אני לא יודעת מה אתכם…אבל בחורף אני מתה על עוגות בחושות עם כוס תה.
אין מצב שתפתיעו אותי ואין לי עוגה בחושה גבוהה וטעימה על השולחן.
טוב יש מצב אבל הסיכוי לכך קטן.
העוגה שאלמד היום היא אחד האהובות עלי.השילוב של המשולש הקדוש קוקוס שוקולד מריר ואגוזי המלך יוצר את הביס הכי מושלם ביקום לעוגה בחושה.
איו ספק שאחרי שתכינו את העוגה הזו אתם אוטמטית תכניסו אותה למחברת המתכונים ואל תשכחו לרשום למעלה עוד להיט מבית יונית חחחחח
אמא שלי נהגה להרטיב את העוגה וזה מוסיף המון אבל אני אוהבת לאכול אותה ככה ולהרטיב אותה בתוך התה שלי עם הנענע.
ואני בטוח אסתבך איתה שאני לא עושה כמוהה ואני "מורדת" וככה לא עושים.
ואם אני אגיש לה ככה היא תעשה לי פרצוף כאילו הבאתי לה לאכול משהו חמוץ…תנאם נאום מ9ה עד לקזבלנקה ותסביר לי איך עושים את זה נכון.וזה רק סירופ, כן?????
בקיצור לי יש טריק קטן שטיפה מרטיב אותה טבעי.אני מציעה לכם להכין את העוגה ולהחליט אם בא לכם אותה רטובה או עסיסית ככה.אתם יכולים לעשות חצי עוגה ככה וחצי ככה.ולהחליט מה טוב לכם.
אני אתן את המתכון בדיוק כמו הנאום של מאמא שלי איך עושים את זה חחחחח
אז שנתחיל ?כי חבל על הזמן זה כבר יכל להיות בתנור שלכם.
חומרים:
6 ביצים xl או 7l מופרדות
כוס וחצי סוכר
2 סוכר וניל
כוס מיץ תפוזים
כוס שמן.
2 וחצי קמח תופח
כוס אגוזי המלך
100 גרם שוקולד מריר.
כוס קוקוס.
ציפוי:
אבקת סוכר
אופן ההכנה :
את החלבונים יש להקציף בעזרת וו בלון להקצפה חצי דקה עד שנוצר קצף טיפה נפוח.בשנייה הזו יש להוסיף את הסוכר בזרם אחיד.ולהמשיך לערבל עד שמתקבל קצף יציב ויפה. ולהניח בצד.לא להקציך יותר מידי זה לא מרנג.קצף נוקשה ישבור את המסה בערבוב לכן קצף יפה ויציב
במקביל במעבד מזון מעבדים את השוקולד מריר והאגוזים עד שמתקבל מרקם של פירורים.להוסיף לזה כוס קוקוס לערבב ולהניח בצד.
בקערה נוספת מערבבים חלמונים, סוכר וניל, שמן ,מיץ תפוזים וקמח.מערבבים היטב עד שאין גושים.
בעזרת מרית לוקחים קצת מהקצף הלבן ומקפלים לתוך הקערה של החלמונים.
למה?בגלל שזה עיסה קשה קצת וכאשר אנחנו מוסיפים אנחנו למעשה גורמים לעיסה להיות נוזלית יותר ואז קל לנו יותר לקפל אותה לקצף הלבן.
מה זה קיפול?צורת ערבוב עדינה מלמעלה למטה כמו שמציירים ספרה 8.
לתוך קערת הקצף הלבן אני שופכת את הקערה עם החלמונים ואת תערובת הקוקוס-שוקולד-אגוזיםובעזרת תנועות קיפול מערבבת הכל עד שמתקבלת עיסה אחידה.שמעורבבת טוב!
חשוב מאד שהכל יהיה מעורבב היטב ובתנועות קיפול שהקצף לא ישבר.
כי אם לא יתערבב טוב יווצר מצב שבאפיה חלק הוא עיסה של עוגה וחלק עיסה של חלבונים ואז החלבונים שלא התערבבו עם הקמח יצנחו וככה גם העוגה.
אז חשוב מאד לערבב טוב.ושמירת הקצף בגלל תנועות הקיפול תגרום לעוגה להיות גבוהה ואוורירית ולא דחוסה.
את הכל אני מעבירה לסיר פלא או תבנית עם חור גבוהה
אני משמנת טיפה רק את תחתית העוגה.את הדפנות לא!
אני לא משמנת את הדפנות כי אני רוצה שהעוגה תשמור על גובה.ולא תצנח כשהיא יוצאת.אם היא משומנת קל לה לרדת.אם היא לא משומנת אז היא נתפסת בדפנות ולא צונחת.
לאפות את העוגה בחום של 160 מעלות מצב תנור טורבו.
למשך שעה ועשרים.לא להתפתות לפתוח תנור.כי זה יגרום לעוגה לצנוח טיפה פשוט לכוון טימר ל80 דקות.דהיינו שעה ועשרים.
שהעוגה יוצאת חמה איך שהיא.לעטוף עם ניילון נצמד.לא לפחד .הניילון יעמוד בזה.
למה לעטוף?
הניילון הנצמד יגרום לה להזיע ולהרטיב את עצמה טבעי.
