אתמול חזרתי מהעבודה, הייתי רעבה, בערב חיכה לי אירוע מהעבודה.
מה שאומר שלהכין עכשיו ארוחה….זה קצת מוגזם.
פתחתי את המקרר….עברתי על כולו…עד שפגשתי במארז פטריות.
עשיתי חושבים…ואמרתי יאלללה זורמים.
הוצאתי מחבת…והכנתי מנה שלצערי הרב התחלקה והותירה אותי רעבה 🙂
אך מרוצה…..כי נולד לי מתכון שבטוח עליו עוד אחזור
ואני בטוחה שגם אתם.
אז קדימה לעבודה 10 דק ויש לכם אחלה מנה ראשונה, נשנוש, תוספת…מה שתרצו.
והכי חשוב…..מנה טעימה לאוהבי הפטריות.
לצערי הרב לא צילמתי את השלבים, כי זה היה אילתור של רגע.
ידעתי שאעלה תמונה בפייס לחברים ותו לא.
אבל אחרי שלא אחת ביקשה ממני תמתכון החלטתי להעלות.
אני מבטיחה שבפעם הבאה אצלם ואוסיף תמונות.
אז קדימה מתחילים 🙂
חומרים:
מארז פטריות טריות של מרינה [לא חייב סתם נתתי דוגמא] זה שיש בו 2 סוגי פטריות.
צ'ילי מתוק חריף.
סויה.
סילאן
5 שיני שום
שמן זית.
אופן ההכנה:
את הפטריות חתכתי לרבעים ולפרוסות…אפשר הכל רבעים.
אבל אחרי שהייתי בקורס צילום אצל רינת הלון.
אני חושבת איך תיראה המנה שלי בתמונה. רציתי עניין ותו לא.
את השום קצצתי דק והקפצתי במחבת עם 2 כפות שמן זית.
אחרי דקה הוספתי את הפטריות. ונתתי להם כמה דק להתבשל על המחבת.
כשראיתי שאוטוטוטו הן מתבשלות הוספתי להן 3 כפות רוטב צ'ילי.
3 כפות סויה ו-2 כפות סילאן.ערבבתי טוב.
הנמכתי את האש ונתתי לפטריות לשחות ברוטב 3 דקות.על אש נמוכה.
והנה התוצאה:
בתאבון !