את המתכון של היום אני מכינה בד"כ שאני רוצה להרשים ואין לי הרבה זמן גז.לא לצחוק זמן גז זה שאני מעמידה כמה סירים ואין לי מקום בגז ואני צריכה להספיק כמה שיותר כי שבת נכנסת מוקדם או שיש לי אורחים ואני רוצה לפנק ?
לא פעם ביקשו ממני את המתכון של היום,ויחד עם הבקשה עלתה השאלה יונית זה קשה ?!אף פעם לא עשיתי בשר בתנור אני אצליח ?איך עושים?!
אז קודם כל בלי לפחד ,תמיד להאמין בעצמכם ותזכרו שבישול אף פעם לא קשה.הוא יכול להיות מורכב יכול להיות שלבים ויכול לקחת זמן אבל קשה אף פעם לא!
צריך ללכת אחרי ההוראות לפחות בפעם הראשונה??ואח"כ הגבול הוא השמיים!תמיד אפשר לשדרג ולהעשיר.
אבל תחילה אלמד את הבסיס ואתן טיפים לשינוי.
אז שנתחיל ?!
חומרים :
2 קילו אסאדו עם עצם
4-5 תפוחי אדמה
2 גזרים
3 בצלים
ראש שום
תבלינים ;גריל עוף,כמון,פפריקה,מלח,פלפל,טימין יבש,פלפל אנגלי,גרגירי חרדל,אגוז מוסקט,תבלין כבש,אבקת מרק בצל.
שמן זית ושמן קנולה.
אופן ההכנה :
לקנות נתח אסאדו טוב.אני ממליצה שוב לקנות באטליז או בסופר שהמחלקה שלו טובה בבשר איכותי ! כי באסאדו יש נתחים עם המון שומן.לפעמיים אנחנו שולחים את הבעל עם רשימה הוא מבקש מהקצב בסופר ובסוף אתם מקבלים נתח עם המון שומן ופחות בשר.אז שימו לב כי זה חלק מאד חשוב בהצלחת המתכון!
מעכשיו עשר דק עבודה שלוש שעות אפיה וזה שלכם !
לוקחים את הנתחים אחרי ששטפנו קלות ויבשנו.מניחים בקערה מעל מזלפים רבע כוס שמן זית רבע כוס שמן קנולה.שמים תבלינים ככה :כפית גריל עוף,שליש כפית כמון,כפית תבלין כבש כפית פפריקה אדומה,חצי כפית אגוז מוסקט,חצי כפית גרגירי חרדל,כפית אבקת מרק בצל,4-5 גרגירי פלפל אנגלי,וכפית מלח. ולהתחיל לערבב הכל ביחד.עד שעל התבלינים עורבבו כהלכה והבשר קיבל עיסוי טוב טוב.
אני מעבירה את הנתחים למחבת וסוגרת אותם.מה זה סוגרת?אני צורבת כל צד עד שהוא מזהיב.ראו תמונה.
בזמן שהבשר נסגר במחבת אני פורסת 3 בצלים.ושמה בתחתית תבנית.מטרת הבצל לתת טעם ולהגיר נוזלים שיבשלו את הבשר.
אני מעבירה את הנתחים לתבנית.ומתחילה לסדר את התבנית ככה:
מניחה את הבשר על הבצל.זורקת 12 שיני שום שקילפתי מהראש שום.מניחה מתחת לנתח ובין הנתחים.את תפוא אני בוחרת קטנים אפשר עם קליפה וזה הכי טעים זה כמו תפו"א מדורה.אפשר גם תפו"א בלי קליפה חתוך לסירות. אני שמה אותם תחילה בקערה שערבבנו את הנתחים בהתחלה שיקבלו מהתבלון טיפה.ככה אני עושה עם הגזר גם.מסדרת יפה בין הנתחים.
אוטמת היטב את התבנית.לי יש רוסטר אז אני סוגרת אם המכסה ובודקת שהכל סגור היטב.אני שמה את הנתח בתנור שחומם מראש ל230 מעלות לחצי שעה.
ואחרי חצי שעה אני מעבירה לעוד שעתיים ב170 מעלות.
אחרי שעתיים אני בודקת אם רך אני מוציאה אם לא עוד רבע שעה גג חצי שעה!
זהו מוכן טעים….והכי חשוב לא קשה להכנה !
