את מנת הדג של היום הייתי אוכלת בילדות בתור שניצל.
ההורים שלי היו אוכלים עם זה עם רוטב צ'רמלה שבתור ילדה לא ממש התחברתי לרטבים.
היום שאני בוגרת ואמא אני מבינה שלא הבנתי כלום בילדות חחחחח וחבל שלא אכלתי טוב חחח
בקיצור אפשר לאכול את זה כשניצל טעים
הסוד לטעם זה הבלילה הסודית של אמא שלי
והרוטב לצד יוצר את הדואט הכי מושלם שבכל ביס מרגישים טעמים שעושים טעים טעים
בקיצור לכו קנט חומרים ותגידו לי תודה
אז שנתחיל ?!
חומרים:
1 קילו פילה נסיכת הנילוס/פיחה בקלה /מרזולה/סול
בלילה:
3 ביצים m או 2 l
3/4 כוס מים
כוס ורבע-כוס וחצי קמח .
חצי צרור כוסברה קצוצה
תבלינים :כף אבקת מרק עוף,רבע כפית פלפל,חצי כפית מלח,חצי כפית פפריקה חצי כפית כורכום חצי כפית כמון.
רוטב צ'רמלה:
פלפל ירוק חריף קצוץ קטן קטן
פלפל אדום מתוק קצוץ קטן
חצי צרור כוסברה קצוצה
כף לימון כבוש קצוץ
שמן זית
6-7 שיני שום קצוצים
מיץ מ2 מלימונים
תבלינים:כפית פפריקה,חצי כפית מלח ,רבע כפית פלפל חצי כפית כמון,כף עריסה .
טיגון:
שמן ,קמח.
אופן ההכנה :
מתחילים עם הכנת הרוטב שמים הכל בקערה ומערבבים.
לוקחים את פילה הנסיכה חותכים את הפילה למנות כי המנות מגיעות בגודל ענק.אח"כ שמים את נתחי הדג בקערה עם מלח ומיץ לימון עם מים.כמות המלח היא כסו שמפזרים מלח לאורך הדגים ובערך חצי כוס מיץ לימון עם מים שמכסים את הדגים.משרים את הדג עשר דק .המטרה לנקות אותו וטיפה לכבוש אותו.
אחרי עשר דק שוטפים ומנגבים וטובלים בבלילה
הכנת הבלילה:
שמים את כל חומרי הבלילה בקערה ומערבבים.
כמות הקמח היא לפי העין.מרקם הבלילה צריך להיות כמו טחינה סמיכה.
אופן הכנת הטיגון.
טובלים בקמח.
הטבילה נועדה לייבש את הדג ועוזרת לבלילה להיצמד היטב לדג ולעטוף אותו היטב.
ככה בטיגון הוא יקבל ציפוי מושלם.
מטגנים עד הזהבה מלאה של נתחי הדג מכל צד.
מגישים לצד הרוטב.
בתאבון ?
היי יונית, קודם טובלים בבלילה ואז בקמח? או הפוך? לא כל כך הבנתי
יצא מושלם! תודה רבה ❤️
בבקשה מה קודם קמח ולבלילה או בלילה וקמח
היי יונית, טובלים בבלילה ואז בקמח? או להיפך? לא כ"כ ברור.
לדעתי, קמח, טובלים בבלילה ושוב קמח ולשמן
ההוראות וסדר ההכנה לא ברור לא יודעים מי קודם למי
מקמחים קודם ואז מנערים לבלילה ולשמן
לאחר שאני טובלת את הדגים בבלילה ..אי אפשר לתגן כאה ..לכן אני טובלת לאחר הבלילה לפיירורי לחם ושושןם.ככה זה "סוגר את הדג"שהבלילה לא תנזל.
כייף לקרוא
תודה❤️
ההכנה לא ברורה… טובלים בקמח ומטגנים? מתי שמים את הבלילה? תודה
אפשר להכין עם פילה מושט?
יש פטנט להןרדת עור הדג בקלות?
להוריד את העור כשהדג חצי קפוא