אין, אין ,אין ,,,,,,,,,,חגיגה ! בלי , בלי המלכה -מופלטה
בכל אירוע בכל שמחה[מימונה,בר מצווה, חינה,מקווה, חזרה מטיסה ארוכה ו…עוד] אנחנו נוהגים לעשות מופלטה עם חמאה והמון דבש.
שמסמלת מתיקות ושמחה.ותקווה לימים מתוקים ושמחים.
אני רוצה לראות אחד/ת שיקום ויאמר כבל עם ומקלדת בקול עכבר ש…..מופלטה חמה עם המון דבש וחמאה לא עושה לו שמח בנשמה.
ואם יש אחד /ת כזו….אז הוא לא טעם את המג'וג'ה שלי
מג'וג'ה?
כן! אתם קוראים נ כ ו ן.
מופלטה מה עכשיו מג'וג'ה ?! אתם בטח שואלים…..
אז קוראים יקרים למופלטה יש כמה גירסאות.ומסתבר כמה שמות 🙂
השוני בגירסאות נובע מהמקום שבו התגוררו יוצאי מרוקו.
מופלטה דקה למשל זה של קהילת יהודי מרוקו של הערים כמו קזבלנקה, מכנס וכד…
ואילו המופלטה העבה שאני מכינה בביתי היא של יוצאי ההרים הברברים כמו אבי שהגיע מדובדוב .
שם היה נהוג להכין מג'וג'ה שזו מופלטה עבה ועשירה.
ואם ממש נפשפש אז נמצא בכלל שאצל יוצאי בני מלייל בכלל נהוג להכין קוסקוס חלבי.
בכל מקרה אני היום מפנקת אותכם ב2 מתכונים.מתכון של מופלטה של אמי יוצאת קזבלנקה ומג'וג'ה של אבא יוצא דובדוב
אני אישית מכינה את המג'וג'ה ומכורה לה.[כורח ההרגל בלבד ]
נותנת לכם את האופציה להחליט אייזה מהן להכין.
חומרים למג'וג'ה :
קילו קמח.
כף מלח
3 ורבע כוסות מים.[פלסטיק]
2 מרגרינה.
אופן ההכנה :
מהיום שיש לי מיקסר הבנתי שהחיים במרוקו היו קשים.
כי ללוש בצק ביד ללא שמרים מצריך המון כוח.
אז במיקסר נשים את כל החומרים נלוש 7-9 דק עד ליצירת בצק אחיד וגמיש במגבלות הקיימות[החוסר שמרים]
ניקח את גוש הבצק נחלק אותו ל12 כדורים
ניקח 2 מרגרינות נחלק אותם ל12.
כל כדור נפתח לריבוע בקוטר של עשר על עשר.
נמרח את המרגרינה .[רצוי לתת למרגרינה להיות שעה בחוץ לפני העבודה . ככה בקלות היה נמרחת.]
ונתחיל לקפל את הבצק .בצורה שזה המרגרינה תיהיה מוחבאת.[ראו תמונות]
ולגלגל.
אחכ את הגילגול לקחת ולפתוח עם מערוך שוב על 10 על 10.
הפתיחה מראה שהמרגרינה הוטמאה בפנים ויש לנו משטח בצק חלק.
שאותו נגלגל שוב.
אח"כ יש להניח על נייר אפיה
לתת לזה לנוח חצי שעה.
ואז לשמן את השיש.
לשים קערה עם שמן .לשמן את כפות הידיים ולפתוח את הבצק המגולגל בצורה של של עיגול בקוטר 22.
שימו לב לתמונות. ככה תבינו יותר טוב.
במחבת מולטישף ..העגול….משמנים טיפה.מחממים וושהמלבת מתחמם לשים את בצק המופלטה
להפוך כשמתחיל לצאת בועות ושהצד מלמטה הזהיב.
למרוח חמאה
דבש
זה מעדן
כן….מעין מלאווח מתוק .
בתאבון !!
חומרים למופלטות הדקות :
קילו קמח
כף שמרים
כף סוכר
כף מלח
ביצה.
3 כוסות מים פושרים.
2 כוסות שמן.
אופן ההכנה
אין ספק שההכנה של אלו יותר קלה אבל אני אוהבת מופלטה עם בשר . וזו דקה ללא.
לוקחים את כל החומרים למעט המלח והשמן !!שמים במיקסר ולשים 7 דק אח"כ מוסיפים את המלח.
וממשיכים ללוש במיקסר עוד 3 דק. ונותנים לבצק לנוח רבע שעה .
אח"כ קורצים ממנו,30 כדורים.
על שיש משומן מניחים ומכסים ונותנים לו התפחה נוספת של עשרים דק
בקערה גדולה או בכלי חד פעמי שמים את השמן. וכל כדור שנקרץ ותפח קלות נכנס הישר לקערה ,לטבילה והשהיה של עשרים שניות .
מוצאים את הכדור למשטח שיש משומן ועם ידיים משומנות[או שפשוט לא לנגב אחרי שמוציאים מהקערה של השמן]
פותחים את הכדור לקוטר 26 שמים במחבת מולטישף.
יש שיטה אבל היא מומלצת למי שמתורגל די.
מי שמתחיל שיעשה אחת אחת.כי צריך מיומנות.
מי שלא ורוצה להיות אמיץ….אז ברגע שהצד התחתון מזהיב יפה הופכים אותו ושמים מעליו מופלטה והופכים עד לערמה של 20.
אח"כ דבש וחמאה….
והרבה אהבה.
בתאבון !!
תרבחו ו ותסעדו 🙂
היי יונית, ראשית רציתי לומר לך שאני מאוד אוהבת את המתכונים שלך והרבה פעמים הכנתי אותם ויצא מושלם!!!
היום ראיתי בוואלה שראיינו אותך והסברת איך להכין מופלטה, בטלויזיה לא אמרת שצריך להוסיף ביצה וכאן באתר כן כתוב ביצה, השאלה היא איפה המתכון נכון ומדוייק
תודה מראש
ביצה זה כטשר עושים לבר מצווה חתונה רצוי להוסיף ביצה ששומרת על גמישות וטריות לזמן ארוך
היי יונית הכנתי את המופלטה שלך ויצא פשוט מושלם!!!!!
תודה על מתכונים מנצחים <3
יואו יונית! חמותי היתה מכינה ככה! וקראה לזה מז׳אוש!
היא נפטרה לפני שנה ולא השאירה מתכון לזה אלא רק זכרונות!
בזכותך נכין השנה במימונה לזכר הטעם שלה.
תודה
לכבוד לי
יונית היקרה, קודם כל תודה על מתכונים נפלאים ועל האווירה הנהדרת בסטורי שלך חחחח
דבר שני, במג'וג'ה האם ניתן להחליף מרגרינה בחמאה?
תודה מראש
בטח.
אני נתתי מתכון מקורי…הגבול הוא השמיים
אם אין לי מחבת מולטישף יכולה עם מחבת טפלון רגילה?
יונית המוכשרת, המון תודה על מתכונים שתמיד מצליחים. בהתחשב במצב השנה שאי אפשר לארח, יש אפשרות לקבל מתכון לכמות קטנה יותר מקילו(לזוג)?
עוד מתכון שעשיתי מאצלך ויצא מצוין. עשיתי 2 קילו של המופלטה הדקה יצא פצצה. שימחת אותנו. אפילו שאני ממוצא מרוקאי ואמא שלי וחמותי עושות לקחתי ממך מתכון מדוייק ויצא מצוין. כך הכבוד לך לשמח אנשים זה דבר ענק