אפשרות לשדרוג:להוסיף ערמונים להוסיף פטריות ואפשר לגוון להוציא חצי כוס יין אדום בסגירה במחבת.
ואם בא לכם לגוון אז יש לי עוד מתכון מהמם לאסאדו שהכינה חברתי המוכשרת רות אופק .
למתכון לחצו כאן.
נראה מעולה כמו כל המתכונים שלך!
שאלה לגבי הבשר-לא הבנתי בדיוק..לבקש מהקצב שלא יהיה הרבה שומן ? ולאיזה גודל של חתיכות שיפרוס את האסאדו?
כן לבקש ממנו נתח אסאדו בלי המון שומן.הוא יודע איזה גודל זה בערך 5-7 ס"מ
הטימין היבש מוזכר ברשימת החומרים,
ולא לאחר מכן בכמויות
הטיבול
פיזרתי מעל לפני ההכנסה לתנור
היי יונית אם אין לי תבלין כבש מה לעשות
מה זה תבלין כבש ? איפה מוצאים אותו.? תודה ?
תבלין שקונים בחנות תבלינים אם אין לך לא קרה כלום אפשר להמיר התבלין לסטייק
אפשר בתבנית חד פעמית אם אין לי סיר לתנור כמו שלך ?
בוודאי אבל לא לשכוח לשים נייר אפיה מתחת.ולאטום היטב עם נייר כסף פעולה האטימה חשובה מאד.
בהצלחה
האם התבנית צריכה להיות אוומה לאורך כל זמן האפיה או שבשלב מסויים אפשר להסיר את נייר הכסף?
אטומה
בתנור מצב טורבו?
איזה תוכנית בתנור אפייה או צלייה?
יונית יקרה.
אני מבשלת בעצמי ומאוד אוהבת לעקוב אחרייך ולפרגן לא מעט, רוצה מאוד להחמיא לך כמה את תמיד כותבת בצורה קולחת בשפה פשוטה והכי ברור שיש… והכי חשוב – לא משאירה מקום לספק. זה פשוט מקסים ונדיב מצידך- לא ברור מאליו. מרגישים את האופן בו את מפיצה את החום והאהבה מבין שורות המתכון והתמונות היפות של כל מתכון ומתכוון הרצון שלך לשתף הוא ענק ומהלב והנשמה. אז תודההההה
ענבר
אין נוזלים בכלל בתבשיל הזה? בגלל זה אוטמים אותו היטב? סליחה על השאלה…האם אפשר להחליף את האסאדו בנתח אחר?
אני מכינה בסיר כי התנור לא מוכשר לפסח. אני בטוחה שיצא מעולה! אני וחברותי נהנות מהמתכונים הכשרים שלך. עלי והצליחי!
תודה לך ולחברות המקסימות ♡
כל מה שאת מפרסמת נראה נפלא ומה שניסיתי היה מצוין.
מודה לך והמשיכי כך. יישר כח.
הצלחה שלך היא הצלחה שלי.תודה שטרחת לספר לי ולשמח אותי♡♡♡♡♡
שמחה גדולה לקרוא שכך
שלום איפה אפשר להשיג תבלין כבש
תודה
תבלין על האש של מימונס גומה מאד לתבלין שאני קונה בלוד
על טורבו?
היי יונית,
תרחיבי בבקשה על מה שכתבת בסוף עם היין. נשמע מעניין.
מכינה את המתכון הזה כל שבת לסירוגין. מוסיפה בטטות ופטריות. יוצא פצצה. המון תודה.
תבלין כבש לא נתקלתי בסופר האם בחנויות תבלינים?
אשמח לדעת בבקשה
אפשר בסיר יציקת ברזל במקום תבנית, או שמייצר חום אגרסיבי מידי?
תני עוד מתכונים לבשר (לא עוף ולא מספר 5) בתנור בבקשה
בהחלט .אתן בקרוב
תודה על המתכון נראה מאוד טוב, אפשר להכין את התבשיל בסיר קדרה?
כן
נראה פצצה וקל ממש…(כמו שהבטחת)
אפשר בסיר אובלי מחרס עם מכסה????
או שחייב רוסטר
תודה על אתר ומתכונים מדהימים.
באהבה ולשאלתך בהחלט.
תודה ובהצלחה
אפשר להוסיף לבשר אסאדו גם בשר אוסובוקו?
