חם חם/קראסה זה חטיף מרוקאי שנטבל בסירופ דבש ומוגש בדכ בסיום ארוחה חגיגית /אירוע משמח /חתונות/בר מצווה
למי שתוהה מה זה חם חם בכלל?
אז הוא האמצע בין ספינג' לבין סופגניה?
תושבי בית שאן והסביבה מכירים את זה בשם חם חם בגלל איש שהיה מכין ומוכר את זה בצעקות ברחוב חם חם.אני מכירה את זה בשמו המקורי קראסה
לכבוד לג החנוכה החלטתי לפרסם את המתכון מאחר ולא כולם מכירים את זה.
רק חלק מסויים במרוקו היה מכין זאת….החלק הצפוני.
היום אני אתן את הגרסה המקורית וכמה טיפים לשדרוג שהופכים את החם חם ללהיט חם ועדכני
אז שנתחיל?!
חצי קילו קמח
כף שמרים
כף סוכר
חצי כף מלח.
כוס וחצי עד 2 כוסות מים.
רבע כוס חד פעמי שמן
סירופ:
חצי קילו סוכר
כוס וחצי מים.
מיץ מחצי לימון
3 טיפות מי מזאהר
ופרוסת לימון חתוכה.
אופציה 2
מעדן יולו שוקולד לבן
מעדן יולו שוקולד חום
אופציה 3.
קרם פרש
בצל ירוק או בצל מטוגן
אופן הכנה :
לשים בקערת מיקסר את הקמח סוכר ומים ולהתחיל ללוש ברגע שמתחילים לראות גוש בצק להוסיף את השמן והמלח.
הכוס היא כוס מידה !
להתפיח שעה.
אחרי שעה לרדד למלבן גדול בעובי חצי סמ.
לחתוך לרצועות.
להתפיח חצי שעה נוספת.
לטגן בשמן חם 180 מעלות עד הזהבה.
אופציה 1.
לטבול בסירופ ולהגיש חם חם?
אופציה ב
לזלף מעל חם חם יולו שוקולד לבן ויולו שוקולד חום.
ולזרוק מעל קוקוס קליק מה שבא לכם.
אופציה 3.
להגיש את זה עם קרם פרש שחזר למלאי….תודה תנובה אוהבת אתכם
קרם פרש זה אחד ההמצאות המאה ולשמחתי ראיתי שהוא חזר למקררים ולא רק בשבועות הוא מעולה למוקרמים .לתפוא בפרט .מורחים אותו על תפוא אפוי בנייר כסף.מפזרים גבינה צהובה וזה חלום.
לפזר מעל בצל ירוק.או לטגן בצל ולהוסיף אמא כמה שזה טעים ככה.
אבל תחשבו ארוחה חלבית אתם מפתיעים עם חם חם צלוחית קרם פרש באמצע….שוס….אע?
בקיצור אם יש לכם עוד רעיונות אשמח
תודה וחג שמח
יונית
האם את משתמשת בשמיים יבשים?
מה זה…. מי מזאהר ????
היי יונית,
קודם כל חייבת לציין מכיוון שזו הפעם הראשונה שאני מגיבה באתר שלך שאת מדהימה והמתכונים שלך מעולים תמיד!!!
ועכשין שאלה – האם ניתן להכין יום קודם? או שזה כמו הספינז שדורש חימום ונהיה מסטיקי?
בדיוק עדיף טרי….מוזמנת תמיד שוב ♡
מסטיקי…ספינג עושים באותו היום.גם לבר מצווה בבית כנסת אני מעדיפה לקום ב4 לטגן ושלא יהיה מסטיקי
היי יונית, נראה מהמם!
אבל לא הבנתי את עניין הכוס מידה.. באיזה כוס להשתמש?
מידה 240 מל
היי יונית, נראה מדהים!!
רק באיזה בדיוק כוס מידה את משתמשת?
רגילה כמו כולם 240 מל
היי יונית,
אני עובדת עם מלא בית שאנים מרוקאים. שאלתי לפשר הקראסה ונאמר לי שזאת פיתה שמכינים למרק פולים.
ובאמת ניסיתי לחפש מתכונים נוספים ולא מצאתי. (מצאתי קרסה).
לפי התושבים החם חם הומצא בבית שאן ע"י אחד (שכחתי את שמו) שפתח דוכן קטן ומכר את החם חם.
אשמח לתשובתך..
אמא שלי לא מבית שאן והכינה כל יום שישי בבוקר, התעוררנו בגלל הריח?
תודה יקירה שהחזרת אותי לתקופת הילדות. למרות שאני לא כל כך טובה בצקים אנסה❤️
סבא שלי הוא מהראשונים שהביא את חם חם לבית שאן
בתור נערה היינו מחכות מתחת לבית של האלופה של החם חם ..אחת בלילה דופקות לה בדלת הייתה מוכרת לנו ,ישר מהמחבת ,לסירופ וללקוח?
כל אירוע שאני רואה חם חם,אני יודעת שיש בית שאנית/ני❤️
האם את משתמשת בשמרים יבשים או טריים ?
והאם יש הבדל בכמות בה צריך להשתמש בכל אחת מהאופציות אם כן אשמח לדעת .