אפילו כותרת אין לי למנה הנפלאה הזו, אין לי.
פתיתים?
מוקפץ עם פתיתים?
מה שכן אני יכולה לכתוב שזו ארוחת ערב בפחות מחצי שעה 🙂
כן ,בפחות מחצי שעה 🙂
וגם אם לא, הרי שמטבח זה מיומנות, אז אתם בשלב של רכישות מיומנות.
החשוב שזה מתכון מפתיע קל וטעים .מחולק לשתי שלבים.
למה? כי זה מתכון שנולד תוך כדי.ואני אסביר :
בצהרי היום אני מקבלת טלפון מהקטנה שהיא הולכת לחברה , הן יעשו שעורים, ילכו לפארק ויחזרו לארוחת ערב.
וכל מה שהיא רוצה בשיחת הטלפון ה7878 שאכין פתיתים לה ולחברה שלה.
כמובן שהייתי באמצע העבודה,ושהיא מתקשרת, להכל אני אומרת כן, רק שתנתק ותיתן לי לעבוד, אחרת היא כמו אבא שלה, לא מרפה :-))))
[אה ואם אתם עוקבים אחרי, אז זו הילדה עם הכדורי שוקולד…שהשאירה אותי והלכה, בדיוק! זו , זו ]
בקיצור, מפה לשם, הגעתי ב6 הבייתה, בשבע אספת הורים עם המתבגרת.[בה"ס ממול הבית, מזל ]
הוצאתי את הפתיתים,אמרתי יש לי שניצל במקפיא אחמם ושלום על ישראל.
ואז המתבגרת ,ירדה למטה, ואמרה שהיא רעבה, ולמה פתיתים, ולא מוקפץ?!…ולמה ולמה ולמה…ושהיא מתחילה למה….
אני נזכרת במישהי שלא יכולה לומר מי, כי אסתבך עם בעלי, אבל אתם בטח מבינים.
אמרתי ,טוב מוקפץ! הוצאתי ווק, קצצתי בצל, בזמן שהוא מתאדה חתכתי פלפל אדום ירוק הוספתי,וככה תוך כדי שהפתיתים מתבשלים
אני קוצצת ומוסיפה לווק.
ואז בא הרעיון לחבר בין השתיים….שאלתי את המתבגרת ,את הקטנה, הפלא ופלא הייתה הסכמה, לא חשבתי פעמיים וחיש מהר ערבבתי.
וזה יצא טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
שבטוח החברה של הקטנה שלי ,סיפרה לאמא שלה,ובטוח היא תרצה לבוא שוב לארוחת ערב :-))))
אז בלי הרבה דיבורים בואו נתחיל, כי המתכון הפעם קצר יותר מהדיבורים שלי :-)))
חומרים :
חבילה של פתיתים עם האיטריות.
מלח , פלפל שמן
למוקפץ :
בצל,פלפל אדום פלפל ירוק,פלפל צהוב , גזר, כרוב, פטריות
טריאקי, צ'ילי מתוק, מלח , פלפל, פפריקה.סילאן
אופן ההכנה :
פתיתים אני מכינה לפי הוראות היצרן .אני לוקחת סיר, שמה שמן בתחתית הסיר, קצת, לא הרבה, 2 כפות. מאדה את הפתיתים עם השמן.
מוסיפה 3/4 כף מלח, רבע כפית פלפל שחור.מערבבת. ויוצקת 4 כוסות מים רותחים מהתמי 4.
מערבבת ומכסה את הסיר למשך 6 דק.
בזמן של ה6 דק המתנה, אני מוציאה את כל הירקות שיש לי ובא לי לשים במוקפץ. מתחילה עם הבצל, תוך כדי שהוא מתאדה מוסיפה את הפלפלים, הכרוב,
את הגזר אני קולפת בקולפן של ג'וליאנים הוא יוצא דק ואין צורך לאדות את הגזר תחילה .הוא מתבשל מהר. מוסיפה פטריות…אפשר תירס נבטים מה שאתם אוהבים !
בכדי לזרז את הזמן .לווק שלי יש מכסה, אני סוגרת ומיידי פעם מערבבת .
כשכל הירקות 2/3 מאודים אני מתחילה לתבלן. שמה מלח, רבע כפית פפריקה אדומה[כן פפריקה .אני מלמדת תסינים קצת צבע !!!! ] רבע טיפה מרק עוף.
2/3 כוס צ'ילי מתוק, חצי כוס טריאקי.2 כפות סילאן
חשוב לי לציין שאלו המידות של הכמות הירקות שהיו אצלי,לכן אל תיקחו את התיבלון כמובן מאליו. תטעמו ותתקנו תיבלון, אם חסר משהו.
אחרי התיבלון, מקפיצים לעוד 2 דק.
מוסיפים לווק את סיר הפתיתים, לערבב
וזה טעים……..
בהצלחה !!!
יצא מעולה!!! תודה!
איזה כייף לקרוא…תודה♡