אודה לתשובה מהירה כי אני תכף רוצה להכין………
תודה רויטל
בעיקאון כן אין בעיה
יונית הכנתי ויצא מעולה!
א ל ו פ ה ?
יונית
האם נתח ה אסאדו חייב להיות פרוס? ואם כן אז לכמה חתיכות לפרוס 1 ק"ג
תודה ואת מדהימה
ניראה מעולה ומתחשק לי להכין לחג
האם 230 מעלות בתנור בתוכנית טורבו או בתנור גריל?
ושאלה נוספת האם אפשר להכין בטג'ין מרוקאי מחרס?
מחכה לתשובתך
אפשר להכין אפשר גריל אני אוהבת טורהו?
מה שהבנתי זה שהבעל לא יודע לעשות קניות! העצמה נשית! כל הכבוד תמשיכי ככה!
היי יונית,
נראה מצוין!
הכנתי את המתכון שלך לפרגיות ברוסטר ויצא אליפות.
שאלה לי האם אפשר להשתמש בבשר עגל במקום האסאדו?
תודה ושנה טובה
אפשרי אבל שימי לב להבדלי זמני האפיה
בסדר גמור, רק תפוחי אדמה צריך לסים פי שתיים.
הכנתי.. יצא שלמות!!
תודה רבה על המתכון שנכנס למחברת המתכונים הקבועה שלי (-:
איזה כיייייייף לי…..לבריאות ?
היי על איזה מצב התנור צריך להיות ?
האם ניתן לעשות זאת כגוש שלם? ואז לפרוס לאחר שמוכן?
ומהיכן ניתןתלקנות תבלין כבש
כן אפשר.תבלין כבש בכל חנות תבלינים טובה
האם אפשר לסים סוג בשר אחר. תודה
הכנתי היום. יצא מעדן. בשר רך וטעים. תושה על המתכון
באהבה ♡תודה שחזרת לספר
שלום יונית
האם אפשר להכניס לתנור בשקית קוקי ?
לא ניסתי מעולם.
האם להוסיף מים לתבנית שזה בתנור?
לא הבצלים מגירים נוזלים
רציתי לשאול לגבי המתכון של האסאדו בתנור אם אני מכין רק קילו האם לחלק את הכמות של התבלינים לדוגמא במקום כפית פפריקה רק חצי כפית או שלא
ועוד שאלה האם תבלין כבש זה התבלין שנקרא משיה ועולה יקר בערך 25 שקל למאה גרם?! תודה רבה
אותו תיבלון.ולא משיה זה משהו אחר
הי יונית,
תודה רבה על מתכונים, סיפורים וחוויות שאת משתפת
חשבתי להכין את האסאדו ליום שבת. אפשר להכין ביום שישי ובשבת לחמם על הפלטה?
או שעדיף לאכל באותו היום שהוכן?
כן מותק…תודה♡
אפשר להשתמש בא סאדו בלי עצם? או שזה משנה את זמן הבישול?
אפשר.לא משנה זמן בישול .עצמות בדכ מוסיפות טעם
וואי…וואי…וואי….איזה מתכון מדהים ואיזה מעדן יצא.תודה יונית כלום עבודה ותוצאה נ-פ-ל-א-ה!!!!
איזה יופי אני שמחנ לקרוא♡תודה♡♡♡♡
אפשר לבשל את האסדו על מחבת כפולה?
לא ניסתי מעולם.
רציתי לשאול לגבי נוזלים אם צריך להוסיף לפני שמכניסים לתנור תודה
כמו שכתוב במתכון.הבצל מפריש נוזלים
יונית היקרה,
יצא מעולה, פשוט וקל להכנה.
השתמשתי רק בשמן זית
ולירקות הוספתי כף סילאן ללא סוכר.
שוב תודה בשם בני משפחתי
פרחיה
אוהבת שאנשים לוקחים את המתכון למקום שלהם…שמחה לקרוא♡
היי יונית אני חדשה פה ופעם ראשונה מכינה מתכון עם בשר.
1. אין לי אבקת מרק בצל. מה יכול להחליף?
2. אפשר רק שמן זית?
היי
אפשרי שמן זית בהחלט.
המקום אבקת מרק בצל טיפה יותר להמליח
הי יונית
אני רוצה להכין לשישי בערב את המתכון.
האם אפשר לסגור את הבשר על הכיריים היום ולהמשיך את האפיה בתנור מחר???
תודה רבה
כן
היי יונית בהחלט נשמע מגרה מאוד .. כתבת אסאדו עם עצם יש מצב לעשות את זה גם עם אסאדו בלי עצם והאם זה יוצא אותו דבר ?! תודה מראש על המתכונים הנפלאים והטעימים עלי והצליחי ..
בוודאי,למרות שעצם מוסיפה טעם.
בהצלחה
אין צורך בנוזלים לפני שמכניסים לתנור?
יונית מדהימהההה
כמה חיפשתי אנשים שיודעים ומבינים כמוךך
תדה רבה
שלום יונית,שאלה לי אליך,האם ניתן להכין את התבשיל ולהשאירו במקרר ולמחרת להכניסו לתנור? תודה, כמו ככן מתי ניתן רצוי להוסיף את היין לתבשיל?
שלום יונית,שאלה לי אליך,האם ניתן להכין את התבשיל ולהשאירו במקרר ולמחרת להכניסו לתנור? תודה, כמו ככן מתי ניתן רצוי להוסיף את היין לתבשיל?זו פעם ראשונה שאני פונה אלייך.
שלום יונית.מתי יש להוסיף את היין לתבשיל? תודה
יונית יקרה
בתנור על גריל ?
על מה לשים ?
תודה❤️
היי יונית…
אפשרי להכין לפי המתכון רק לשים בתנור 100 מעלות לכל הליילה ?? כאילו חמין …
להוסיף מים ???
היי יונית,חייב את כול התבלינים שרשמת?
יש לי כמון , כרכום, בהרט, פלפל שחור, מרק בצל, חווג' מרק, ראס אלחנות , חרדל דיזו'ן, סילאן, רוטב סויה ורוטב צי'לי מתוק.
מה מהתבלינים האלה אני יכולה לשים?
הי, במקום תבלין כבש אפשר קייג'ין ובמקום גרגרי חרדל אפשר חרדל?
ומתי לשים את התימין לא רשום
אהלן, פעם שניה שאני מכין את המתכון, טעים וקל להכנה!
ממליץ להוסיף שורש כוסברה ויותר שום לאוהבי הטעם…
האם לא מוסיפים מים?
התבשיל יצא אליפות ובקליפ קלות הוספתי חצי כוס יין אדום . תודה לך על שיתוף המתכונים
באהבה
בס"ד
היי יונית, נראה ממש טוב אפילו שאף פעם לא הכנתי/טעמתי.
פעם ראשונה הולכת להכין… לגבי התבלינים…
יש תיבול נוסף?? פשוט יותר?? כזה שלא מצריך לצאת לקניות??
תודה.
תבלינים של עיניין של טעם .את יכולה גם רק פלפל ומלח אבל זה יהיה פחות עשיר
היי יונית.
תודה על המתכון.
מתלבטת לגבי כמות הבשר לארוחת החג. לכמה מנות מספיק המתכון עם הכמויות הללו?
במידה ומכינים 3 קילו, האם לשעות את כמות התבלינים?
מתי מוסיפים את הפטריות והערמונים?
שלום יקירה,
אפשר לעשות צלעןת ללא עצם במתכון הזה במקום אסאדו, ולתבל ולאפות באותו אופן?
אין לי תבלין כבש, יש לי תבלין שווארמה וכמעט כל תבלין אחר. במה אפשר להחליף?
הייי,
אפשר להכין את הבשר עם בשר אוסבוקו במקום אסאדו??
הכנתי. יצא ככ טעים שעכשיו מבקשים ממני להכין כל שבוע… תודה על המתכון
אסאדו בתנור אחד המתכונים היותר קלים ובין המוצלחים שהוגשו לשולחן ערב שבת❤️
מומלץ ביותר
תודה♡
האם כל הבישול במתכון עם טורבו?
כן
היי יונית אפשרי להשים בתוך פיירקס (אין לי מכסה) אז אעטוף. בנייר כסף. אם כן?
בהחלט.
בנצלחה!
שלום יונית שמחה מאוד למצוא את האתר שלך. תוכלי לומר לי איפה לקנות תבלין כבש בלוד? חייבת את המתכון הזה למחר. מבטיחה לחזור ולעדכן
אני קונה אצל כחלון בתחנה המרכזית
האם אפשר להשתמש בסיר חמין חשמלי?
