פעם ראשונה שאכלתי במיה זה לפני 20 שנה בקלאב בטורקיה.ראיתי את בעלי ממלא צלחת בנדיבות ובשיא הנונשלטיות בשולחן הוא אומר לי בטון שמח כזה תטעמי יונה זה טעים ואני נשואה מרוקאית גאה באוכל המבושל של העדה .עושה לו פרצוף ואומרת לו לא תודה.
את מפסידה מרוקו הוא אמר לי ולקח כף וכמו ילד קטן אמר יאמי ועשה עם הראש.
בשנייה שהוא הסתובב לבופה להביא משהו לאכול ,טעמתי עם המזלג !
וואלה ?! היה לי טעים.
אבל לא גילתי לו שטעמתי .שחזרנו המצאתי לו סיפור שמישהי הביאה לעבודה וטעמתי וזה היה טעים ובא לי להכין גם……????
ומאז במיה היא אורחת כבוד במטבח שלי.
היום אני אלמד מתכון קל קל .טעים מושלם לצד אורז לבן…חגיגה לחיך.
הרבה אנשים מפחדים להכין במיה בגלל כל ההתעסקות מסביב.
תקשיבו לי טוב !במיה קפואה היא קיצור דרך נפלאה .
השבוע הייתי בקניות ראיתי שיצא מהדורת חג מיני במיה מהר מאד הכנסתי לעגלה ואמרתי חמישי עמוס לי קניות לחג וכל מיני סידורים.מכינה עשר דקות עבודה שעה בישול ויש לי שקט נפשי שהבנות יחזרו ויש להם צהרים.
אז קדימה בואו נתחיל כי בחצי הבאה זה יכול להיות שלכם חחחח
חומרים :
שקית וחצי מיני במיה סנספורט
בצל גדול
2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות.
3 כפות רסק עגבניות
4 שיני שום
רבע צרור של פטרוזליה וכוסברה
5-6 שוקיים
מלח ,פלפל, פפריקה ,פפריקה חריפה, כמון ,כורכום,מרק עוף.
אופן ההכנה :
את הבמיה ככה קפואה מהשקית אני מקפיצה במחבת עם 2-3 כפות שמן. במשך 3-5 דקות .אחכ שמה במסננת להוריד את השמן
אחכ אני לוקחת סיר קוטר 30.שמה בו 2-3 כפות שמן ובצל גדול פרוס ואת השוקיים.
אני מאדה את הבצל ומזהיבה את העוף ביחד.וזה בשביל שהבצל יספוג טעמים מהעוף.אחרי 4 דקות של אידוי אני מוסיפה קוביות עגבניות רכות .וממשיכה לטגן את הכל שכל הטעמים יתערבבו העוף הבצל והעגבנית. בערך עוד 3 דקות.
אחכ אני מוציאה את העוף.
שמה תבלינים: כף בהריון של פפריקה אדומה,חצי כף פפריקה חריפה מי שלא אוהב חריף אז בלי.רבע כף כורכום חצי כף כמון רבע כף מלח חצי כף פלפל שחור רבע כוס מים ו3 כפות רסק.מערבבת את הכל היטב היטב.ואז מוסיפה עוד 2 כוסות מים רותחים.נותנת לרוטב להתבשל כמה דקות.בערך 3 דקות מערבבת שוב הכל טוב טוב.
למה?כי הרוטב צריך להיות מוכן כי השלב הבא זה לשים את הבמיה ואת העוף ואחכ אי אפשר לערבב.
ערבוב יכול לפתוח לנו את הבמיה ולצאת גרעינים.
הערבוב היחיד זה מצד לצד !
אני שופכת את הבמיה אחכ מסדרת את שוקי העוף אחכ מפזרת מלמעלה מיקס של כוסברה ופטרוזליה מכסה .ומבשלת על אש קטנה שעה .
אני בישלתי 40 דקות בגלל שאני מבשלת בסיר לקרוזה שהוא מברזל יצוקה אז המכסה גם מוליך חום מה שמזרז את הבישול.
לכן כתבתי למי שמבשל בסיר רגיל שעה כי לעוף לוקח זמן להתבשל.
להגיש עם אורז לבן….ולהגיד ליונית תודה ♡
ויונית תגיד באהבה גדולה ?
ואם אתם לא עוקבים אחרי עדיין באינסטגרם yonit_z אתם מפסידים !???
נראה להיט נשמה!! חג שמח 🙂
יצא לי נפלא.
תודה לך יונית
מתכון עוף מצוין! כל עך אןהבת אותו כולל החלפת הבמיה בשעועית ירוקה לפעמים.
מדהימה שאפו על היצרתיות }{
את ענקית בבישולים
תודה }{
ממליצה במקום חריף לטבל עם לימון וקצת סוכר חמוץ מתוק טעים מאוד.
וגם להוסיף סלרי קצוץ.
הי יונית, בתמונה יש אבקת מרק לא? וגם באיזה שלב שמים את השום?
בתבלון כף.
היי יונית נראה מדהים!!
רוצה להכין היום לצהריים
אממה, אין לי עלים טריים..
כוסברה מיובשת יעזור? וכמה? או אפשר פשוט בלי?
הכי טוב טרי.
טעים !!!!!!!!
יש לך את זה בגדול!!!
מתכון מצויין אחד לאחד!
מלכת המטבח בהחלט!!!
תודה רבה לך 🙂
טוב זה כבר פעם שניה שאני מכינה וזה יוצא מושלם האוכל מתרוקן ברגע שהוא מוכן !! פגז!
האם אפשר להכין ללא כוסברה?
יונית היקרה קיבלתי את שמך מהבת שלי נכנסתי פעם ראשונה היום כולי תקוה שהבמיה תצא לי כמו שאני רגילה במיה של ספרדים הפעם לקחתי ריזיקה ורציתי שינוי מבטיחה לחזור אליך ביום ראשון ולכתוב לך איך יצא שבת שלום
יונית אפשר להכין את התבשיל עם בשר ?
היי יונית
האם אפשר להכין עם בשר טחון כקציצות לרוטב?
הכנתי פעם ראשונה,פעם ראשונה שלי עם במיה ויצא יושלם,תודה על מתכונים אליפות
בס"ד
היי, מכירה את המתכון, מכינה אותו לפחות 15 שנה, הילדים שלי משוגעים עליו ואני מכינה אותו עם קציצות
יוצא מצויין ביותר, בסוף אחרי שאני מוסיפה את הבמיה אני מוסיפה שני מקלות קינמון מעל הבמיה ונותנת לו להמשיך להתבשל איתם יוצא טעים ביותר, מומלץ לנסות,
תודה יונית על מתכונים נפלאים יוצא לי אוכל כמו בחתונות 🙂
שלום יונית תודה על עוד מתכון מעולה . התחסל מהר מידי . פעם הבאה כמות כפולה או אפילו משולשת …אבל נאלצתי הפעם לחרוג
קצת מההוראות , הבמיה היתה מוכנה הרבה לפני העוף . במהלך הבישול הפרדתי , והמשכתי לבשל רק את העוף . יצא מושלם .
לדעתי כדאי מראש להכניס תחילה את העוף
ורק ב- 1/2 שעה אחרונה לצרף את הבמיה .