אוסבוקו זה אחת המנות המעולות לחורף ולארוחות חגיגיות לאנשים שאוהבים תבשיל של בשר שמתבשל עם עצם.
הרבה פעמיים אנשים חושבים שבגלל השם המפוצץ זה בטח קשה להכנה .אבל אני אומרת עזבו אתכם משטויות זה קל אפילו יותר מהכנת בשר צלי .והיום אני הולכת להראות לכם שזה קל.
שנית ללמד אתכם לעבוד עם סיר לחץ שיחסוך לכם משמעותית זמן בהכנת תבשילים וקדרות.
המתכון של היום יכול להתבשל בסיר רגיל אבל קחו בחשבון שזה יקח לפחות 4-5 שעות בישול. ואילו בסיר לחץ התבשיל מתבשל בחצי מהזמן.כן כן פחות משעתיים וזה מוכן !
לכן כאשר השבוע קיבלתי את סיר הלחץ של פוד אפיל ואמרתי לעצמי יונית את לוקחת על עצמך משימה ואת מלמדת אנשים לעבוד עם סיר לחץ!
אתם יודעים כמה הודעות אני מקבלת שאנשים מפחדים ולא יודעים לעבוד עם סיר לחץ?כמה הם חוששים ?
אז קודם כל קחו אוויר.בטכנלוגיה של היום סירי הלחץ כבר לא מביאים לחץ.
הם בטוחים חכמים וסופר יעילים.
במטבח שלי סיר לחץ זה חלק בלתי נפרד ממני אני עושה בסיר הכל!החל מקדירות בשרים,ירקות,קטניות….הכל !
אז אתם בשלנים ותמיד חלמתם ללמוד לעבוד עם סיר לחץ וחששתם אז הפוסט הזה עבורכם .
ואם אין לכם סיר לחץ עדיין אני רוצה להמליץ על הסיר לחץ החדש של פוד אפיל .הוא מעלף! הוא קל ונוח לשימוש והיתרון הגדול שלו לעומת סירי לחץ אחרים זה שהוא בנוי לרוחב ולא לאורך כמו כל סירי הלחץ האחרים .הדבר הזה גאוני בעיני ?בעיקר בגלל היתרון בהנחת נתחים שלמים כגון בשר צלי כתף,בשר מס 8,אסאדו וכו.למי שיש סיר לחץ יבין על מה אני מדברת ויתלהב כמוני.
בקיצור התבשיל שהיום אלמד הולך נפלא עם אורז הבישול בסיר אחד נותן לכל הטעמים להתערבב כאחד ולטעם נפלא .
ואני מבטיחה לכם שאחרי שתקראו את הפוסט תבינו כמה זה קל להכנה!
אז מתחילים?!
חומרים :
4 נתחי אוסבוקו עגל
קמח/בחג פסח קונפלור
3 בצלים בינונים פרוסים
2 תפוא קלוף וחתוך לקוביות כמו לקוסקוס.
3 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות
שורש של פטרוזליה קלוף וחתוך לקוביות גדולות
3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
4 שיני שום
כוס יין (לא חובה )
פפריקה מלח פלפל 3 טבליות של בשר צלי עלי דפנה 3 פלפל אנגלי.אבקת מרק עוף.
אופן ההכנה:
לקמח את נתחי האוסבוקו(בחג פסח וללא גלוטן לקמח בקונפלור) לשים שמן בתחתית סיר הלחץ
ולטגן את הנתחים עד הזהבה של כל צד.
להוציא בהזהבה ולהניח בצד.
באותו הסיר שטיגנו עם טעמי האוסבוקו.
יש לטגן את הבצל עד הזהבה בהזהבה יש להוסיף את השום ולטגן אותו עם הבצל למשך דקה .אחרי דקה להוסיף כוס יין ולהמשיך לבשל 2-3 לצמצום היין.
אחרי צמצום היין יש להוסיף את שאר הירקות ולהמשיך לטגן 3-4 דקות.לא לשכוח לערבב קצת.
אחרי כמה דק שהכל חם יש לפתוח את התבלינים בירקות :לשים בסיר כף פפריקה כפית מלח שליש כפית פלפל שחור כף אבקת מרק עוף ולערבב הכל היטב.(אפשר לוותר על מרק עוף למי שרוצה ובמקום זה לשים כף מלח)
לשפוך 3 כוסות ציר בקר או 3 כוסות מים רותחים שעורבבו היטב עם 3 תיבוליות בשר צלי.לפזר 3 עלי דפנה ו3 פלפל אנגלי.
