אין לי מושג איך התוספת הזו לא נמצאת עד עכשיו באתר מלכת המטבח .
שהרי כל שישי שני אמא הייתה מכינה את הסיר הזה.
שתבינו התוספות הקבועות בבית מרוקאי כל שישי היו: שופלור =כרובית מטוגנת ברוטב,זיתים,לבבות ארטישוק כן ללבות בלי מילוי,שעועית ירוקה או אפונה עם גזר ותפוא וקציצות עוף.אורז ותפוא זה היה ביום רגיל לא בשבת
ואמא שלי כל שישי הייתה אחרי דג/מרק מגישה לנו צלחת עם מנה של בשר או עוף ו3 תוספות .
לא היה בחירה חחחח הכל היה מוגש בצלחת אחת ו….אם לא היינו אוכלים איך היא הייתה נעלבת חחחח
טוב אני לא ממשיכה לספר שלא אסתבך איתה חחחח
הקיצור זו מנה שילדים ומבוגרים אוהבים היא קלה להכנה ,אני אוהבת לאכול אותה עם לחם (מה נעשה שמנה חחחחחחח)
אמא שלי הייתה מכינה משעועית טריה שהייתה קונה בשוק בלוד כל יום שני.
אני שנשואה לפולני השתאכנזתי ומכינה עם סנספורט חחחחח
טוב חפרתי מספיק יאלללה מתכון !
חומרים :
שקית שעועית קפואה.
3 עגבניות מרוסקות או קופסא של עגבניות איכותית.
בצל אחד בינוני.
2 כפות רסק.
4-5 שוקי עוף או כל חלק שאוהבים.
מלח ,פלפל, פפריקה,אבקת מרק עוף וסוכר.
אופן ההכנה :
קל מאד !
שימו שמן בתחתית הסיר בערך 3-4 כפות ומתחילים עם העוף.
צורבים אותו בכל צד ומוציאים.לא לדאוג זה רק לכמה דקות.
באותו סיר שטיגנו בשמן שספג את טעם העוף אני מוסיפה 2 כפות רסק עגבניות ומערבבת עד שהרסק נפתח בשמן אחכ אני פותחת את התבלינים עם הרסק ואז שמה כף פפריקה חצי כפית מלח ,רבע כפית פלפל שחור,רבע כפית כורכום ערבוב מרוקאי.
שמה קופסא של עגבניות איטלקיות .אמא שלי תמיד גירדה עגבניות ושפכה לסיר .אני חושבת שמוטי או הקופסא הירוקה שלימדתי אותכם זה העגבניות שבאות מאיטליה והטעם שלהם מתוק ואחיד והם מעולים בבישול.
אז שופכים עגבניות מגרדים בצל לסיר ומערבבים.
שמים כף סוכר לאיזון החמיצות ! זה לא יוצא מתוק לא לפחד.ומערבבים.
שופכים 2 כוסות מים רותחים עם כף מרק עוף.מערבבים הכל.שמים את השעועית ואת העוף.
סוגרים את הסיר מורידים את גובה האש לנמוך ומבשלים 50 דק עד שהעוף מוכן !
אם עושים בלי עוף חצי שעה עד שהשעועית רכה.
טעים וקל להכנה ילדים מתים על זה עם אורז לבן?
בהצלחה ♡
אם בא לכם לראות עוד דברים טעימים שאני עושה ולהכיר מי מלכת המטבח בואו לאינסטה שלי.
Yonit_z אבל זהירות זה הולך להיות מגרה?
את ממש מ ל כ ה .כמה פשוט ככה טעים טעים.תודה רבה
לבריאות ♡ובאהבה?
היי יונית
מתי שמים את הבצל
המתכון נראה קל ומגרה
תודה לך
את פשוט מושלמת המתכונים שלך ברורים מאד ועושים את החיים קלים
כאחת שגדלה על אוכל מרוקאי אני מצדיעה לך ומחכה לעוד מתכונים
שיהי ה לך חג שמח ?❤️❤️
תודה על מתכון מושלם.
האם אפשר להכין עם שעועית צהובה במקום?
יונית, מבקרת באתר שלך פעם ראשונה. והתור מרוקאית וסבתא בשלנית מס' 1 פשוט התמודדתי והתגריתי בטירוף
לראות מתכונים כ'כ ברורים למאכלים מדהימים שאני מכירה. מחר יום שישי ובחרתי לי כבר כמה מתכונים… תודה!
אפשר במקום העוף לשים חזה עוף? איזה 4-5 לחתוך לרצועות?
בהחלט
הי יונית.
האם אפשר בלי אבקת מרק עוף?
תודה רבה וחג שמח
מלכה, ת6דה ענקית על מתכון נדיר. החזרת אותי בזמן לימים שחזרתי מבית הספר לארוחה כזאת טעימה.
היי, אם אני רוצה לעשות את התבשיל הזה עם קוביות בשר? איך ומתי מכניסים את הבשר?
היי…
מתי שמים את הבצל ואיך…מגרדים בפומפיה.?
ממש טעים
1 מתי שמים את הבצל
2 האם יש גם כורכום? לא מופיע ברשימה