מי שעוקב אחרי שנים יודע שאני אוהבת לעשות כמה שיותר בפחות עבודה ופחות זמן !
יש כאלה שיגידו תקתקנית .
ואני אומרת חסכנית בזמן !
כי אם יש בצק שהוא קסם ואפשר לעשות איתו מגוון דברים לא ננצל את זה ?
ברור שכן !
כי זמן,איכות וטעם זה מצרך מאד חשוב .
אז מקילו בצק החלטתי הפעם להכין לחמניות שום,סמבוסק גבינה ,ופיצות אישיות
שאגב הכל התחסל מהר מהר
אז אם בא לכם לגוון בשבועות לחסוך בזמן ולהנות זה בדיוק המתכון בשבילכם
שמאד קל להכנה !ותמיד מצליח
וחוסך לכם זמן אמרתי ?
אמרתי !
אז שנתחיל ?
חומרים לבצק :
קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2וחצי כוסות מים
חצי כוס שמן
כף מלח
אופן ההכנה :
שמים קמח מים סוכר שמרים בקערת המיקסר
מחכים כמה דקות
למה?
בגלל שאנחנו רוצים שהשמרים היבשים יתעוררו לחיים J
אז אחרי מנוחה של כמה דקות (בערך 10) מתחילים לערבל ואז מוסיפים את חצי כוס השמן וכף מלח. אחרי שהוספנו את המלח ממשיכים לערבל עוד עשר דק למה? כי אנחנו רוצים שרשת הגלוטן תפתח ויהיה לנו בצק גמיש ונוח לעבודה אחרי ערבול הבצק מתפיחים את הבצק לשעה ורבע .
אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק ל3 מהשליש הראשון מכינים לחמניות שום.
ללחמניות שום קורצים כדורים קטנים אותם מרדדים לנחש ועושים קשר
מניחים את הלחמניות קשר בתבנית ומברישים בביצה .
מתפיחים רבע שעה ולתנור שחומם מראש ל180 מעלות מצב טורבו .
כאשר הלחמניות יוצאים מברישים אותם בציפוי שמורכב מ50 גרם חמאה,חצי כפית שום כתוש קורט מלח ומעט פטרוזליה קצוצה .פשוט מערבבים הכל ומברישים את הלחמניות
לפיצות :
מחלקים לכדורים כל כדור משטחים לעיגול מניחים מעל רוטב פיצה או רסק עגבניות מעט גבינה צהובה מגורדת ותוספת שאוהבים זה יכול להיות זיתים או כל תוספת שרוצים
את הפיצות האישיות אופים בתנור על מצב טורבו שחומם מראש ל180 מעלות.
אופים את הפיצות עד הזהבה יפה של שולי הפיצה.
לסמבוסק גבינה
קורצים את הבצק לעיגולים קטנים כל עיגול משטחים ומניחים גבינת ג׳יבאן מגורדת
אופן הכנת המלית :מגרדים 150 גרם גבינת ג׳יבאן (גבינה עיראקית )ומערבבים עם 50 גרם גבינה צהובה
מניחים את מיקס הגבינות ואז סוגרים לצורת ירח מהדקים היטב את השוליים ומברישים בביצה קצת שומשום מעל ואתם מסודרים !
כמו כן אפשר להכין מהבצק לחמניות גבינה,קאדה ,בייגלה ועוד
בהצלחה
תודה על המתכון, נראה אחלה. שאלה קטנה… אופים על 180 מעלות אבל למשך כמה זמן בערך?
יצא ממש טעים – כמה הערות.
1. את סמבוסק גבינה אפיתי במשך 14 דקות בתנור לא טורבו
2. את הפיצות אפיתי במשך 12 דקות בתנור לא טורבו
3.מהכמות הזאת יוצאים די הרבה מאפים… אני חושב שבכייף אפשר בפעם הראושנה להכין חצי
מהבצק ולוותר על הלחם שום. אני בטוח שגם הוא יוצא טעים אבל לנו הספיקו שני הסוגים
בהצלחה !
שלום!
ברצוני לשאול כמה שאלות
1. האם ניתן להכין את הבצק עם קמח כוסמין?
2. האם אפשר לעשות עם הבצק גם לחמניות רגילות?
אשמח לתגובה מהירה תודה