לערבב הכל היטב.להניח את הבשר מעל.אם חסר מים להוסיף לא יותר מידי מים עד גובה הבשר. לבשל הכל עד רתיחה .ברתיחה יש לסגור את סיר הלחץ ע"י לחיצה.לבחור בתוכנית של הבשר. לבשל הכל בסיר למשך שעה וארבעים וחמש דקות.
בזמן הבישול תשמעו רעש של קיטור וזה בסדר זה רק מראה שהסיר עובד.לא צריך להלחץ היום יש מנגונים מאד ביטוחתיים וסיר הלחץ לא יפתח סתם.הוא יפתח במידה ותשחררו לחץ ע"י העברת הכפתור למצב הוצאת לחץ.אני אישית מעדיפה להוריד מהגז לתת לזה להתקרר כמה דק ואז הסיר נפתח אוטמטית בלי צורך בשיחרור הלחץ ובמידה והבשר לא מבושל אני סוגרת ומבשלת עוד רבע שעה.לא ביג דיל מבטיחה לכם.
כמו כן חשוב לציין שאפשר לבשל את כל התהליך ללא סיר לחץ אבל זמן הבישול יהיה ארוך מהרגיל שזה אומר 4-5 שעות לפחות.
אבל חשוב לי להגיד לכל אלה שחוששים מהסיר לחץ.זה שברגע שלומדים לעבוד עם סיר לחץ פעם אחת ורואים שהשד לא מפחיד מתמכרים וזה חלק בלתח נפרד מהמטבח.
למי שרוצה להזמין סיר כמו שאני הזמנתי אז אני שמה לכם פה למטה לינק מאיפה הזמנתי
https://www.groo.co.il/deal/1027232/pressure-cooker-food-appeal/?utm_source=instagram&utm_campaign=food_appeal_company
בהצלחה ♡
האם אפשר להכין יום לפני ולחמם?
בוודאי .אפשר גם לשים על פלטה לילה שלם.יעשה רק טוב
אחד התבשילים המצויינים שעשיתי מהנתכונים שלך!!! יצא מעולה!!! אין כאלו דברים!!!
הכנתי ויצא מושלם
מצטרפת לכל מה שנאמר כאן, יצא מושלם
יונית היקרה בא לי לחבק אותך!!!! אין מתכון אחד שבחרתי מהאתר שלך ולא יצא טוב, ה אוסובוקו יצא מושלם!!!!!!!
תודה תודה תודה
בכמה קילו של בשר מדובר?
מה לשים במקום יין או שפשוט לדלג על התהליך
אפשר לשים בתנור במקום לבשל בסיר?
אם אין קוביות צלי מה אפשר במקום ?
האם אפשר להוסיף אנשובי??
יצא לי מעולה מאוד טעים. זה מזכיר לי ארוחה שאמא שלי ז"ל היתה מכינה. תודה תודה יונית המדהימה.
המתכון מושלם התבשיל מככב אצלינו וכולם מתלקקים
תבורכי על מתכוני הפלא שלך
האם אפשר לשים בסיר לבישול איטי לכל הלילה?
היי יונית הכנתי אתמול יצא מושלם תודה רבה
היי נהנית מאד מהמתכונים שלך יוצאים מוצלחים תמיד!! כמה שאלות..באיזה יין משתמשים? והאם יש תחליף לטבליות צלי? אם משתמשים ברוטב צלי בשקית כמה צריך לשים? ושאלה אחרונה בכמה ק"ג בשר מדובר?
אין לי תיבוליות בשר. מה אפשר לשים במקום?
הכנתי כשאירחנו חברים, יצא מהמם כולם ליקקו את האצבעות והסיר פשוט חוסל
מתכון קליל ומוצלח מאוד
הי יונית, המתכונים שלך אליפות!
שאלה לגבי הסיר- מה הגודל שלו? אני מעוניינת לקנות מחר בבוקר.
בוקר טוב… המתכונים שלך מעולים… אפשר במקום אוסובוקו פילה מדומה?
תודה