הפעם ליאור היא לא בעלת המתכון לפי הכותרת של המתכון אלא הבת שלי .
ואתם בטח (או שלא )שואלים אז למה המתכון נקרא ככה ?!
ואז ?אני אענה לכם ? לא בגלל שזה התבשיל האהוב עליה ואני מכינה במיוחד רק לה?
אלא בגלל כאשר אני מכינה את הסיר יש לה נטייה לאכול לנו את כל האצבעות אנוריקוט ולהשאיר לנו רק את הפטריות חח
בבית אצלנו זה הפך לבדיחה בבית מאחר והיא מגלה כל פעם נחישות והתמדה להשאיר לנו רק את הפטריות חחח
וכל חמישי היא דואגת לשאול אם השבת אני מכינה אצבעות???? טוב נו היא צריכה להיות בהיכון חחחח
סתם סתם אני אומנם מסתלבטת אבל שתדעו לכם אין אושר יותר גדול מלהכין למישהו משהו שהוא אוהב וטעים לו. ואני מוכנה תמיד להכין ושאלו יהיו הצרות שלנו
ולפני שהיא תחסום אותי בכל המדיות האפשריות בגלל הפוסט הזה אני אגיד לכם שזה קרה פעם פעמיים וסתם הדבקנו לנו דחקה בבית????
אבל היייי ככה זה החיים אנחנו אוספים אוסף חוויות שכייף להיזכר ולהסתלבט.
את האצבעות אנטריקוט אני מזמינה מהאקדמיה לבשר יש להם משלוחים לכל הארץ !!
הכרתי את גיא ואורי הבעלים בעקבות משבר הקורונה ואני שמחה על כך כי זכיתי להכיר אנשים טובים ,איכותיים,מהממים שהפכו לחברים שלי (זה הכי כייף לי ) שנתקעו עם סחורה בגלל סגירת השוק המוסדי .
וגאה בהם שהם הקימו אתר מהמם מושקע ברמה וכמו רבים מאיתנו נלחמים לשרוד את התקופה המקורננת הזו שאני מתפללת כבר שתחלוף מעלינו ומאיתנו .
יש להם בשר איכותי מגיע קפוא מסודר נקי והכי חשוב כל הזמנה שלכם עוברת בקרה ופיקוח.
וכל מה שצריך לבחור מה מכינים להפשיר וביייי
מי שעוקב באינסטוש רואה איזה קיטים שווים יש להם אם זה למנגל /לשבת /לחג.ועל על קיט יש לכם הטבה שת מאה שקלים.עם קוד yonit100 (לאתר לחצו פה )
אז במקום לחפש איפה יש אצבעות כי אני יודעת שלא כל קצביה מחזיקה את זה,אני מפרגנת באהבה לאקדמיה לבשר שהם מעולים גם בשירות וגם במחיר
לאתר לחצו פה
זהו את הטוב שלי להיום עשיתי עכשיו נחזור למתכון.
המתכון קל קל קל להכנה מה זה קל עשר דק עבודה וזה שלכם .
אין בו הרבה תבלינים וזה סוד הטעם .
אז למה אתם מחכים ?
מתחילים !!!
חומרים :
שקית של קילו וחצי אצבעות אנטריקוט(זה לא המון זה מתכווץ בבישול )
2-3 בצלים
2 סלסלאות פטריות או 2 קופסאות פטריות שלמות שימורים.
מלח פלפל מרק עוף כורכום.
אופן הכנה :
קלי קלות אמרתי ?!
כן קרציה חחח
לוקחים סיר שנכנס לתנור אם אין לכם אז תכינו הכל בסיר כמו שאני רושמת בשלבים ובמקום להכניס את הסמר שלא מתאים לתנור פשוט תשפכו לתבנית ותעטפו אותה בנייר אפיה ונייר כסף.זה יקח לכם עוד כמה דק עבודה אבל לפחות תצליחו להכין את המתכון?
שמים שמן בתחתית הסיר ומחממים את השמן דקה שתיים.בזמן הזה פורסים את הבצלים לפרוסות ומוסיפים לסיר עם השמן שחיממנו.
מטגנים 2-3 דקות ובנתיים שוטפים את אצבעות האנטריקוט ומוסיפים לבצל
מטגנים הכל ביחד עד שהאצבעות צרובות מכל צד.
צרוב הכוונה צבע חום מכל צד
מוציאים אותם החוצה בעזרת מלקחיים /מזלג.
מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן את הבצל והפטריות עד שהפטריות מתחילות להתכווץ.
מוסיפים כפית כורכום ,כפית פלפל שחור גרוס כף מלח כף מרק עוף.מערבבים הכל.
שופכים 2 ורבע עד שתיים וחצי כוסות מים רותחים ומערבבים .הכוס היא כוס מידה .
אני תמיד שופכת 2 מערבבת היטב מכניסה את הבשר ואז רואה אם צריך להוסיף רבע או חצי .
סוגרים את הסיר .
אם אין לכם סיר לתנור זה הזמן חברים להעביר לתבנית.
מכניסים את הסיר או התבנית לתנור חם 180 מעלות מצב טורבו לשעה וחצי שעתיים .
אני מציעה בגלל שלכל תנור עוצמה משלו שבפעם הראשונה תבדקו אם זה שעה וחצי או שעתיים עד שהבשר רך.
בודקים את זה באמצעות מזלג.אם המזלג נכנס בקלות אז זה רך.
אפשר גם לטעום כמוני אבל אחכ אל תתלוננו אם תראו כמוני חחחח
זה נהדר על מצע פירה או אורז לבן או ככה עם חצי כיכר לחם
אופציה יונית לא חובה !:
אם מכינים בשישי אני אוהבת שעה או שעתיים לפני כניסת השבת לשים בתנור על מאה מעלות זה עושה אותו נמס נמס בפה
איזה ירק אפשר במקום פטריות? הילדים שלי פחות אוהבים
איפה קונים אצבעות אנט' בשקית?
את האלופה הפרטית שלי.
כל מתכון שלך שהכנתי יצא מ??ושלםםםםםם.
אני גרה בחו"ל ואין כאן אצבעות אנטריקוט. האם ניתן להשתמש בסטייק אנטריקוט ולחתוך אותו לרצועות?
תודה רבה.
אפשרי לדעתי זה אותו הדבר פשוט פה זה כבר נמכר חתוך.
אני קונה סטייקים שלמים עם העצם ואת כל החלקים שלא יוצעים טוב כסטייק חותכת לרצועות ומכינה כל מיני תבשילים ?
היי, מכניסים את הסיר לתנור יחד עם המכסה של הסיר??
ליגה אליפות כל מה שמזרח תיכון וכדור הארץ, נפלא וקללללל. מתה על הדרך והבישולים. אוהבת את המטבח כמוך, ומנסה .כיף.תודה עלייך???
תודה על המתכון.
מכסים את הסיר?
חן חן על המתכון הקל. עדיין לא הכנתי, אבל ראיתי מתכון שלך בתוספת של ערמונים ותיבול של מרק בצל ומרק פטריות. מה עדיף בעינייך? אני רוצה להכין לראש השנה. תודה רבה ושנה טובה.
אפשר לעשות עם תפוחי אדמה במקום פטריות??
אם אני רוצה להכין לשבת בצהריים .אפשר להכין ביום שישי ורק בשבת להכניס לתנור?
אצבעות אנטריקוט מתאימות לבישול כזה ארוך יחסית? זה לא יוצא יבש?
לכסות באפיה בתנור? או פתוח?