ארטישוק זה ירק שמתבשל קבוע במטבח המרוקאי.
פעם זה היה לפי העונות אמא הייתה קונה ארגזים והייתי יושבת שעות איתה לקלף ולהקפיא כי ארטישוק זה עונתי.
עד שהגיע עידן הקפואים והשימורים ואז אמא הייתה מבשלת אותו כל שבוע פעם כתוספת פעם כמנה עיקרית הכוונה שהארטישוק היה ממולא עם בקר/ בעוף על מצע אפונה וכרפס או ברוטב צהוב או ברוטב אדום.
ובחגים תמיד היה טוויס צבעוני עשיר יעני אבל בנינו זה אותה הגברת בשינוי אדרת.
חוץ מדודה אחת שלי שהייתה אמיצה והכינה ארטישוק במילוי מוח ונתנה פייט לכל הדודות והסבתות.
יום אחד אולי גם אני אכין את המתכון ואקדיש את המתכון ופוסט לדודה סוליקה.
עד אז יש לנו עוד הרבה מתכונים טעימים ללמוד?
לפני שאני מתחילה תדעו לכם שאני מכורה למתכון הזה וכל פעם שאני מכינה אני צורחת כמה זה טעים לי ולמה רק בחגים אמא הייתה מכינה.
אז שנתחיל ?!
לעיסה :
300 גרם בשר טחון
בצל גדול קצוץ
2 כפות גדטשות פירורי לחם
1 תפוא מגורד
כפית מלח חצי כפית פלפל שחור כפית כמון
ביצה אחת.
טיגון:
כוס קמח
3-4 ביצים מקושקשות.
לתבשיל :
12 לבבות ארטישוק(2שקיות קפואות )
בצל ענק או 2 בינוני
4 פלפלים בצבעים שונים
2 ענפים של כרפס כולל העלים
חצי כפית כורכום,כף סוכר,כף אבקת מרק בצל כף אבקת מרק עוף רבע כפית מלח חצי כפית פלפל שחור.
אופן ההכנה :
שמים את חומרי העיסה של הקציצות בקערה ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
את לבבות הארטישוק אני מבשלת במים עם מלח עד ריכוך קל.אחכ אני מסננת מקררת ואז שמה מילוי.
ממלאים את לבבות הארטישוק במילוי קציצה.
טובלים כל ארטישוק ממולא בקמח ואחכ בביצה
ומטגנים עד הזהבה מלאה מכל צד של לבבות הארטישוק.
אופן הכנת התבשיל:
מטגנים את הבצל והפלפלים כמה דק עד שהפלפלים מתרככים מעט .
מוסיפים את הכרפס ומטגנים עוד דקה שתיים.מוספים תבלינים
ומערבבים ומעל שופכים 2 וחצי כוסות מים רותחים.מערבבים הכל היטב .ואז מכניסים את לבבות הארטישוק המטוגנים מורידים את הלהבה לאש נמוכה ומבשלים עשרים דק חצי שעה.
ומתעלפים.
הי. בעיסה רואים ירק ובמתכון לא כתוב כלום… התפספס משהו?
היי אפשרי לדלג על השלב של הטיגון?
אשמח לדעת אם יעבוד ללא טיגון, נראה מושלם ומגרה . אשמח לשליחת מתכונים במיוחד עם ארטישוק.