המתכון של היום זה אחד המתכונים הכי טעימים שיש לי !
הייתי מכינה אותו המון כאשר הבנות שלי היו בתיכון והיו מזמינות חברות הבייתה.
היום שאחת בצבא והשנייה בעבודה אין לי כל כך למי להכין…..ואני קונה מוכן זה פחות טעים אבל סבבה
אממממממממממה
שבוע שעבר הכנתי טורטיה באינסטוש ולימדתי איך מכינים טורטיה סטייל אירופה ובצילום הסופי שמתי את הטורטיה עם הפוטטוס פשוטים שקניתי בסופר וטיגנתי
מבול ההודעות שקיבלתי גרם לי למבוכה כאילו שקית קפואה.
ואז הבנתי שאנשים צמאים למתכון טוב!
אז פתחתי את המחברת שלפתי את המתכון הכי הכי הכי טעים שיש לפוטטוס ותזכירו שבעלי מסעדות קטנות שיטעמו יאמצו את המתכון הזה.
כי הוא אחד הטעימים והנדירים שיש
חומרים :
4-5 תפוא אדמה בינוני
מלח,קמח ,קונפלור,פילדלפיה,אבקת שום
שמן
אופן ההכנה :
את התפוא פורסים לפלחים מניחים בקערה שופכים מעל מים וכף מלח ומשרים את התפוא למשך שעה.
אם ממש רעבים אפשר חצי שעה .
אחכ מסננים את התפוא ומכניסים אותם לסיר עם מים רותחים וכפית מלח.
ממש כמו שמכינים פסטה.
למשך עשר דקות.
מטרת הבישול לבשל את הציפס כי החיתוך עבה ויש סיכוי כאשר נטגן את זה שזה לא יהיה מבושל ורך .
מסננים ומייבשים אני ממליצה לשים את הפלחים על מגבת ככה זה מתייבש ומתקרר מהר
לתוך שקית מכניסים כף גדושה קמח כף גדושה קונפלור כף של תבלין פילדלפיה (איכותי אני קונה בחנות תבלינים)כפית אבקת שום.מערבבים
אח"כ מכניסים את התפוא לתוך השקית סוגרים ומערבבים בעדינות .
מחממים שמן עמוק במחבת כאשר השמן חם חם מטגנים את הפלחים עד הזהבה
בזהבה מגישים ומתעלפים כמה שזה טעיםםםםםם
מגישים לאיזה מטבלים שאוהבים
ניתן לעשות בנינגה בטיגון באוויר חם? לא בשמן עמוק?
אפשר במקום לטגן לאפות אותם בתנור?
אפשר לאפות בתנור או באיירפראייר? אם כן, איך?