אפשרי אבל תוצאה קצת שונה
יונית יקירה,
הכנתי את האסדו ליום ההולדת של בעלי, היה מושלם באופן מטורף. פעם ראשונה שהכנתי אסדו! היו לנו אורחים וכל השבוע הם מדברים על האסדו המושלם משבת!!!
תודה רבה רבה!!
איזה כיייייייייייייייייייייייייייייייף , כל הכבוד , גאה בך 🙂
שלום לך יונית ,
יש לי אורחים מחר.
כבר הכנתי את האסאדו על פי הנחיות שלך , הכל בסיר סגור שנכנס לתנור.
אפשר להאשיר אותו עד מחר כך ולהכניס לתנור מחר או לחלופין האם אפשר לבשל אותו היום ולהגיש מחר, בתודה מראש
שנקר סוזי
052-4670883
בבקשה שאלתי אם הכל מוכן היום ואני יכולה להכניס את הסיר לתנור מחר, לפני שהאורחים מגיעים???
תודה על המרשמים המדהימים
שנקר סוזי
אם הכל מבושל אין בעיה לקרר לשים במקרר ולמחרת לחמם
בוקר טוב יונית רציתי שוב להודות לך על מבחר המתכונים שאת נותנת הם קלים ומוצלחיםםםםםם!כבר כתבתי לך על הקציצות סולת שאני עושה כמעט קבוע ועכשיו האוסובוקו שלך עשיתי כולם לקלקו ואני עושה אותו שוב תודה על הכל את גם מסבירה נכון וקל לעשות אותם מעריצה ומעריב אותך ?
לכבוד לי ובאהבה גדולה }{
הכנתי לשבת את התבשיל ויצא לי פצצה , הוספתי תפוחי אדמה ופטריות ויין אדום , בישלתי הרבה מעבר לזמן שרשמת , אבל יצא לי תבשיל מושלם ! תודה רבה לך !
מתכון מדהים! חייבת להכין אותו!
שאלה… אפשר לסגור את הבשר ביום חמישי בערב, לסדר בתבנית אבל לבשל בתנור רק ביום שישי?
אם כן עדיף לשים את התבנית עם הבשר במקרר או שאפשר בחוץ עד האפיה בתנור?
תודה יונית,
נראה תבשיל מעולה..
רציתי לדעת האם ניתן להוסיף אורז לתבשיל?
האם צריך להוסיף עוד נוזלים?
תודה..
היי יונית
המתכון שלך מוסבר ממש טוב ואני רוצה לעשות אותו לחג רציתי לדעת עם אפשר לוותר אל הגרגרי החרדל??
חד שמח אושרת
כן
פשוט מתכון מדהים!!!!!במקום גזר שמתי דלעת
וואוו כמה מחמאות קיבלתי,אין עלייך יונית!!!!
רעיון מהמם אהבתי מאד
האם ניתן לשים על פלטת שבת לזמן ממושך
כן
הכנתי את האסאדו בתנור.
יצא מושלם.
תודה על המתכון הקל והסבר ברור.
היי יונית המתכונים שלך מעולים וגורפים מחמאות פעם אחר פעם!! אני מעוניינת להכין אסאדו עם רוטב מתוק כמו סילאן או דבש או טריאקי אודה לקבלת מתכון לרוטב בסגנון ❤
אשמח בעתיד לשתף עוד
היי יונית
מעונינת לעשות את המתכון של האסדו
לשישי הקרוב שאלה
האם ניתן לא לשים גזר? האם זה יאבד את הטעם ואם אני יטחן את זה זה בסדר??
ולגבי אבקת מרק בצל אפשר להשתמש במקום זה באבקת מרק עוף?
אודה על תשובתך המהירה
אפשר בלי גזר ואפשר בלי מרק בצל ולא חייב עוד מרק עוף קצת יותר מלח
אםשר את אותו מתכון עם אוסובוקו בלבד?
כן אבל שימי לב זה יותר זמן בישול
הי יונית.
הבנתי פעם אחת ויצא מושלם..
הבעיה היא שאני מארחת אנשים שלא אוכלים בצל.
האם יש אפשרות להוריד אותו? כי הבנתי שהוא מספק את הנוזלים למנה, אז האם אצטרך להוסיף נוזלים במקום?
תודה רבה!
אני חושבת שבצל הוא מרכיב חשוב בטעם , אם את תחליפי אותו בשום או בלי הטעם יהיה אחר.
נתון לשיקולך
הי רציתי לדעת גרגרי חרדל מאיפה קונים?? מהסופר?
כן
היי יונית ערב טוב האם אפשר להכין את המתכון עם נתח של בשר מספר 5?
בהחלט גם נתח שלם וגם קוביות. רצוי רק לסגור את הנתח לפני במחבת.
היי יונית.
תודה רבה על המתכון , ההסבר הברור והקליל שלך.
את אלופה
יצא אשששששש
תפנקי בעוד מתכונים מעולים וקלים להבנה והכנה
באהבה ♡
וואווו!!!ממש היה לכבוד שבת קודש!לא נשאר זכר למשהו בסיר!
אלופה כהרגלך,תודה!
הכי כייף שלא נשאר דבר…..לבריאות ♡
באיזה שלב מכניסים את הפטריות?
כאשר בונים את הסיר/תבנית
יונית שלום,
תודה על מתכון מהמם.
אם אני רוצה להכין בסיר על הגז, תוכלי בבקשה לאמר כמה זמן בישול יידרש ?
4 שעות ובכלל אסאדו יכול להתבשל על גז /תנור עד 16 שעות.ככל שמבשלים יותר הוא טוב יותר אבל על אש קטנה קטנה.ואם בתנור אז לא יותר מ100 מעלות לבישול של המון שעות.כמו חמין
יונית יקרה.
חייבת לציין שכל המתכונים שעשיתי עד הלום מהמתכונים שלך יצא סוף הדרך, את אלופה!אין עלייך , מלכת המטבח לגמרי!!
באהבה ♡
אין לי גרגירי חרדל ואין תבלין כבש. אפשר לוותר או לשים משהו במקום?
יונית יקרה
המתכון הזה אצלי קבוע!!
שאלת הקפאה, ניתן להקפיא את המנה?
יחד עם התפו"א והבטטה?
הצליח לי מדהים תודה רבה
הכנתי את המתכון לשבת עם פטריות , ערמונים ובצל , בלי לטגן את האסדו קודם, ואפילי חמותי המרוקאית!!! פרגנה בלי סוף וליקקה את האצבעות, הכל חוסל בטילים!! יונית יקרה,תודה על מתכון משגע והסברים נפלאים!!
Your method of telling the whole thing in this
article is really pleasant, every one can without difficulty understand
it, Thanks a lot.
הכנתי ויצא מושלם, החלפתי את הגזר בבטטה.
תודה רבה!
שאלה לפעם הבאה, האם ניתן להכין את אותו המתכון עם כרעיים במקום אסאדו?
אלופה. יצא אליפות. אני קונדיטורית ומכינה מתכונים שלך. את ברמה גבוהה מאוד. וכל מתכון יוצא מדויק
היי נראה מעולההה
רק שאלה לגהי האפיה בתנור…
על תנור או על טורבו?
טורבו
כרגיל כמן כל המתכונים שלך שהכנתי כבר
זה פשוט אליפוווותתתת!!!
עשיתי את זה בלי מרק בצל כי לא היה לי ובלי גרגירי חרדל אבל הוספתי ראס אל חנות …תקשיבי וואוווווו
לגמרי מנה לפנתאון! יצא מושלם !
את אלופה!!!
מהמם ,תודה שהגבת עכשיו הקוראים יוכלו לדעת שאפשר גם אחרת.
תודה
לרוסטר שלי יש חור קטן במכסה שדרכו כנראה צריכים לצאת אדים. יש לאטום אותו או רק להניח את המכסה?
היי יונית,
רוצה להכין את המתכון ,נראה טוב ורציתי לישאול אין לי רוסטר אבל יש לי סיר שנסגר עם מכסה זכוכית ואפשר לשים בתנור האם זה יהיה בסדר? ורציתי פירוט לגבי היין האדום כמה צריך להוסיף ובאיזה שלב , כשהבשר מטוגן משני הצדדים? ואז ישר לשים לשיר את הבשר עם היין? ונוזלים לא צריך יותר להוסיף לתבשיל?
