הבוקר פתחתי את המקרר ומצאתי מלא קישואים ישנים שעומדים עוד מעט לסיים את הקריירה שלה.מהר קילפתי את אלו שממש גססו…גירדתי בפומפיה ואמרתי יאלללה נזרום לקציצות קישואים בסגנון יווני עם המון עשבי תיבול שיכניסו צבע וטעם לקציצה.
נתתי לקישואים להגיר נוזלים…יצאתי לסיבוב בשוק…חזרתי רעבה בדרך כבר דמיינתי לי את הצלחת עם המטבל היוגורט ההורס שלי…..
רק מה????
הטלפון התחיל לצלצל בלי סוף והתחלתי לסבול מהפרעת אכילה חחחחחחח
באמצע הבת שלי שלחה לי הודעות שהיא רוצה בגרסה רזה יעני בלי שמן…בקיצור נון סטופ הפרעות?
ראבק תנו לי להכין אוכל אני רעבה תנו לאכול,אח"כ תחפרו….
אעעע נכון בלי לשים לב גם אני עכשיו חופרת…?????אז יאלללה בלי חפירות חצי שעה מעכשיו טוב נו גג שעה זה שלכם!
חומרים :
200 גרם גבינה בולגרית 16 אחוז(אפשר 5 )
100 גרם גבינה צהובה(אפשר 9 אחוז)
5-6 קישואים מגורדים גס בפומפיה
בצל קצוץ דק דק
3שיני שום כתושות(מי שלא אוהב לא חובה)
3-4 גבעולי בצל ירוק קצוצים.
2 כפות שמיר קצוץ
כף נענע קצוצה.
מלח פלפל
2 כפות גדושות פירורי לחם
כוס חד פעמי קמח תופח
2 ביצים מידה l
אופן ההכנה:
חשוב מאד לגרד את הקישואים לפזר מעל מלח (בערך כפית)ולתת לזה מנוחה חצי שעה כאשר כל עשר דק אנחנו עושים סחיטה ידנית.
אתם הולכים להיות בהלם מכמות הנוזלים….לכן חשוב מאד לסחוט.אם לא תסחטו היטב יהיה קשה לשלוט בעיסה !(לא נורא גם אם לא סחטתם טוב אתן גלגל הצלה)
את הבצל אני קוצצת דק דק וקטן ושמה עם הקישואים וסוחטת ביחד כל הזמן !
אפשר גם לגרד בפומיה למי שמתעצלת.
אז אחרי שסחטתם טוב טוב את הקישואים והבצל!שמים בקערה את השום, הבולגרית.הצהובה ,הביצים,הקמח,פירורי הלחם,חצי כפית פלפל שחור.רבע כפית מלח.את עשבי התיבול ומערבבים
נותנים מנוחה של חצי שעה.בזמן הזה הקמח והפירורים סופחים את הנוזלים ומייצבים את העיסה.
במידה והעיסה נוזלית אחרי החצי שעה סימן שלא סחטתם טוב אבל לא נורא תוסיפו פירורי לחם בהדרגה עד שתקבלו עיסה דביקה שניתן לשלוט בה.
לוקחים מחבת ,שמים שמים בגובה רבע המחבת.ומלממים את השמן ,שהשמן חם שמים את הקציצות ומטגנים.
את הקציצות אני קורצת בידיים רטובות שאני מרטיבה בתוך קערת מים ליד העיסה.
בהתחלה מטגנים באש להבה גדולה עד שכל הקציצות נכנסות למחבת.כאשר סיימתם להכניס את כולם ,מורידים את הלהבה לאש בינונית-קטנה ומטגנים עד הזהבה.בהזהבה מחליפים צד ואז מעלים את גובה האש ללהבה גדולה עד שסיימתם להפוך את כל הקציצות ואז כאשר סיימתם להפוך את כל הקציצות שוב מורידים את הלהבה לאש קטנה ומטגנים עד הזהבה שנייה ומוצאים לנייר סופג.
מגישים את זה עם מטבל מיוגורט שמכינים אותו ככה :לוקחים יוגורט מוסיפים לו כף מיונז קצת שמיר קצוץ ובצל ירוק קצוץ ושן שום כתושה טיפה מלח פלפל,מערבבים ויש לכם שלמות של מטבל !
הערות :
אם לא אוהבים שמיר לא נורא אפשר להוריד אפשר להמיר בפטרוזליה ,כוסברה.
אם רוצים כמו הבת שלי גרסה בריאה אז אפשר לטגן במחבת טובה ללא שמן,או לאפות בתנור או כמוני לעשות מעין פשטידה גדולה במחבת
ואם בא לכם להמיר את זה לפשדיטה בתנור אז תוסיפו עוד ביצה אחת אפשר אפילו 2 לעיסה.הוספת ביצה אם אתם אופים את זה כפשטידה בתבנית בתנור בלבד!
אפשר להמיר את אחוזי השומן מ16 ל5 אחוז.
למי שלא רוצה ביצים אז להוריד את הביצים ולשים קמח בהדרגה עד שמתקבלת עיסה שקל לשלוט בה.הנוזלים שבעיסה והקמח יהיו הדבק.
מקווה שעניתי על כל השאלות העתידיות שלכם חחחח
בהצלחה♡
כל הסרטונים מהאינסטגרם שלי yonit_z
המתכונים שלך מאוד מוצלחים.
אבל דוקא הטיפים הקטנים, הם המוצלחים ביותר.
לקחתי לתשומת ליבי אכתוב יותר♡
בוקר טוב,
כמה גבינה בלגרית שמים בבלילה?
תודה
200
וואו משמיים נפלת לי.גם אני גיליתי הבוקר חבילת קישואים ופתרת לי יופי את התלבטות מה לעשות איתם. תודה.
חחחחח בכייף♡
יונית שלום
אני רוצה לפרגן לך
את אלופה!!!
כל מתכון שלך יוצא מוצלח!!!
והכי חשוב טעים.
יישר כח.
נורית
באהבה ♡תודה
קודם כל את אלופה!
כל המתכונים שלך יוצאים מוצלחים מאוד!
אם בחרתי את הגירסה של התנור בלי שמן -הגרסה הבריאה כמה זמן לשים בתנור ועל איזה חום?
תודה מראש
ווווואוווווווו יש באתר שלך הכל מהכל!!!!!
מההתרגשות עשיתי שתף לרוב הקבוצות וואצפ שלי…. את אלופה וואו!!!!
איזה כיף מטבח מרוקאי אני יכין ובעלי יעוף עלי …
שאלה לגבי היוגורט זה יוגורט רגיל מהסופר? איפה המעדנים שם?
יונית היקרה, מה אפשר לשים במקום פירורי לחם שיהיה כשר לפסח?
מתכון נוראי- לא מצליח למלא כלי עם תוצרת, כי נעלם בשלב הטעימות… מה שהגיע להגשה ולווה במטבל היוגורט נטרף בתאבון רב. בקיצור, מעולה!!!