ראש השנה בלי בשר ראש, זה לא ראש השנה 🙂
התבשיל הזה מהיום שאני זוכרת את עצמי מופיעה בכל חג/ אירוע או שישי שיש אורחים או שבא לי לפנק ככה את המשפחה
הוא קל מאד להכנה , כל מה שצריך ללכת לקצב טוב כמו הקצב שלי אילן טרבלסי מהשוק ברמלה.
אני אומרת לו אילן אני רוצה לעשות בשר ראש והוא כבר יודע מה להכין לי 🙂
אני באה הבייתה זורקת את הבשר לסיר,מתפנה לשעתיים עושה סידורים אחרים, חוזרת מוציאה תא הבשר, מקררת
ואם אין לי זמן להמשיך אני מכניסה למקרר או מקפיאה ומתי שאני רוצה אני מוציאה, מעמידה 5 דק סיר ויש לי שקט 🙂
מסקנה?! אפשר לבשל את הבשר , לחתוך ולהקפיא בכדי להקל על הבישולים !
ואפשר הכל ביום אחד רק קחו בחשבון שביום אחד זה 5 שעות סה"כ לא עבודה פיזית, תרגעו !!זמן בישול וביניים .
המנה הולכת נפלא עם כיכר לחם, עוד יותר נפלא על מצע של קוסקוס, וגם על מצע של אורז לבן 🙂
המנה הזו זה מסורת וחלק מבישולי המטבח המרוקאי.
אז קדימה בואו נלמד בכדי שגם אתם תהנו
חומרים:
קילו בשר ראש
1/2 קילו גידי בשר
10-12 שיני שום
חצי צרור כוסברה
עלי דפנה , פלפל אנגלי, פפריקה, מלח, פלפל, כורכום, כמון
300 גרם חומוס שהושרו כל הלילה במים .
2-3 פלפל שאטה יבשים
2 פלפלים חריפים
אופן ההכנה :
את הבשרים שמים בסיר עם מים [המים צריכים להיות ס"מ כיסוי ] עם 3 עלי דפני ו4 פלפל אנגלי ומבשלים במשך שעתיים.
את החומוס משרים לילה קודם , ולפני שהוא נכנס לסיר מבשלים אותו חצי שעה עם שקית אבקת אפיה שתגרום לו לריכוך ולקליפה להתקלף. אמא שלי מקלפת את כל החומוס ואני חייבת לציין את זה. אני לפעמיים מתעצלת ומבשלת עם קליפה[סליחה אמא ]
אז אחרי חצי שעה בישול מסננים את החומס ואתם תראו לבד הקליפה בגלל אבקת האפיה מתקלפת בקלי קלות .מה שאומר שהאבקת אפיה עושה את העבודה יפה, שוטפים טוב ומניחים בצד
אחרי שעתיים מוצאים את הבשר מקררים, את המים שומרים לרוטב לא זרקים.
חותכים את הבשר לקוביות בגודל של 2-3 ס"מ את השומן לא מורידים לא לדאוג בזמן הבישול הוא יורד לבד. אפשר למי שרוצה להוריד אבל זה חלק מהטעם של הרוטב .
לוקחים סיר סוטאץ שמים רבע כוס שמן , ו8 שיני שום, אחרי דקה של טיגון קל של השום מוסיפים את הפלפלים החריפים והיבשים [שאטה ] אפשר לקצוץ ואפשר להשאיר שלם אני קוצצת כי אין אצלי בעיה של חריף. אם יש בעיה אז להשאיר שלמים ולתת למי שאוהב את הריף בהגשה J
אחכ מוסיפים את התבלינים על מנת לפתוח אותם בשמן . כף פפריקה מתוקה כפית פפריקה חריפה, רבע כפית כורכום, רבע כפית פלפל שחור וכפית שטוחה של כמון.
מערבבים הכל היטב, מוסיפים את הירק והחומוס, מערבבים שופכים 2 כוסות נוזל של הבשר שבישלנו.
מכניסים את הקוביות הבשר שחתכנו. אם חסר מים מוסיפים .[בערך עוד חצי כוס 3/4 כוס אני מוסיפה ] המים צריכים להיות בגובה הבשר מכסה אותו.
לבשל על אש קטנה במשך שעה עד ריכוך הבשר בערך שעה וחצי שעתיים.
לגבי הבשר ראש
את מבשלת אותו שלם ביחד עם הגידים כמו לצלי ואחר כך חותכת
ואת רושמת להכניס ירק האם הכונה לכוסברה או פיטרוזליה
תודה
בשר ראש אם קנית גוש שלם אכן כך עושים.יש מקרים שהקצב מראש חותך לכל ואז שימוש בסיר לחץ .יחסוך לך את התהליך .
אני שמה כוסברה מי שלא אוהב ישים פטרוזליה ויש כאלה ששמים גם וגם.
היי כמה זמן לבשל בסיר לחץ? ואם כבר סיר לחץ אז רק את הבשג? או אפשר את כל התבשיל?
לא כי הריאות והגידים צריכים לעבור תהליך ראשוני שזה בעצם ניקוי גם.אחכ תבשל בסיר לחץ ותקצר זמן
במקום חומוס שמתי פול טרי/קפוא לכבוד פסח יצא מושלם! יונית את אכן מלכה כל מתכון שלך יוצא מדהים!
גם את שאילתרת ככה ?
איך מתנהגים עם הגידים??
האם זמן הבידול כמו בשר הראש? צריך לנקות אותם, באיזה גודל חותכים אותם?
גידים זה בדיוק בשר ראש/ריאות וצריך יותר זמן בישול.
זה מגיע בדכ נקי רק לחתוך אחרי הבישול.
את הבשר מבשלים על אש נמוכה?
ואת החומוס מבשלים עם בלי/עם מכסה על נמוכה/גבוהה?
היי יונית, קניתי את הספר שלך לאחרונה…, תענוג צרוף!!! יש לבעלי (אברך, בן תורה מרוקאי שחי, כותב ומחדש מנהגי יהדות מרוקו כמה תיקונים ? לגבי כמה דברים שציינת, הוא אלוף, מכל העולם יוצרים איתו קשר בנושאים רבים. אם מעניין אותך, בשמחה!!!) לעניינו .. לא בא לי על גידים ?וזה, אפשר להסתפק בבשר ראש? רוצה להכין לשבוע הבא להילולת רבי יצחק אבוחצירא… אשמח לתשובה מהירה.
תודה תודה!!!
היי אפשר לבשל בהתחלה את הבשר והגידים באותו הסיר?
יצא מעולה ! מדוייקת בהנחיות
תודה??
באהבה ❤️
היי.תודה על המתכונים המופלאים שלך.
הייתי רוצה לשאול לגבי כמות המלח במתכון? כמה צריך לשים?
היי, יקרה!
לא הבנתי את הפסקה האחרונה בקשר לזמן הבישול.?כתבת שעה עד לריכוך הבשר ואז הוספת בערך שעה וחצי/שעתיים. מה מהם?