תודה רבה.
ועוד שאלה גם בסיר שלי יש חור שיוצאים ממנו אדים האם גם אותו צריך לאטום?
תודה רבה.
יצא מעולה! ממש ממש טעים. המתכון קצר מלא מחמאות.
קרינה, בהמשך לשאלתך אין צורך להוסיף נוזלים.
יונית- 1. תפוחי האדמה יצאו יותר כמו מחמין מאשר ממדורה. האם בגלל שאטמתי את הרוסטר? או בגלל הנוזלים של הפטריות?
2. הייתי צריכה רק לסגור עם המכסה ושהאדים יצאו מהחור הקטן?
המתכון נראה מעולה
אבל איך מוסיפים פטריות? צריך לטגן אותם קודם במחבת?
כבר הכנתי את כל התבנית בדרך לץנור אבל לא שמתי נייר אפייה זה קריטי?
שלום יונית
האם ניתן לוותר על תבלין הכבש ועל גרגירי החרדל? אין לי…
לפני הכל יונית תודה רבה על מתכונים אליפות שיוצאים תמיד אש!
בא לי מאד להכין מנת בשר להערב ואתמול הוצאתי את הבשר מהקפאה ועכשיו שמתי לב שבטעות הוצאתי צלעות בקר ולא אסאדו. האם ניתן לעשות את המתכון הזה עם צלעות בקר או שיש מתכון מוצלח אחר לנתח של צלעות בקר?
תודה מראש!!
האם ניתן להכין את המתכון על הגז?
אפשר להוסיף לתבשיל גם צ'אך?
תמיד כשאני משתמשת בסיר לתנור להכנת מתכונים דומים לזה, הבצל נשרף לגמרי למטה ( או כל דבר אחר שאני שמה בתחתית הסיר…) לא מבינה מה אני עושה לא נכון??
לכמה מנות הכמות הזו מספיקה?
אין לי סיר עם מכסה לתנור האם ניתן בתבנית חד פעמית ולסגור עם נייר כסף?
רוצה להכין מחר
היי מקסימה לא מצאתי באף מקום תבלין כבש יש לי של שוארמה לשים או לוותר?
יוצא אליפות. אני עושה שוב ושוב את אותו המתכון.
שלום יונית,
השנה נחגוג את פסח רק אני ובן זוגי (כדי לשמור על ההורים שלנו) ואני ממש אשמח לנסות את המתכון הזה לארוחה הקטנה שלנו. אין לי סיר כמו שציינת, אבל אולי זה יתאים להשתמש במגש חד פעמי ולעטוף עם נייר כסף? או לשים בתבנית מתכת (הגדולות האלה של תנורים) ולעטוף את כולה בנייר כסף?
אני אגיד לך איך יצא (רק מציינת שאני מאוד חובבנית אז לא לפתח ציפיות)
הגענו כבר לשנת 2020. רואה שהתגובות כאן מ 2017. ימי הקורונה העליזים… ערב פסח… מנסה כרגע את המתכון.
תודה וחג שמח:)
זו פעם שניה שאני מכינה את המנה הזו, ופעם שנייה שהבשר מתייבש לי. מה אני עושה לא נכון?
היי יונית
אחלה מתכון מכינה אותו כל הזמן בחגים ובכלל הרבה שבתות
רציתי רק לספר לך שבהתחלה הייתי צורבת את הבשר מכל הכיוונים אבל בזמן האחרון החלטתי לנסות ללא צריבת הבשר וזה יוצא אותו דבר פחות עבודה פשוט אופים בתנור יותר זמן, אני אפילו שמה אותו כל הלילה על אש נמוכה 130 מעלות
שיהיה לכולם שבת שלום ובריאות מעולה
אורנה
נראה טעים ממש.
רק פרט שולי, אסאדו זה לא חלק בפרה , אלא שיטת צלייה.
מתכון מעולה!! תמיד חוזרת!! תודה רבה רבה:)
היי יונית, תודה רבה על המתכון, יצא מעולה, למרות שכמה מהתבלינים לא היה לי, השתמשתי בתבלינים אחרים . מאוד אהבתי את האזברים שלך לגבי אופן הכנה. שוב תודה.
יונית האלופה.
יש לך מתכונים מעולים ובזכותך אני מכינה בשר ומקבלת מחמאות, למרות שאני גרועה בהכנת בשר.
