כשהגעתי ליום צילומים בסטודיו של דן פרץ, כל המתכונים של מה שאני הולכת לעשות היו מוכנים ומאושרים מראש.
להפתעתי שהגעתי לסטודיו פגשתי את השף אושר אידלמן שהיה אחראי באותו היום על המטבח האחורי [בצילומים יש מטבח אחורי עם שף מקצועי שעוזר להקל על יום הצילומים ] למי שלא יודע אושר הוא אחד האנשים המוכשרים שיש בעולם הקולינרי ואתם עוד תשמעו אליו.חוץ מזה הוא מככב בתוכנית 2 גברים ומקרר 🙂
בקיצור, סיפרתי לאושר מה אני הולכת לעשות, אושר שלא יכול בלי הנגיעה הבריאותית שהוא מתמחה בה , העיר לי על המתכון והציע לי לשדרג אותו קלילות, ואי אפשר לסרב לאושר ולא בגלל שהוא חתיך הורס, בגלל שהוא באמת מוכשר והניסיון שלו והידע שלו תמיד מרתקים אותי.
אז אושר חבר יקר שלי , תודה רבה על העצות, תודה רבה על יום מדהים שעבר בקלות לצידך ואני מקדישה לך את המתכון הזה
ותודה ענקית לנורית קריב המוכשרת שאחראית על הסטיילינג שבזכותה כל מנה הצטלמה יותר יפה מהקודמת
ולכם הקוראים תקשיבו לי טוב זה טעים טעים טעים, אחרי שטעמתי את המנה צרחתי טעים לי ושמחתי שהלכתי לפי הלב ונתתי לאושר להיות חלק מהמנה הזו }{
חומרים :
קילו מאתיים סלמון מחולק ל6 -8 חתיכות יפות
קרסט :
חצי כוס קשיו קלוי
חצי כוס פיסטוק קלוי
חצי כוס שקדים קלוים
כוס פנקו
חצי קרם פרש השף הלבן
חצי כוס גבינת גבע/פרמגאן
מטבל בזילקום :
2 גביעי קרם פרש השף הלבן
2 כוסות גבינת גבע /פרמגאן תנובה
רבע כפית מלח גס
רבע כפית פלפל שחור
3 כוסות עלי בזילקום ללג גבעולים
כף שום
קורט מלח
הוראות הכנה :
אם יש לדג עוד קשקשים מאחורה ממולץ לנקות ולבדוק שאין קוצים. לפרוס את הנתח ל6 עד 8 חתיכות יפות.כל נתח במשקל 200 גרם
לקחת את כל הפיצוחים הקלוים להכניס למעבד מזון ולטחון
להוסיף את הגבינה והפירורים מעט מלח גס מעט פלפל שחור ולערבב.
להניח את הנתחים על תבנית עם נייר אפיה[לאלשכוח לשמן את התבנית ככה הנייר ידבק.
למרוח מעל כל דג קרם פרש אפשר גם חרדל למי שרוצה את המנה פרווה בעתיד או סתם לגוון.
לפזר מעל שכבה יפה של קרסט הפיצוחים.
ולאפות את הדג 180 מעלות 15 דקות על השעון !!! אחרת הוא יתייבש זהירות!
הכנת הקרם פרש :
להכניס את עלי הבזיליקום והקרם פרש והשום למעבד מזון ולטחון הכל ביחד עד שמתקבל קרם ירקרק מהמם , לטעום, לתבל במלח ופלפל לפי הטעם. תקשיבו המטבל הזה סוף הדרך טעיםםםםםםםםםםםםם .
כאשר הדג יוצא יוצקים על צלחת 2 כפות רוטב ומעל מניחים את הדג
בהצלחה !
מהממת שאת, מכינה רק את הסלמון שלך ברוטב אסייתי… אנסה גם את זה.. נראה פצצה
איזה כייף….תספרי לי איך יצא?
היי יונית,
רשמת לקראסט את הפיצוחים ופאנקו ואז בהוראות הכנה רשמת להכניס לקראסט את הפירורים וגבינה. על איזו גבינה מדובר?
פרמגן או גבע אחד מהם .למעשה זה אותה גבינה בשם אחר?
איך עושים את זה פרווה
נראה כאילו גם בציפוי קרסט יש קרם פרש