בולו היא עוגיה לא הכי יפה אבל היא בהחלט מאד טעימה.נוהגים להכין אותה לצאת צום יום כיפור.בחורף היא מושלמת לטבילה בתוך התה.או בקיץ לצד רוזטה (משקה שקדים).הגרסה שלי היא הגרסה התוניסאית שאמא שלי למדה מהשכנה הצמודה שלה אילנה.(אלן בצרפתית )
אילנה הייתה רומניה שנשואה לבעל תוניסאי .היא הייתה ג'ינג'ית קצוצת שיער עם עיניים ירוקות ירוקות.אבא שלי ז"ל אהב את העוגיות האלה מאד. ואין דבר שאבא היה אוהב ואמא לא הייתה מכינה לו.
לאבא שלי היו חברים מכל העדות ומידי פעם אמא "חוטאת" ומכינה עוגיות לא של העדה.
היום שהכנתי את העוגיות כל ההכנה חשבתי על אבא שלי ז"ל.כמה החגים מגדילים את החור ואת הכאב שבגעגוע אל אבא ..
בזמן האחרון אני מנסה להחיות אותו כל פעם מחדש דרך האוכל שהוא אהב.אבל עדיין הצחוק שלו והחוכמת חיים שלו חסרה לי מאד.
אם הוא היה חיי. אין ספק שתוך שעה מהרגע שהעוגיות יצאו מהתנור הייתי מוצאת את עצמי אצלו בחדר. מביאה לו שקית לטעום והוא ישר היה מחביא מתחת לכרית ועושה לי עם היד לכי לכי שאמא לא תשים לב .
ואחכ בשקט הוא היה עושה לי היד כמו לייק שזה אליפות.
ואמא שלי להבדיל ממנו אף פעם לא מחמיאה…אוי וי זמיר שמישהי תעשה יותר טוב ממנה .או בדיוק כמוה ..? חס וכרפס.
אבל מה יאמר לזכותה שהמתכונים שלה תמיד מדוייקים והיא מסבירה בדיוק כמו שצריך ♡
אז שנתחיל ?
חומרים :
3 ביצים מידה l
כוס מידה סוכר או חד פעמי שתיה חמה
כוס שמן
2 סוכר וניל.
1 אבקת אפיה
4-5 כוסות קמח.
כוס צימוקים שטופים ויבשים
כוס שקדים קלופים וקלויים קלות
2 כפות שומשום
כף אניס טחון.
100 גרם שוקולד מריר קצוץ או אפשר שוקולד צ'יפס
כף גרידת תפוז
אופן ההכנה :
במיקסר עם וו גיטרה אני שמה ביצים סוכר וסוכר וניל. מקציפה דקה.מוסיפה כוס שמן ומקציפה עוד 3 דקות.מוסיפה אבקת אפיה וקמח רגיל ומערבלת.
אני מוסיפה קמח בשלב ראשוני 4 כוסות קמח.מערבלת עוצרת את הבצק.בודקת אותו.אם הוא דביק אבל יציב הוא בסדר מבחינתי ואני מוסיפה את שאר החומרים.
אבל אם הוא דביק נוזלי אז אני מוסיפה עוד חצי כוס עד 5 כוסות.לי יצא היום למשל 4 וחצי כוסות קמח.וזה בגלל שקמח שונה מחברה לחברה.לכן אני מציינת שזה או 4 או 4.5 או 5 כוסות.
הבצק לא צריך להיות כמו ללחם אחיד ונוח לעבודה אלא קצת דביק.
בשלב הזה אני מוסיפה את הצימוקים השקדים והשומשום,אניס ואת השוקלד המריר
אמא שלי הייתה מוסיפה לכל עוגיה את השוקולד בנפרד .אני חושבת שזה מיותר מערבבת את הכל ביחד.הבצק אומנם מקבל צבע חום אבל לדעתי הטעם של הבולו יותר טעים עם הגוון של הטעם של השוקולד המריר
אני שמה את הבצק במקרר לשעתיים מנוחה.
מפזרת על השיש שומשום ושקדים טבעים.
קורצת כדור קטן .עושה נקניק מכווצת בצדדים שמה שקד באמצע טובלת בשומשום.
אופה בתנור חם 170 מעלות עד הזהבה.
יש כאלה שמשאירים את כל העוגיות בתנור אחרי שמכבים את התנור לעוד התייבשות.
אני מעדיפה קצת רכות אז אופה עד הזהבה .
הערות:
אפשר לעשות רולדות ואחכ לפרוס ולייבש בתנור.
אני אישית מעדיפה להכין אישי.
בהצלחה ♡
העוגיה יוצאת יבשה אבל טעימה.טובלים אותה בתה ונהנים.
המתכונים מעולים פשוט להכנה ותוצאות מהממות
כשהכנתי זה הרגיש לי בצק של בישקוטים וקצת חששתי אבל התוצאה מעולה
ישר כוח שנה טובה וחתימה טובה
יונית תודה תודה על המתכון של העוגיות בולו כל כך החזרת אותי לטעם של סבתא שלי ז"ל שהייתה מכינה. אני ממש מרגישה כאילו סבתא שלי הכינה אותם עכשיו הרגשה עילאית וכל זה בזכות המתכון שלך. תודה!
לכבוד לי באהבה }{
מאד נהנית מהמתכונים שלך בעיקר שמחה שמצאתי את המתכון לעוגיות בולו אימי זל היתה מכינה לצאת כיפור והיינו אוכלים יחד עם ריבת חבושים. לא ככ זכרתי את המתכון.עשיתי כל מיני נסיונות עד שמצאתי את המתכון שלך שהוא wow שלמות בול אותו מתכון שאימי היתה מכינה. הכנתי ויצא מאד טעים .תודה על המתכון
כייף גדול לקרוא , באהבה }{
האם אפשרי ללא שוקולד
יונית יקרה
העוגייה מושלמתתתת ❤️❤️
שאלה קטנה, למה השקד לא נדבק לי לעוגייה כל השקדים נפלו
אבל עדיין כל תכולת התבנית נעלמה כלא הייתה ….
יונית שלום
הכוס שקדים ו2 כפות שומשום זה על העוגיה?
הבולו טעים מאוד ??♥️?
יש לך מתכונים! חבל על הזמן!
אסף,רוזנקרנץ!
בגילי המופלג מתחילה לאהוב את המטבח ואת היחידה שנדבקתי אליך.עשיתי את הקציצות עדשים וקציצות של סבתא סולטנה ואת הבולו.הכל בזכות הסגר.איך אני שומרת על הבולו שיהיה טרי וכמה זמן הוא מחזיק מעמד.מאחר ואין אורחים אז אנחנו הבולו והקורונה?יישר כח ושנה טובה
שלום,
סבתא שלי הייתה משתמשת במיץ תפוזים גם. האם ניתן להוסיף? ואם כן, במקום מה?
תודה!
מתכון מעולה.היחידי שיצא פריך וטעים.
איזה כייף לקרוא…תודה!
בולו ניסתי כמה מתכונים ולא הגעתי ליעד המתכון שלך פשוט אליפות הגעתי ליעד תודה