בשנות העשרים שלי הייתי נוסעת עם חברות לשוק בצלאל למצוא מציאות.
זה היה שוק המציאות,סחורה טובה בזול .
בסוף הקניות עם השקיות היינו עוצרות בדוכן הפלאפל וקונות מנה רק בגלל הצ'יפס המתנפח
כאשר התחתנתי והפכתי לאמא התחלתי להכין לילדות שלי ותמיד הן היו שואלות אותי למה זה עגול ככה
והייתי עושה להם מבטא וצוחקת ואומרת כי זה ציפס אבונפחהההההה נפוח והן היו מתגלגלות מצחוק
בקיצור מתכון קל נוסטלגי טעים מאד
אז שנתחיל?
חומרים :
2-3 תפוחי אדמה קלופים
לבלילה :
כוס קמח תופח
1 ביצה מידה xl או 2m
חצי כוס מידה של מים מוגזים (סודה )
כפית מחוקה של מלח חצי כפית כורכום רבע כפית פלפל חצי כפית אבקת שום
כף מיונז(לא חובה מוסיף )
אופן ההכנה :
את תפוחי האדמה אנחנו פורסים לעובי דק דק .
איך ?
אפשר באמצעות סכין או מנדולינה או פרייבשף
אח"כ לוקחים קערה ומניחים בה את כל חומרי הבלילה ומערבבים היטב עד שמקבלים תערובת או יותר נכון בלילה סמיכה כמו במרקם של טחינה .
אחר כך אנחנו טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בתוך הבלילה עד שהבלילה מכסה היטב את פרוסת תפוא.
ומטגנים בשמן חם עד שפרוסות תפוח אדמה מתנפחות ומקבלות צבע זהוב .
מוציאים את זה לנייר סופג ואוכלים ומתענגים על כל ביס
אפשר להגיש/לאכול את זה עם קטשופ ומיונז ואפשר לאכול את זה בתוך פלאפל או סתם פיתה עם חומוס
בהצלחה
תודה. במקומות שקניתי והיה את זה, תמיד נאמר לי שזה ללא ביצים. יש מצב לטבען את זה? שואלת בגלל ילד אלרגי לביצים שבטוח יאהב
תודה
אם אין סודה מה אפשר להחליף?