .המטרה לנקות אותו וטיפה לכבוש אותו.

אחרי עשר דק שוטפים ומנגבים וטובלים בבלילה

הכנת הבלילה:

שמים את כל חומרי הבלילה בקערה ומערבבים.

כמות הקמח היא לפי העין.מרקם הבלילה צריך להיות כמו טחינה סמיכה.

אופן הכנת הטיגון.

טובלים בקמח.

הטבילה נועדה לייבש את הדג ועוזרת לבלילה להיצמד היטב לדג ולעטוף אותו היטב.

ככה בטיגון הוא יקבל ציפוי מושלם.

מטגנים עד הזהבה מלאה של נתחי הדג מכל צד.

מגישים לצד הרוטב.

בתאבון 😋

 

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

11 תגובות

  1. ריבי הגב אוקטובר 25, 2020 בשעה 2:00 pm

    היי יונית, קודם טובלים בבלילה ואז בקמח? או הפוך? לא כל כך הבנתי

  2. שחר הגב נובמבר 18, 2020 בשעה 10:26 am

    יצא מושלם! תודה רבה ❤️

    • שמחה הגב פברואר 28, 2022 בשעה 6:20 am

      בבקשה מה קודם קמח ולבלילה או בלילה וקמח

  3. שירלי הגב פברואר 22, 2021 בשעה 6:43 am

    היי יונית, טובלים בבלילה ואז בקמח? או להיפך? לא כ”כ ברור.

  4. עדי הגב אפריל 6, 2021 בשעה 5:11 pm

    לדעתי, קמח, טובלים בבלילה ושוב קמח ולשמן

  5. עמרן הגב אפריל 27, 2021 בשעה 3:59 am

    ההוראות וסדר ההכנה לא ברור לא יודעים מי קודם למי

  6. דאבו הגב יוני 5, 2021 בשעה 3:39 pm

    מקמחים קודם ואז מנערים לבלילה ולשמן

  7. דניז רוקח הגב ספטמבר 4, 2021 בשעה 7:09 am

    לאחר שאני טובלת את הדגים בבלילה ..אי אפשר לתגן כאה ..לכן אני טובלת לאחר הבלילה לפיירורי לחם ושושןם.ככה זה “סוגר את הדג”שהבלילה לא תנזל.

  8. יונית צוקרמן הגב דצמבר 16, 2021 בשעה 5:19 am

    כייף לקרוא
    תודה❤️

  9. חוה הגב מרץ 3, 2022 בשעה 1:55 pm

    ההכנה לא ברורה… טובלים בקמח ומטגנים? מתי שמים את הבלילה? תודה

  10. אורטל הגב יולי 28, 2022 בשעה 6:01 pm

    אפשר להכין עם פילה מושט?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • לחמניות בשר עסיסיות לחמניות בשר עסיסיות לחמניה עסיסית ומלאה בבשר שלא תשאיר אף אחד רעב...
  • בשר צלי קלאסי בשר צלי קלאסי בשר צלי זו המנה הכי קלה להכנה !נשבעת. זה רק נראה מ...
  • אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדן בתנור בקלי קלות !
  • כרוב ממולא כרוב ממולא כרוב ממולא זה אחד הדברים שאני אוהבת מילדות. פעם בחו...
  • חומוס מבושל בסגנון מרוקאי חומוס מבושל בסגנון מרוקאי     חומוס מרוקאי על פי ההלכה זה מתכון ק...
מתכונים חדשים

טירמיסו בקלי קלות

מפרום ברוטב

בורקס חצילים ובשר

עוגת שוקולד פרווה

טבחה כמוניה שעועית ובשר

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס