יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • קובניות בטעם חמאה ושום
  • קוביות בשר עם תפוא
  • הפסטלים של רונן
  • קציצות עוף וכרובית
  • פשטידת תרד בקלי קלות
  • עוגת קרמבו גרסת 2022
  • בואיקוס גבינה וזיתים כשר לפסח
  • קראמבל תפוחים ואגסים
  • פשטידת מצות
  • קציצות בשר כשרות לפסח
דף הבית » בולו עוגיה תוניסאית
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
בולו עוגיה תוניסאית

בולו עוגיה תוניסאית

יונית צוקרמן ספטמבר 12, 2018 14 תגובות

בולו היא עוגיה לא הכי יפה אבל היא בהחלט מאד טעימה.נוהגים להכין אותה לצאת צום יום כיפור.בחורף היא מושלמת לטבילה בתוך התה.או בקיץ לצד רוזטה (משקה שקדים).הגרסה שלי היא הגרסה התוניסאית שאמא שלי למדה מהשכנה הצמודה שלה אילנה.(אלן בצרפתית )

אילנה הייתה רומניה שנשואה לבעל תוניסאי .היא הייתה ג’ינג’ית קצוצת שיער עם עיניים ירוקות ירוקות.אבא שלי ז”ל אהב את העוגיות האלה מאד. ואין דבר שאבא היה אוהב ואמא לא הייתה מכינה לו.

לאבא שלי היו חברים מכל העדות ומידי פעם אמא “חוטאת” ומכינה עוגיות לא של העדה.

היום שהכנתי את העוגיות כל ההכנה חשבתי על אבא שלי ז”ל.כמה החגים מגדילים את החור ואת הכאב שבגעגוע אל אבא ..

בזמן האחרון אני מנסה להחיות אותו כל פעם מחדש דרך האוכל שהוא אהב.אבל עדיין הצחוק שלו והחוכמת חיים שלו חסרה לי מאד.

אם הוא היה  חיי. אין ספק שתוך שעה מהרגע שהעוגיות יצאו מהתנור הייתי מוצאת את עצמי אצלו בחדר. מביאה לו שקית לטעום והוא ישר היה מחביא מתחת לכרית ועושה לי עם היד לכי לכי שאמא לא תשים לב .

ואחכ בשקט הוא היה עושה לי היד כמו לייק שזה אליפות.

ואמא שלי להבדיל ממנו אף פעם לא  מחמיאה…אוי וי זמיר שמישהי תעשה יותר טוב ממנה .או בדיוק כמוה ..? חס וכרפס.

אבל מה יאמר לזכותה שהמתכונים שלה תמיד מדוייקים והיא מסבירה בדיוק כמו שצריך ♡

אז שנתחיל ?

חומרים :

3 ביצים מידה l

כוס מידה סוכר או חד פעמי שתיה חמה

כוס שמן

2 סוכר וניל.

1 אבקת אפיה

4-5 כוסות קמח.

כוס צימוקים שטופים ויבשים

כוס שקדים קלופים וקלויים קלות

2 כפות שומשום

כף אניס טחון.

100 גרם שוקולד מריר קצוץ או אפשר שוקולד צ’יפס

כף גרידת תפוז

אופן ההכנה :

במיקסר עם וו גיטרה אני שמה ביצים סוכר וסוכר וניל. מקציפה דקה.מוסיפה כוס שמן ומקציפה עוד 3 דקות.מוסיפה אבקת אפיה וקמח רגיל ומערבלת.

אני מוסיפה קמח בשלב ראשוני 4 כוסות קמח.מערבלת עוצרת את הבצק.בודקת אותו.אם הוא דביק אבל יציב הוא בסדר מבחינתי ואני מוסיפה את שאר החומרים.

אבל אם הוא דביק נוזלי אז אני מוסיפה עוד חצי כוס עד 5 כוסות.לי יצא היום למשל 4 וחצי כוסות קמח.וזה בגלל שקמח שונה מחברה לחברה.לכן אני מציינת שזה או 4 או 4.5 או 5 כוסות.

הבצק לא צריך להיות כמו ללחם אחיד ונוח לעבודה אלא קצת דביק.

בשלב הזה אני מוסיפה את הצימוקים השקדים והשומשום,אניס ואת השוקלד המריר

אמא שלי הייתה מוסיפה לכל עוגיה את השוקולד בנפרד .אני חושבת שזה מיותר מערבבת את הכל ביחד.הבצק אומנם מקבל צבע חום אבל לדעתי הטעם של הבולו יותר טעים עם הגוון של הטעם של השוקולד המריר

אני שמה את הבצק במקרר לשעתיים מנוחה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/09/VID_344530621_055915_475.mp4

מפזרת על השיש שומשום ושקדים טבעים.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/09/VID_344540226_024834_485.mp4

קורצת כדור קטן .עושה נקניק מכווצת בצדדים שמה שקד באמצע טובלת בשומשום.

אופה בתנור חם 170 מעלות עד הזהבה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/09/VID_345070614_221220_117.mp4

יש כאלה שמשאירים את כל העוגיות בתנור אחרי שמכבים את התנור לעוד התייבשות.

אני מעדיפה קצת רכות אז אופה עד הזהבה .

הערות:

אפשר לעשות רולדות ואחכ לפרוס ולייבש בתנור.

אני אישית מעדיפה להכין אישי.

בהצלחה ♡

העוגיה יוצאת יבשה אבל טעימה.טובלים אותה בתה ונהנים.

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

14 תגובות

  1. אורית הגב ספטמבר 18, 2018 בשעה 10:36 am

    המתכונים מעולים פשוט להכנה ותוצאות מהממות
    כשהכנתי זה הרגיש לי בצק של בישקוטים וקצת חששתי אבל התוצאה מעולה
    ישר כוח שנה טובה וחתימה טובה

  2. נופר הגב ספטמבר 20, 2018 בשעה 1:27 pm

    יונית תודה תודה על המתכון של העוגיות בולו כל כך החזרת אותי לטעם של סבתא שלי ז”ל שהייתה מכינה. אני ממש מרגישה כאילו סבתא שלי הכינה אותם עכשיו הרגשה עילאית וכל זה בזכות המתכון שלך. תודה!

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 6:09 pm

      לכבוד לי באהבה }{

  3. רחלי הגב ספטמבר 30, 2018 בשעה 2:19 pm

    מאד נהנית מהמתכונים שלך בעיקר שמחה שמצאתי את המתכון לעוגיות בולו אימי זל היתה מכינה לצאת כיפור והיינו אוכלים יחד עם ריבת חבושים. לא ככ זכרתי את המתכון.עשיתי כל מיני נסיונות עד שמצאתי את המתכון שלך שהוא wow שלמות בול אותו מתכון שאימי היתה מכינה. הכנתי ויצא מאד טעים .תודה על המתכון

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 5:55 pm

      כייף גדול לקרוא , באהבה }{

  4. שרה הגב אוקטובר 7, 2019 בשעה 5:21 pm

    האם אפשרי ללא שוקולד

  5. מאיה הגב אוקטובר 15, 2019 בשעה 3:21 pm

    יונית יקרה
    העוגייה מושלמתתתת ❤️❤️
    שאלה קטנה, למה השקד לא נדבק לי לעוגייה כל השקדים נפלו
    אבל עדיין כל תכולת התבנית נעלמה כלא הייתה ….

  6. שרית הגב פברואר 17, 2020 בשעה 4:46 pm

    יונית שלום
    הכוס שקדים ו2 כפות שומשום זה על העוגיה?

  7. סלביה דוייב הגב אוגוסט 17, 2020 בשעה 4:23 am

    הבולו טעים מאוד 👏👏♥️🌺

  8. אסף רוזנקרנץ הגב ספטמבר 24, 2020 בשעה 6:36 pm

    יש לך מתכונים! חבל על הזמן!
    אסף,רוזנקרנץ!

  9. ליאורה הגב ספטמבר 26, 2020 בשעה 7:52 pm

    בגילי המופלג מתחילה לאהוב את המטבח ואת היחידה שנדבקתי אליך.עשיתי את הקציצות עדשים וקציצות של סבתא סולטנה ואת הבולו.הכל בזכות הסגר.איך אני שומרת על הבולו שיהיה טרי וכמה זמן הוא מחזיק מעמד.מאחר ואין אורחים אז אנחנו הבולו והקורונה😍יישר כח ושנה טובה

  10. דניאל הגב פברואר 14, 2021 בשעה 5:44 am

    שלום,
    סבתא שלי הייתה משתמשת במיץ תפוזים גם. האם ניתן להוסיף? ואם כן, במקום מה?
    תודה!

  11. יפה הגב ספטמבר 14, 2021 בשעה 6:29 pm

    מתכון מעולה.היחידי שיצא פריך וטעים.

    • יונית צוקרמן הגב ספטמבר 14, 2021 בשעה 8:17 pm

      איזה כייף לקרוא…תודה!

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו...
  • עוגת שמרים שוקולד בטעם של פעם עוגת שמרים שוקולד בטעם של פעם עוגת שמרים במילוי קלאסי, מילוי של סבתא שלי, סבתא שלכם...
  • קציצות עוף וכרובית קציצות עוף וכרובית   את השראה לקציצות האלה ראיתי ברילס של בלוג...
  • קובה דלעת קובה דלעת מדריך מלא צעד צעד להכנת קובה דלעת טעימה...
  • כרוב ממולא כרוב ממולא כרוב ממולא זה אחד הדברים שאני אוהבת מילדות. פעם בחו...
מתכונים חדשים

קובניות בטעם חמאה ושום

קוביות בשר עם תפוא

הפסטלים של רונן

קציצות עוף וכרובית

פשטידת תרד בקלי קלות

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס