אתם לא תאמינו לי אבל כאשר אני מכינה את העוגיה אני לא מספרת לאף אחד מבני הבית שלי.
כן כן כן אתם קוראים נכון!
אבל תרגעו אני אסביר למה:-)
א.בגלל שהעוגיה לדעתי הכי טעימה רק אחרי 3 ימים בקופסא.
ב.אצלי לא יודעים מה זה להתאפק ישר אוכלים…
טוב אפשר להבין אותם זו עוגיה טעימה נימוחה שעושה חשק לעוד למרות שהכל אותו טעם ?????
את המתכון הזה אני מכינה שנים והוא של רוני ונציה.
הוא תמיד מרשים וגונב את ההצגה♡
אפשר להכין בגרסת פרווה עם המרה של החמאה למרגרינה ואמי יודעת שיש ריבת חלב פרווה וזה בדכ בסופרים בבני ברק .
אני אישית מכינה בבית רק גרסה חלבית ומעולם לא חשבתי להמיר.
הסוד להצלחת העוגיות זה שקילה של כל החומרים.
ככה אופן ההכנה משחק ילדים.
לכו אחרי הטיפים שלי ומבטיחה לכם הצלחה.
מי שעוקב אחרי באינסטגרם yonit_z מכיר את הסברים שלי ויודע כבר שאני לא אומרת סתם …אז בלי פרצופים לקרוא את ההוראות! לראות את הסטורי מהאינסטוש ויאלללה בלאגן?????
חומרים :
200 גרם חמאה רכה
150 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים של ביצה מידה l
כף גרידת לימון
300 גרם קונפלור
200 גרם קמח
שקית אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה.
כפית תמצית וניל
כף ברנדי
אופן ההכנה :
אני מפשירה את החמאה 200 גרם אך ורק בחוץ שעתיים בחוץ בקיץ בחורף קצת יותר זמן ההפשרה עד שהחמאה רכה רכה.אפשר במיקרו אבל במיקרו אין הפשרה אחידה אז מעדיפה שלא אם ממש בא לכם אז 30 40 שניות לא יותר כי אז זה יהיה מיימי.
את החמאה הרכה אני מורידה עם מרית את מהנייר כי כל גרם שומן חשוב לנו??.ושמה 150 גרם אבקת סוכר בתוך קערת המיקסר ובעזרת וו גיטרה אני מערבלת.עוצרת.לוקחת את החמאה מהפינות וממשיכה עוד חצי דקה לערבל.אחכ אני מוסיפה 3 חלמונים של ביצה l.
וכף גרידת לימון.וממשיכה לערבל עוד דקה.
עוצרת.
שמה בקערה 300 גרם קונפלור
200 גרם קמח שקית אבקת אפיה וחצי כפית סודה.מערבבת בקערה את כל זה ומנפה.חשוב מאד לנפות .ואז אני שופכת את הכל ישר לקערה שבה ערבלנו.מערבלת את הכל.ורק לקראת הסוף אני שמה כף ברנדי וכפית תמצית וניל שמאספת לי את כל הפירורים ונותן לי בצק גמיש.את הבצק אני שמה בתוך ניילון נצמד ומכניסה לחצי שעה -שעה קירור והתייצבות.אפשר עד עשר שעות במקרר ואז לרדד ולעשות צורות.
הרידוד נעשה על ידי חיתוך הבצק ל2.ורידוד בין שני ניירות נייר אפיה.מרדדים עד גובה חצי סמ.
קורצים בעזרת כוסית וודקה.מניחים בתבנית עם נייר אפיה.
אופים בתנור חם 180 מעלות טורבו 6 דקות על השעון.
מוציאים מקררים את העוגיות
בעזרת שק זילוף מזלפים ריבת חלב.
מקשטים בקוקוס.
מאחסנים בקופסאות אטומות ואחרי יומיים טועמים ואומרים….יונית כייף.לנו במקסימום ♡
בהצלחה♡
היי יונית, נראה מתכון פצצה כמו שאר המתכונים הנהדרים שלך… אף פעם לא מצליחה לרדד אלפחורס. למרות שאני מקררת את הבצק- הוא מתחמם לי מהר ומתחרבש או נדבק- ואז בא לי לזרוק את כולו מהחלון. אני לא מצליחה לרדד מספיק מהר כדי שלא יפשיר לי. יש לך טיפ נוסף? הבצק לא הופך בלתי נסבל אצלך? איך את מצליחה להרים אותם כל כך מושלמים מהנייר לתבנית?
אני מרדדת בין 2 ניירות….את יכולה להוציא אותם על ידי כך שאת מרימה את הנייר מלמטה והופכת.
עשי את המתכון כפי שאני מראה בשלבים ואני בטוחה וסמוכה שתצליחי.אני מאמינה בך ♡
בהצלחה
היי אין לי משקל ורציתי לדעת כמה הכוסות 150אבקת סוכר?
וכמב300גר קורנפלור
היי יונית, אני מכורה למתכונים שלך עושה את כולם בעצימת עיניים!!
אפשר במתכון לוותר על הברנדי?
ואיזה טיפ יש לך בשביל להרים את העיגולים יפים ושלא ימעכו לי?
כן מאמי אפשר בלי…הטיפ הכי טוב לרדד בין 2 ניירות
מכינה כבר פעם שלישית מתכון אליפותתתתת
לבריאות¡♡♡♡♡♡
כמו עוגיות יוצאות לך?
זה תלוי בגודל שאת בוחרת
הי יונית
האם אפשר במקום חמאה לשים נזילה?
מה הכוונה לביצת מידה?
וכמה זה בביצה מידה s
אוף ניסיתי 4 פעמים ואני לא מצליחה אין או שזה יוצא לי פיתה או נשבר שאי אפשר להוציא ?
מתכון וואוו
פריך ברמות הסטריות.
טעים ברמות
וקל הכנה.
לא מפסיקה לקבל מחמאות שהן יצאו שונה מכל מתכון אחר!!
היי יונית,
האם ניתן להמיר את הקמח
לקמח ללא גלוטן?
כמה כוסות זה 200 גר קמח?
הי זה משנה. איזה ריבת חלב משתמשים ?
חצי סנטימטר לא מילימטר…
יונית!! כמו תמיד.. מושלם!
כל דבר שאני רוצה להכין אני קודם כל מחפשת אצלך ובודקת אולי יש לך מתכון, וכמעט תמיד יש לך. והאלפחורס שלך יצאו פשוט מדהימים! לא שמתי ברנדי כי לא היה לי אבל כל השאר שמתי אחד לאחד! זה התחסל!!! כולם פה אחד אמרו שזה האלפחורס הכי טעימים שאכלו בחיים, נימוכים בפה, פשוט טעימים והגרידת לימון מוסיפה המון!
היי יונית, נראה מתכון מדהים
?,
לגבי הביצים אם יש לי רק M כמה לשים במקום L?
עוד שאלה חייב ברנדי? (לא מחזיקה בבית)
גם אצלי יש רק M ושמתי 4, זה עשה את העבודה.. לגבי הברנדי גם אני לא שמתי ועדיין יצא מושלם..
בתיאבון ?
מה נותן הסודה לשתיה?
אפשר לוותר?
בוקר טוב חתימה טובה המתכונים שלך מעולים!!! את יכולה להסביר כי לא הראית בסרטון איך את מורחת את הריבת חלב ? האם את משתמשת בשקית זילוף? כי אני מורחת עם כפית ולא יוצא גובה כזה!!! תודה
היי רציתי לדעת אם את יכולה לעזור לי לעשות מתכון יותר קטן? הכוונה שהיא שיוציאו לי פחות עוגיות ?
היי אשמח לדעת באיזה ריבת חלב השתמשת?
קניתי של מיה וממש נוזל לי מהעוגיה וממש מבאס….
תודה רבה
היי אפשר לעשות אותם פרווה