בראוניז אגוזי לוז- ללא גלוטן נקרא בטח שם מפוצץ אע ?!
אבל בפועל זה מתכון של קלי קלות שאפשר להכין שמארחים מישהו שאוכל ללא גלוטן ולכבד את שאר האורחים שלא יאמינו כלל שזה ללא גלוטן !
גילוי נאות :מתכון בשיתוף פעולה עם קוואקר
אז שנתחיל ?
חומרים :
200 גרם שוקולד מריר 57 אחוז.
200 גרם חמאה
1/2 כוס מידה של סוכר
2 כפות ממרח אגוזי לוז.
4 ביצים מידה L
3/4 כוס (מידה) קוואקר ללא גלוטן טחון .
אופן ההכנה :
שמים בקערה את השוקולד המריר והחמאה ומכניסים למיקרו למשך 2 דקות עד שהמסה מלאה.
מוציאים ומערבבים היטב ולאחר מכן מוסיפים את הסוכר וממרח הלוז ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב
טוחנים את הקוואקר עד שמגיעים למרקם קמח (אני ממליצה מראש לטחון)
מוסיפים לקערה
ומערבבים עד שהקוואקר נטמע.
מעבירים לתבנית מלבנית .
אופים בתכנית במצב טורבו על 180 מעלות למשך 20 דקות ומוציאים.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לאחר שעתיים/שלוש במקפיא מוציאים וחותכים.
ומוכן להגשה
תבורכי. עוגה מהממת מתאימה לי כסוכרתי. מחליף הסוכר בסוכרלוז נוזלי. דל בפחמימות . אין עלייך.