שישי הזה הכנתי סיר אסאדו עם פטריות ובצלים והמשפחה פשוט התענגה!
הכנתי פירה ליד והשילוב של בשר האסאדו הרך עם הפטריות והרוטב מעל שמרטיב את הפירה יצרו את הביס המושלם.
מנה שכייף להכין בחורף ולהתחמם.
אמא שלי הייתה מכינה לנו בחורף ותמיד הייתי שואלת למה לא בקיץ?! ואז היא הייתה עונה לי בקיץ יש דברים טעימים יותר.אני למשל מכינה כל שנה ומאמינה שהמתכטן יעבור בירושה לבנות שיכינו מתי שבא להם.זה בעצם הכייף בלשמר מתכונים ולהעביר הלאה.
מנה נפלאה לארוחת שבת /חג.
לא קשה להכנה !
רבע שעה על השעון וזה שלכם.
אז שנתחיל ?!
חומרים:
3 -2 קילו אסאדו עם עצם חתוך לחתיכות אדום אדום
3 בצלים פרוסים
2 סלסלאות פטריות שטופות וחתוכות לרבעים
כף אבקת מרק פטריות
כף פפריקה
רבע כפית מלח , חצי כפית פלפל, כף מרק עוף
3 כוסות מים רותחים
שקית ערמונים
אופן ההכנה :
לוקחים סיר שנכנס לתנור אם אין לכם לא לדאוג כי בשלב סיום הכנת הסיר ניתן להעביר לתבנית שעוטפים עם נייר אפיה ונייר כסף
אז בסיר רחב שמים שמן בתחתית הסיר ומניחים את נתחי האסאדו וסוגרים אותם מכל הצדדים .
תקפידו על נתח יפה ואיכותי אני מאד אוהבת את הנתחים של אדום אדום הקצב שם לי אותם בשקית ואקום ואני יכולה להקפיא ולהיות רגועה.וזה המקום להגיד תודה על שיתוף פעולה ?
סוגרים הכוונה מטגנים עד שהם משנים את הצבע לחום מכל הצדדים.
מוציאים ומניחים בצד.
באותו סיר מטגנים 3 בצלים עד שקיפות מלאה.
בשקיפות מלאה מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן את הבצל והפטריות במשך 5 דק.
אחכ מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
שופכים את המים הרותחים בערך 3 כוסות או מים שיכסו את הבשר .מניחים את האסאדו שטיגנו קודם.ומפזרים מעל ערמונים.
מערבבים .סוגרים ומכניסים לתנור ל200 מעלות מצב טורבו חצי שעה.
אחרי חצי שעה מורידים ל170 למשך שעתיים.
אחרי שעתיים מורידים ל100 לעוד שעה.
אם אין לכם סיר ממתכת יצוקה מעבירים לתבנית עוטפים בנייר אפיה ומעל נייר כסף.אוטמים היטב את התבנית ואופים כפי שציינתי למעלה.
יונית היקרה!!!
האם יש מצב לוותר על הבצל?….
היי יונית תודה על מתכונים מהממים רציתי לדעת אם אפשרי לעשות את המתכון הזה עם אסאדו ללא עצם ?
היי יונית,
האם ניתן להשאיר על הגז לבישול ארוך? או חייבים לתנור?
תודה רבה!
במה אפשר להחליף את האבקות מרק. אלרגית לאבקת מרק.
האם אפשר להחליף את האבקות מרק במשהו אחר?
יש תערובות שמכינים בחנות התבלינים לפי מרשם ולפי דרישה
בדיוק היום הכנתי את המתכון הזה ויצא נפלא
אפשר לאפות גם בסיר נירוסטה?
יונית היקרה הכנתי את התבשיל המהמם הזה וזה פשוט יצא מושלם.
זאת הפעם הראשונה שאני משתמשת באסאדו ויצא פצצה וכמובן חוסל מהר.
תודה רבה לך
איזה עוד סוגי בשר יוצאים טוב במתכון הזה?
האם אפשר להשתמש בשפונדרה ולהוסיף עצמות מח?
וואו איזה מזל שמצאתי אותך בשיטוטיי אחרי מתכון אסאדו,
איזה בלוג עשיר במתכונים שנראים כל אחד בצבע!!
למתכון הזה, אין לי טורבו בתנור, מה ההנחיות לתנור ללא טורבו?
נראה אש!!!לא עפה על ערמונים. אפשר לוותר? להחליף?
האם ניתן לעשות עם עוף במקום בשר?
הי אפשר להכין את המתכון הזה עם בשר אוסובוקו?
האם אפשר להחליף את האסאדו ולהשים אוסובוקו??
האם ניתן להכין בסיר בישול נינג'ה? אם כן איך ממולץ להכין?
להשאיר כל הזמן כל מצב טורבו
או רק בחצי שעה הראשןנה,
יש רשימה של המפרסמים באתר כדי שנדע מה לקנות?
היי אפשר להכין את התבשיל על האש ולא בתנור?
עשיתי ביום שישי את המתכון הזה יצא לי מושלם הוספתי רק תבלין כבש יצא ממש דבש המתכון הולך להיות חלק מהמתכונים שלי מושלם מושלם לא כדאי לשנות כלום בדיוק כפי שהוא כתוב
הגעתי היום לעבודה והוצאתי עוד מתכונים שלך
תודה רבה רבה
אלופה אין כמוך , המתכונים שלך מושלמים הכל כל כך ברור ומסודר
וגם את המתכון הזה הכנתי יצא אליפות
שלום רב
האם יש לך רעיון ?
אני רוצה למלאות פטריות פורטובלה עם אסדו [מפורק]
היי, עשיתי אותו ויצא מדהים! רוצה לעשות שוב אבל אין אסאדו בסופר, אפשר להכין עם אוסובוקו?
הכנתי ללא ערמונים ואבקת מרק כי לא היה- יצא מושלם!! חוסל.
אבקת מרק זה לא חובה זה בגדר המלצה
שמחה שאהבת ויצא טעים
לבריאות ❤️