את המתכון של היום, אמא הייתה נוהגת להכין ביום כיפורים. ולפעמיים הייתה מכינה בחול המועד בסוכות.
אני זוכרת שהיא הייתה נותנת לי כסף ושולחת אותי למכולת של משה , לקנות אטריות ביצים.
אז לא היו סופרים כמו היום. עד היום הזיכרון הזה חקוק לי בראש. אני לאא אשכח איך היא הייתה נותנת לי כסף, ואומרת לי, יונית אטריות ביצים, מס עשר, לא הדקות, היא הייתה מדגישה. ושוב אומרת יונית,לא עשר של המקרוני, למי שלא יודע מקרוני אצלי בבית זה היה ספגטי. ואני זוכרת את עצמי כילדה קטנה, הולכת למכלת וכל הדרך משננת את מה שאמא ביקשה.
הייתי מגיעה למכולת, מבקשת ממשה,משלמת, סופרת את העודף,ומחשבת בדרך כמה זה עלה חחחחחח
השבת, פתחתי את הארון, אמרתי, מה נכין לשבת, די נמאס לי מכל התוספות השגרתיות, אמרתי לעצמי.
והתחלתי לחפש במגירת הפסטות קטניות… ופתאום עמדה לי החבילה של האטריות הרחבות.
לא חשבתי פעמיים והכנתי, לשולחן ערב שבת, התוספת הגיעה בחצי, אבל לא מגלה מי אכלה חצי :-))))))))))
רק מגלה את המתכון, הקל, הטעים ,שאני אישית מאד אוהבת. יש עוד גרסה לאינטרייה והיא נמצאת בסוף הפוסט.
הגרסה הראשונה היא של יוצאי אוג'דה.ממרוקו. שאותה אני נוהגת להכין.
יאללללה מתחילים :
חומרים :
חבילת אטריות ביצים רחבות.
3 בצלים
סוכר, אבקת מרק, כורכום.
חצי כוס צימוקים שחורים
אופן ההכנה :
קלי קלות !!!! להכין את אטריות הביצים, לפי הוראות יצרן,מים רותחים , שמן, כף מלח. לסנן ולשים בצד. בזמן שהאטריות מתבשלות להם במים, אני מכינה אתת הרוטב. פורסת 3 בצלים, ומאדה אותם 2 דק על המחבת עם 2-3 כפות שמן, אחרי 2 דק אני מוסיפה 2 כפות סוכר, ומתחילה לקרמל את הבצל. עד הזהבה קלה. אח"כ לוקחת רבע כוס מים רותחים, שמה שליש כפית כורכום, וכף שטוחה של מרק עוף, מערבבת טוב ושופכת על הבצל, מאדה הכל דקה. מוסיפה את האטריות והצימוקים, מערבבת….
וזהו, זה מוכן. הגרסה השנייה למי שרוצה, זה להרתיח את האטריות עם 2 כפות מרק עוף,שליש כפיתת כורכום ,מלח פלפל. ולסנן ולהגיש ככה . אני אוהבת את הגרסה של אוג'דה , היא עשירה לא מתוקה מידי, וטעימה מאד. כאשר הסוכר בא במגע עם הבצל הוא מקבל איזוןן מתקתק.ועם התיבלון, הוא מקבל איזון. והמתיקות היא מתיקות עדינה, נעימה לחיך.
באהבה <3