בבית שגדלתי עליו לא אכלו הרבה אורז.
אורז אמא הייתה מכינה עם שקדים המון בצל ופירות יבשים .או נקי לצד אפונה וגזר וקציצות עוף.
ולפעמיים אורז פרסי של מדלן השכנה הפרסיה היפה עם העיניים הכחולות הגדולות .שאמא למדה להכין ממנה.
את האורז של היום למדתי להכין מסבתא ממה אמא של אמא שלי.
האוכל של סבתא ממנה היה שונה מהאוכל שאכלנו בבית כי אמא בישלה את האוכל שאבא גדל עליו.
סבתא ממה הייתה גרה בתחנה המרכזית ודודה חנה הייתה לוקחת אותי אליה ואל סבתא באוטובוס בקו 1
אני הייתי אוהבת את האוכל של סבתא ממה יותר מהאוכל של אמא.
אולי בגלל שהוא היה שונה.
לצערי סבתא נפטרה בגיל העשרה שלי ולא זכיתי ללמוד ממנה.
אבל דודה חנה הייתה בשביל ללמד אותי.
אורז שילדים אוכלים ואוהבים.
עובדה שהילדה של אז מלמדת אתכם היום .
חומרים :
1 בצל מגורד
1 גזר גדול מגורד או 2 קטנים
1 קישוא בינוני מגורד
1 תפוא מגורד.
1כף סוכר
2 כוסות אורז
3 כוסות מים רותחים
2 כפיות מלח חצי כפית פלפל לבן
אופן ההכנה :
בסיר שמים שמן שמכסה את תחתית הסיר בערך4 -3 כפות.
מוסיפים את כל הירקות שגירדנו ,מערבבים ,סוגרים את הסיר.אחרי דקה מוסיפים חצי כף סוכר ומערבבים וממשיכים לבשל עוד כמה דק עד שהירקות מתרככים .
מידי פעם מומלץ לפתוח את הסיר ולערבב שלא ישרף.
כאשר הירקות רכים מוסיפים את האורז,מלח,פלפל ומערבבים הכל היטב.
שופכים 3 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב.
מכסים ומבשלים על אש קטנה 6-10 דקות.
אחרי זה פותחים מערבבים סוגרים את האש ואת הסיר ונותנים לסיר מנוחה של רבע שעה
ומגישים.
היי יונית רציתי להגיד לך שהאוכל שלך מעולה! ואת מאוד נחמדה.
אפשר להכין עם אורז פרסי? תודה רבה
הי, באיזה מכשיר את משתמשת לקיצוץ ירקות כמו בתמונה פה?