דודה חנה ז"ל הייתה האחות הקטנה של אמא .היא הייתה הצצה שלי לחיים בעיר הגדולה תל אביב.
היא עבדה בתור מטפלת בבתים של עשירים והייתה מטפלת כזו שמבשלת ומוציאה ילדים מהגן .אמא שנייה.
אמא שלי לעומת אחותה לא עבדה והייתה אמא במשרה גדולה.
בחופש הגדול דודה חנה נהגה לקחת אותי איתה לעבודה והייתי עוזרת לה ומשחקת עם ילדי הבית שטיפלה.
גביניות אכלתי פעם ראשונה שדודה הכינה למשפחה אני זוכרת כאילו זה היה אתמול איך שיגעתי את אמא שאני רוצה לאכול גביניות של דודה חנה.
אמא שלי אחרי שהכינה וטעמה אמרה שזה יהיה מתכון קבוע לחג שבועות.
אבל מה????אני אומרת לכם תעשו כל השנה!!
כי טעים ברמות ושווה כל ביס!
חומרים :
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
חצי כוס חלב
2 שקיות סוכר וניל הנמל
1 שקית אבקת אפיה הנמל
2 ביצים מידה m
150 חמאה רכה שהושארה בחוץ שעה -שעתיים
מילוי:
750 גרם גבינת טבורוג צימוקים מוכנה
או אפשר להכין בבית מילוי מ:
חצי קילו גבינת כנען
גביע שמנת חמוצה
2 חלמונים.
חצי גרידת לימון
כף תמצית וניל /2 שקיות סוכר וניל
1 כף אבקת סוכר.
ציפוי:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים רותחים
כפית תמצית וניל הנמל
אופן ההכנה :
שמים כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר ובעזרת וו לישה ללוש הכל 9-7 דקות.
אני יודעת שיש אבקת אפיה עם שמרים זה לא טעות זה המתכון!!
ואגב השמרים היבשים בעטיפה הכחולה של הנמל זה השמרים שאני משתמשת בהם מעל עשרים שנה ולא מחליפה באף חברה!!!!הכי טובים שיש בשוק לטעמי גם הסוכר וניל שלהם וגם האבקת אפיה שלהם מלווה אותי מילדות.
אחרי הלישה במיקסר יש להעביר את הבצק לקערה משומנת לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר להתפחה של 9 שעות לפחות .
המלצה שלי :
הכי טוב להכין את הבצק ערב קודם ובבוקר מוקדם להכין או להכין בבוקר מוקדם ואז בערב להוציא ולהכין.
את הבצק אנחנו מחלקים ל4 חלקים כל חלק מרדדים למלבן/ריבוע וכל ריבוע/מלבן מחלקים לריבועים קטנים.
שמים מלית במרכז.אני אישית קונה בכל מעדניה בסופר גבינת טבורוג צימוקים מוכנה וזה חוסך לי זמן,כלים וכסף
אם אתם לא רוצים או גרים בחול ואין לכם רשמתי לכם תחליף לגבינת טבורוג צימוקים.מערבבים את הכל ויש לנו מלית מהממת.
נחזור לפוסט.
אחרי שחילקנו את הבצק לקוביות יש לשים ביצה בשני קצוות הקיצוניים שימו לב לתמונה
וסוגרים כאשר החלק הראש נצמד אחרי מילוי גבינה והחלק השני עוטף אותו כמו בתמונה.
לוחצים לחיצה טובה שהבצק יתפס ולא יפתח באפיה.
אופים בתנור חם 180 מעלות מצב טורבו.
עד הזהבה.
בזמן הזה מכינים את הסירופ שמים הכל בקלחת ומביאים לרתיחה אחרי רתיחה סוגרים ויש לנו סירופ.לא לשכוח לערבב טוב שכל הסוכר נמס.
בהזהבה מוציאים את הגביניות ומברישים סירופ וניל הורס שזה חלק מהטעם הנוסטלגי
מתעלפים מתענגים ואומרים תודה יונית ?
המתכון בשיתוף פעולה עם הנמל
יונית
הכמויות הכתובות שונות ממה שאת אומרת בסרטון. מה נכון?
למה יוצא לי בהתחלה בצק גושי ויפה ואז עם המשך הלישה הוא נהייה דביק ולא נעים?
האם הגביניות עוברות טוב הקפאה?
נראות מעולה יאמי,
שאלה בבקשה, האם אפשר להחליף חמאה בשמן?
היי יונית, חייב מצב טורבו בתנור? אין לי תוכנית של טורבו בתנור..
הגבינות המילוי יצא לא מתוק מפסיק וזה הרס את הטעם
איזו גבינה מתוקה אפשר במקום גבינת צימוקים?