אם יש דבר שלעולם לא תתפסו אותי על חם, זה מקרר/מקפיא בלי של מטבוחה.
מטבוחה?!
כן, רבותי, מטבוחה !…….הריבה המרוקאית האדומה .
אמא שלי תמיד אומרת, שמטבוחה עושים באהבה ובהרבה סבלנות.
הקפדה נכונה של הפרטים הקטנים[לא לדאוג בפוסט מלמדת אותכם הכל] תביא את המרקם הנכון
והטעם המושלם !
ואם תשאלו אותי, בשבילי זה לא רק סלט !
בשבילי המטבוחה היא בסיס להמון דברים, שקשוקה, דגים בתנור, דגים ברוטב ,פיצה מטבוחה
והכי הכי בשבילי, ממרח.
יום שישי, תנו לי חלה טרייה, מטבוחה ואני מסודרת.
ואם תוסיפי לזה מפרום, וחציל מטוגן, בכלל אהיה מאושרת.
אגב עכשיו יצא לבונז'ור לחמניה שהיא חלה , אז בכלל אפשר לחגוג שישי כל השבוע 🙂
אגב את החלינה ניתן למצוא ברשת מגה בעיר וברשת You.אני רכשתי בשוק העיר .
המתכון שלי, הוא מתכון של אמא שעובר דורות על גבי דורות.
אני יודעת שיש כל מיני סוגי מטבוחות ומדבובובת למינהם
זו הגרסה שלי ושל אמא שלי.
אני רק יכולה לאמר, שאין מי שטעם ולא ביקש מתכון .
אחרי הרבה בקשות , הגעתי למסקנה שהגיע הזמן לחלוק את הסודות והטיפים שלי.
כי בשבילי מתכונים, זה הפצה של אהבה. אהבת חינם.
אז קבלו באהבה את המתכון , תשמרו עליו ואל תשכחו לרשום מעל המתכון, המטבוחה של יונית 🙂
חומרים :
7 עגבניות אדומות ויפות קלופות
10 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים חריפים
15 שיני שום.
שמן, פפריקה אדומה, מרק עוף, סוכר, מלח, פלפל שחור.
אופן ההכנה :
מי שלא מפחדת מלכלוך, על הגז לשרוף את הפלפלים .
מי שמפחדת, וזה בסדר, לא קרה כלום, יוצא גם טעים, להכניס לתנור ולשים על 250 מעלות.
לשים את התבנית במסילה מספר 4 בתנור ולהתחיל לשרוף. לא לשכוח לפתוח את התנור ולשנות צדדים . עד שהכל שרוף.
אגב למי ששמה לב אצלי יש יותר פלפלים מעגבניות וזה סוד מס 1 לטעם שונה ואחר 🙂
להוציא, להכניס הכל לתוך שקית סופר , לסגור את השקית, לתת לפלפלים להזיע, מה שיקל עלינו בפעולת הקילוף.
אחרי חצי שעה לפתוח לשפשף את הפלפל והפלא ופלא הכל יוצא ומהר.
לקלף את כל הקליפה השרופה ולהניח בקרש חיתוך.
לא לשכוח לקטום את הגבעול עם הזרעים.
למי שמתקשה אפשר לשטוף את זה מתחת למים. אבל טעם השרוף יעלם.
אבל עדיין יצא טעים, לא לפחד !!!
אחרי שהכל נקי , לקצוץ את הפלפלים לקוביות קטנות .
גם את השום נקצוץ לקוביות קטנות קטנות קטנות.
לקחת סיר בינוני [קוטר 24] לשים חצי כוס חד פעמי שמן קנולה ורבע כוס חד פעמי שמן זית.
לזרוק לסיר תחילה את הפלפלים הקצוצים ואת השום.
השלב הזה ראשוני ובכוונה אני לא זורקת את העגבניות לסיר גם.
מהסיבה הפשוטה שאני רוצה איחוד טעמים, וריכוך הפלפלים, כי העגבניות רכות גם ככה.
אחרי 5 דקות של בישול הפלפלים והשום, אני מוסיפה את העגבניות.
טיפ לעגבניות : לקחת את העגבניות , לחרוך אותם או יותר נכון לסמן עם הסכין פלחים כמו
בתפוז, הכי טוב תראו בתמונה. ואז לצקת מים רותחים מעל, ולהניח לעגבניות כמה דק.
אחרי כמה דק לסנן את המים, והסימן שסימנו יעזור לנו לקלף בשניות את העגבניה ולא
לאבד חומר עגבניה.
את העגבניות הקלופות אני חותכת לקוביות קטנות.לא לפני שעשיתי בה חורים וסחטתי אותה .המטרה של הסחיטה היא להוציא כמה שיותר חמיצות .
ואחרי מס דק שהפלפלים על האש, אני מוסיפה אותם לסיר. בערך עשר דקות בישול.
אחרי עשר דק אני מערבבת היטב, ומתבלת תיבול ראשוני, של רבע כף מלח ורבע כף סוכר.
מטרת הסוכר היא לנטרל את החמיצות של העגבניות שנכנסו זה עתה לסיר.
מטרת המלח, לפתוח את הטעמים.
בשלב זה רק את זה[המלח והסוכר ] אנחנו שמים.
מערבבים וממשיכים לבשל עוד רבע שעה עשרים דקות.
למה?! בכדי שכמות הנוזלים שלו תצטמצם .ואז נוכל לתבל בדיוק לטעם הנכון.
אז אחרי עשרים דק שהמטבוחה מתבשלת, אני מתחילה לתבל ולתת לה את הטעם הסופי למטבוחה.
אני מוסיפה כף וחצי פפריקה , חצי כף אבקת מרק עוף פרווה, רבע כף פלפל שחור, מערבבת.
