טוב תקשיבו לי טוב טוב טוב !אני בהלם אני המומה שהסיר הזה התחסל תוך שעתיים !!!!!
והבנות שתי התעלפו על הסיר הזה.
זה קצת עיצבן אותי האמת ?????אבל אחכ הבנתי שהכי חשוב שהיה להם טעים והסיר התחסל.
אתם בטח לא מבינים למה התעצבנתי עם זה מתכון של אמא /שלי ?
אז אני אסביר מיטלס שלחו לי את הטחון מן הצומח שלהם על מנת שאכין מתכון שווה?
הכנתי אבל לא האמנתי שמתחליף מן הצומח יצא סיר כזה טעים ושהבנות יתלהבו טוב אני עושה להם עשרים שנה מוסקה והן אוכלות ולא מתלהבות(איזה קנאית אע חחחחח)
בקיצור התחליף מעולה יש לו טעמים של עדשים בשילוב חומוס משהו שצובע ומשתלב נהדר עם התיבול והחציל כי מנה מהסרטים יצאה.
אז אם אתם מכירים צמחונים טבעונים אתן גרסה טבעונית שלחו להם את המתכון הזה הם עוד יודו לכם
חומרים :
2חצילים גדולים או 3 קטנים
חומרים לעיסה :
קופסא של טחון מן הצומח של meatless farm
בצל גדול
תפוא גדול
חצי צרור פטרוזליה
שקית אבקת אפיה
3 כפות פירורי לחם
כף שמן
3/4 כף כמון 3/4 כף מלח חצי כפית פלפל שחור
ביצה /לגרסה טבעונית רבע כוס מים מוגזים(יעני סודה)
חומרים לרוטב:
בצל גדול
4 שיני שום
קופסא עגבניות חתוכות
כף גדושה רסק
כף סוכר כפית כמון 3/4 כף מלח חצי כפית פלפל
2.5 כוסות מים
לטיגון :
שמן
קמח
ביצים
לגרסה טבעונית קמח ומים
אופן ההכנה ;
שמים במעבד מזון את הבצל והתפוא והפטרוזליה.(אם אין מעבד אז קוצצים ידנית את הפטרוזליה ואת התפוא והבצל מגרדים בפומיה.
בקערה שמים טחון מהצומח את הירק תפוא והבצל מוסיפים את שאר החומרים פירורי לחם תבלינים ביצה כף שמן לפתיחת התבלינים אבקת אפיה כן זה לא טעות זה יעניק אווריריות מדהימה לקציצה.
ומערבבים הכל עד שמתקבלת מסה אחידה.
את החצילים חותכים לפרוסות. כל פרוסה זה 2 יחידות
ממליצה לפרוס בעובי של 1 סמ כל צד.לא לפחד מהעובי אחכ זה מתכווץ בבישול ואז יש לנו מנה יפה.
כאשר לא חותכים עד הסוף גם אם נחתך לא נורא אני כי אנחני מקמחים בקמח וביצה וזה קושר אותו.
כל פרוסה ממלאים בנדיבות בקציצה מהעיסה.
סוגרים .
טובלים אחכ בקמח עד שיש כיסוי מלא מכל הצדדים
אחכ טובלים בביצה ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים
לגרסה טבעונית מערבבים קמח ומים במרקם טחינה טובלים ומטגנים עד הזהבה
הכנת הרוטב:
בסיר מטגנים בצל עד התחלה של הזהבה ואז מוסיפין שיני שום חתוכים גס.מערבבים חצי דקה מוסיפים עגבניות רסק מערבבים היטב ואז תבלינים מערבבים ואז מים רותחים.ערבוב טוב .
ומתחילים להכניס את המוסקות .
לשים באמצעות כף רוטב מלמעלה שיכסה את החצילים .
להנמיך לאש קטנה ולבשל ארבעים דק בערך עד שהחצילים רכים.
איך בודקים ?
נועצים מזלג אם הוא נכנס בקלות אז החציל מוכן אם תא עוד כמה דק לתת.
להגיש ולהתעלףףףףףףףף
הערות :
נשאר קצת עיסה מהכמות ממליצה לכדרר לקציצות ולטגן במחבת ולהתעלף.
אפשר להכין עוד חצילים במה שנשאר לטגן ולשמור בהקפאה ומתי שרוצים להכניס לרוטב מבושל ללא הפשרה.
בהצלחה
פרסום בשיתוף פעולה עם meatless farm
יש לך שגיאות כתיב וזה מעצבןןןן
לא הבנתי מה הבעיה שלך
אז יש שגיאות כתיב ויש מילים שיש טעות בהקלדה ויוצא במקום ״י״ יוצא ״ע״
זה קורה לכולם
במקום לתת ביקורות מעצבנת
תמליצי על המתכון או שאל תיכנסי בכלל
על כל דבר תמצאו מה להגיד ולהעביר ביקורת
אחלה מתכון ואחלה אתר
רוב המתכונים שלי מימנה וברוך ה׳ לא הפריעו לי הטעות בהקלדה ומה שבטוח לא עצבנו אותי אז נשמה תתקדמי
יונית את אלופה והמתכונים שלך זהב!!!
מאיפה קונים את הטיול הצמחוני לא ראיתיבסופרים
שלום יונית תמיד עם מתכונים מדהימים!!!
אני מתפעלת כל פעם מחדש מהמקצועיות ומהמגוון
האם לדעתך אפשר להחליף את החציל בתפו"א כמו מפרום צמחוני?
הכנתי את המוסקה, יצא פצצה. תודה לך יונית על מתכונים מוצלחים מדוייקים את תותחית?!!!!
נראה טעים מאוד מקוה להכין תודה לך!
האם אפשר למלא בפרוסת תפו"א/בטטה וכדו' במקום המילוי שבמתכון?