המתכון קל וטעים ברמות.
תודה
שלום יונית ותודה!
רוצה להתכונן עם מתכונים טובים לחגים,
יש לי אפשרות להקפיא את האסדו אחרי שהוא מוכן?
אני בכלל טבעוני 🙂
הכנתי היום את המתכון הזה, והחברים אמרו שיצא טעים ברמות.
כבר הכנתי כמה מתכונים שלך, תודה רבה על העושר הקולינרי, על השיתוף במידע ועל זה שזה יוצא מושלם.
רונן
היי יונית
פעם ראשונה שאני מכינה אסאדו ועוד בתנור
אז לא צריך בישול לפני?
היי , נראה מעולה!!!
יכול להתאים גם לצלעות כבש?
היי
האם אפשר לוותר על כמה תבלינים שאין? כמו תבלין לכבש וגרגירי חרדל?
זה ממש קריטי?
היי מה זה תבלין כבש שמופיע במתכון?
יונית שלום.
יש לי גוש של אסדו על עצם ואין לי איך לסגור במחבת.
זה קריטי?
שלום וברכה.
נראה מצוין.
יש לי חתיכה אחת שלמה של צלעות עגל.
האם להכניסה כך לתנור, או שאני חייבת לפרוס לפרוסות טרם אכניס לתנור?
ואם כן, איך פורסים, קודם לחלוט כדי שיהיה רך?
מה אפשר לשים במקום תבלין כבש?
היי יקירה, רוצה להכין עם אוסובוקו ולא עם אסאדו. אותו הזמן בתנור?
אחד המתכונים הטובים שהכנתי! עקבתי אחרי ההוראות צעד-צעד ויצא – פצצה! תודה רבה!
הי תודה על המתכון
אין נוזלים?
בקדירה
הכנתי את המנה הזו אינספור פעמים, והיא ת מ י ד עוקפת את כל האחרות! פשוט ליגה אחרת.
יונית, תודה רבה!!!!
יונית יקרה, פעם ראשונה כותבת לך, אני מאד אוהבת את המתכונים שלך, כולם מושלמים וטעימים….
אוהבת את הכתיבה שלך. את מקסימה!! שאלה, יש לי פרוסות בקר מספר 4. האם זה ילך עם המתכון הזה? אשמח לתשובתך
זה נתחים שצריכים המון זמן יותר מהאסאדו גם שחותכים אותם לקוביות
פשוט להכין ולהוסיף זמן עד שזה מתרכך
היי יונית
האם אפשר לתבל מראש ולהשאיר לילה במקרר?
או האם ניתן לסגור את הבשר במחבת ואז לשים במקרר עד להכנסה לתנור יום למחרת?
היי יונית,
אני רוצה להכין את המתכון אבל שמתי לב שהאסדו בלי עצם, האם יש שינוי במניות המתנה ובאופן ההכנה?
אשמח לתגובה מהירה אני רוצה להכין היום.
תודה רבה
תודה על המתכון המעולה ועל ההסבר הברור.הוספתי גם פירות יבשים.יצא יאמי.ישר כוח
וואו, יצא מושלם!
כמה מחמאות זה קצר. עסיסי וטעים ממש.
והכי חשוב קל מאד להכנה.
תודה רבה
היי יונית
יש אסאדו עגל ואסאדו עגלה.
מה הכי טוב לתנור?
שבוע טוב יונית?
הקצב הציע לי לקחת אסאדו עגלה ולא אסאדו עגל.
הוא טוען שאסאדו עגלה יותר עסיסי יוצא.
רציתי לאפות בתנור.
אודה על תשובך.
ברצוני להוסיף שאני רוצה לאפות בתנור.
נראה מעולה תודה!
חבל שאין מתכון כתוב בלי תמונות רק מלל
פעם ראשונה שאני מכינה אסדו.
לא כתבת להוסיף מים. יצא יבש מאוד.
בתהלינים רקום שצריך טימין אהל במידות ובמתכון לא הוספת אותו… אז מתי מוסיפים ובאיזו כמות?
תודה ענקית. מטורפת על המתכונים שלך
היי, אפשר במקום נתחים להשאיר נתח גדול?
היי יונית
האם אפשר להכין עם בשר מס 5?
האם אשר לעשות אותו בנינג'ה גריל?