בגרסה של אמא שלי היא שופכת מעל חצי כוס סוכר עם כוס מים רותחים.היא מערבבת הכל טוב טוב עד שהסוכר נמס ושהעוגה קרה היא שופכת מעל.
אני יונית מעדיפה לאכול ככה או להרטיב עם התה.
אתם תבחרו מה שבא לכם ובאהבה ♡
אם בא לכם להכיר אותי עוד ולראות את מעללי במטבח בואו לאינסטה שלי yonit_z רק מה תבואו שבעים…לא רעבים חחח
ואם אתם מכינים תייגו אותי שאשמח גם ♡♡♡
הערות:
בסרטון בסטורי בטעות אמרתי 2 וחצי כפות זה טעות.זה 2 וחצי כוסות קמח
כוס המידה היא כוס מידה 240 מל =כוס חד פעמי שציה חמה.
אם אתם לא אוהבים אגוזים אפשר להמיר בשקדים טחונים.אם לא אוהבים קוקוס אפשר פרג טרי טחון וכד…אבל השילוב של האגוזים קוקוס מריר כוא מס 1 אצלי.
אני ממליצה להשתמש בשוקולד מריר איכותי שזה אומר מעל 57 אחוז .הפשוטים בסופר שימו לב זה 44 אחוז.
איך עושים חצי כמות עם 7 ביצים ?
לא הייתי עושה חצי כמות….מכינה אולי באיינגחעש ומחלקת
איזה כוס את משתמשת? שתייה חמה ?
איזה כיף שאפשר להגיב, מלא זמן ניסיתי ולא הצלחתי..אז תודה!
כמה אינגליש זה ?
4 רגילות חד פעמי
בחומרים כתבת כוס אגוזי מלך. האם המדידה בכוס היא כשהם טחונים או לא?
אכן טחונים
לא הבנתי לגבי כמות הביצים. אודה לך אם תפרטי שוב 6 ביצים או 7 ביצים….? אין לי תבנית כמו שלך אפשר בתבניות אינגליש קייק? תודה ענקית…
נראה טעים
מאוהבת בך ברמות מטורפות.
כל המתכונים שלך מככבים אצלי במטבח.
בעלי משבח את הבשלנית שלו והכל בזכותך!
תבורכי.
זכיתי♡לכבוד לי
אני פעם ראשונה נכנסתי לאתר.לי עדין אין פייסבוק.אבל אשמח לקבל התראות לסרטונים ומתכונים אם יש לך ביוטיוב.המתכונים נשמעים טוב ואשמח לנסות.תודה
יכולה להרשם כמנוי
אני פעם ראשונה נכנסתי לאתר.לי עדין אין פייסבוק.אבל אשמח לקבל התראות לסרטונים ומתכונים אם יש לך ביוטיוב.המתכונים נשמעים טוב ואשמח לנסות.תודה
אין על המתכונים שלך מדוייקים להפליא אישה מהממת
יונית יקרה, תודה על כל המתכונים המשגעים (הבראוניז נוטלה היא להיט אצלי בבית)❤
בעניין המתכון הזה, כדאי שתוסיפי את המילה "כוסות" (קמח) גם ברכיבים הרשומים למעלה.
היי יונית
במה אפשר להחליף את התפוזים?
מה קוטר התבנית? סיר פלא?
מה הסיבה שהיא יצאה לי יבשה?
הי יונית
אני עוקבת אחרייך גם באנסטאגרם
רוצה לומר לך שאת תותחית
המשיכי בנתינה האין סופית שלך
תבורכי בכל מעשה ידייך להתפאר
כל המתכונים שלך מעולים
לגביי העוגה היא נהדרת
אני תמיד מכינה אותה
כשהעוגה מוכנה אני מרטיבה אותה בחצי כוס מים חמים עם אבקת נס קפה ומפזרת קוקוס תודה
כמה קמח לא הבנתי 2 וחצי כפות או כוסות ??
אם רוצים להסב אותה לפסח, במה להחליף את הקמח?
האם ניתן להכין את העוגה עם קמח תופח כשל"פ?
במקום אגוזי מלך. שמתי אוזי לוז קלויים בלי מלח. יצא פצצה של עוגה.
זה ממש מזכיר לי את העוגה של סבתא שלי?
ממש דחוף!! הכוונה ל2.5 כוסות או כפות של קמח תופח? אני כבר באמצע ההכנה
רוצה לדעת באיזה מספר תבנית בבקשה
????
הכנתי ויצא טעים טעים טעים וממש עסיסי! גם עשיתי כמה פאשלות בדרך ועדיין יצא מדהים! מומלץ בחום!!!
שנים העוגה הזו היא עוגת הדגל של גיסתי, אני כל כך שמחה שהצלחתי בה. היא נהדרת, תודה רבה.
יצאה מושלמת תודה רבה! הורדתי רבע כוס סוכר ועטפתי בניילון נצמד כמו שכתוב ויצאה באמת רכה ומספיק מתוקה.
היי
כדאי לכתוב לגבי כמות הקמח האם מדובר בכוסות או כפות, אני מניחה שזה כוסות.
העוגה כרגע בתנור והיא מתבקעת להנאתה.. למה זה קורה?