וטועמת, אם חסר לי מלח, אני מוסיפה. ומערבבת.
ממניכה את הגז לאש הכי קטנה ונותנת למטבוחה להתבשל שעה לפחות.
כאשר כל עשר דק אני מערבבת היטב את המטבוחה.
אחרי שעה אפשר להוריד מהגז, לצנן, להעביר לצנצנות,ולמקפיא/ מקרר.
או לקחת לחמינה ולהתחיל לנגב.
אפשר להמשיך לבשל את המטבוחה עוד שעתיים ואז המרקם יהיה ריבתי יותר.אבל לא חובה.
הצעה לשידורג :שקשוקה מטבוחה :
לקחת מחבת,לרסס בספרי שמן, לשפוך את המטבוחה, להוסיף פטריות /חצילים/בלוגרית בקיצור מה שאוהבים, לבשל 5 דק.
לשבור ביצים מעל ולהגיש 🙂
היי
התכוונת לכוסות חד פעמי לשתיה קרה?
תודה
במקרה הזה כן וציינתי את זה , אפשר יותר שמן אין בעיה, אני קצת חוסכת חח ויוצא נפלא
יצא ממש טעים! כמה זמן נשמרת במקרר?
יונית יקרה! המתכון שלך מעולה! בזכותו יצאתי מלכת המטבח! תודה רבה ?❤️
שלום ובוקר טוב!
אני רוצה להגיד לך שכל המתכונים נראים סוף הדרך, כל כך טעימים במיוחד הסיפורים מאחוריהם וההומור שלך!
עשיתי את המטבוחה ויצא סוף הדרך! אבל רק שאלה אחת, אם אוסיף בצל למטבוחה, הבצל יהרוס אותה? כי הבצל מביא עוד טעם וכמובן מוציא מיצים וגם המרקם יהיה שונה.
תודה רבה והמשך יום טוב!
הבצל יעניק גוון נוסף ממליצה לרבק את הבצל אם כבר אני אישית מעדיפה בלי בצל.יש כאלה אגב שלא שמים שום רק עגבניות .הכל שאלה של טעם
היי יונית, המטבוחה ממש טעימה.
יבורכו ידייך.
המטבוחה הכי טובה שהכנתי אוור!!!!
יש לי 6 אחיות
כולן כבר יודעות
הכוהנת הגדולה יונית צוקרמן!!!
היי
אפשר להסבר למה הכוונה בלסחוט את העגבניה ? כלומר להוציא לה את כל הבפנים? או פשוט כשהיא שלמה ללחוץ עליה מספר פעמים ?
לסחוט להוציא את המיץ והגרעינים וככה פחות חמיצות
היי יונית
לראשונה רוצה לנסות להכין את המטבוחה.
10 פלפלים אדומים חריפים או גמבות?
פלפלים אדומים ♡
היי יונית
אפשר לעשות את המטבוחה רק מעגבניות? בלי התהליך של הפלפלים
בהחלט
אפשר להוריד בפלפלים?
ואם כן האם זה משתנה את תהליך ההכנה?
אפשר.ללא שינוי בזמן
כמה נורא זה אם אשתמש בעגבניות מרוסקות ופלפילם קלוי קנוי..?
לא כזה נורא
היי, מסילה מס׳ 4 זו העליונה או התחתונה?
תודה מראש
העליונה
יצאה מטבוחה מטורפת! מזל שעשיתי כמויות כפולות כי זה הולך להתחסל…
תודה גדולה! העצה לרוקן את העגבניות מהמיץ והפלפלים הקלויים בכמויות גדולות עשה את המטבוחה- יצא מתוק ומאוזן בלי סוכר בקושי
היי יונית המלכה!
כל פעם שאני מכינה מטבוחה אני מגיעה למצב בו המטבוחה יוצאת נורא טעימה אבל אין בה נוזלים כלל. זה נראה יותר כמו סלט פלפלים.
מה לדעתך הסיבה לכך?
היי יונית,
האם ניתן להוריד את האבקת מרק? האם צריך לשים משהו במקום?
יצא כמו שאני זוכרת מאמא של חברה שלי. מעולה!!!
היי רציתי לדעת אם באיזה שהוא שלב לשים מכסה על הסיר
היי יונית , לא הבנתי אם צריך להוציא את המית של הכנסיות , ולא להכניס אותך לסיר?
היי יונית
בזמן הבישול מכסים את הסיר?
תודה
מטבוחה מעולה
היי,
אני מכינה את המטבוחה כבר שנה ומספר 1 זה שלך!!! ורוצה להכין כמות ולהקפיא. אני מבשלת טוב אבל עצלנית יש אפשרות את הפלפל החריף והגמבות לשים בתנור לקלף ולשים במקרר למשך הלילה?
תודה <3
היי יונית
את המיץ והזרעים שסוחטים מהעגבניות זורקים?
כן
הסיר צריך להיות מכוסה בזמן הבישול?
היי הכנתי כבר מספר פעמים את המטבוחה הזו.פצצה.
עכשו מכינה שוב וטעיתי,שמתי כף סוכר וכף מלח..
האם זה קריטי?
אפשר להציל?
תודה מראש?
מה נששמע יחארות
המטבוחה יצאה פצצה גרעינת ואחר כך החרא שלי יצא מסרריח ברמות על
גם הילדים של שנאו את זה כי הם אשכנזים בגלל אבא המטמטם שלהם והם שנאו את החריף אז יצא חראתודה באממת
הכנתי לפי מה שכתוב ופשוט יצא אגדה!! סיר שלם עף בארוחת שבת אחת.
מה קשור אבקת מרק עוף למטבוחה?
קודם כל, יש לך כח הסברה בצורה מושלמת רציתי לשאול מה הכוונה פלפלים אדומים?